Siirry pääsisältöön

Treidaushaaste keräsi kymmeniä tuhansia sijoittajia

Sijoittaminen on nyt suositumpaa kuin koskaan. Uusia sijoitusblogeja syntyy nopeaan tahtiin, talousmediat jakavat nonstopina vinkkejä, miten pörssilaskuun kannattaa varautua tai mihin juuri nyt kannattaa sijoittaa 500 euroa. Pankkien tuottamat sisällöt tukevat pitkälti säästämisen ja sijoittamisen aloittamista, mutta sen jälkeen sisällöntuotannossa ei ole tunkua. Poikkeuksena tästä ovat muutamat sijoittamiseen keskittyvät sivustot, kuten sijoitustieto.fi, sijoittaja.fi ja salkunrakentaja.fi.

Treidausvideoita ensimmäistä kertaa suomeksi

Havaitsimme syksyllä Nordnetissä, ettei kukaan ole tehnyt suomalaisille sijoittajille kunnollisia treidausvideoita opetus- ja viihdemielessä suomeksi. Tartuimme tähän ja odotimme saavuttavamme muutaman tuhannen aktiivisen sijoittajan joukon.

Nordnetin #treidaushaasteessa 10 vuotta päiväkauppaa harrastanut treidaaja Jukka näytti suoraan omalta ruudultaan, kuinka hän tekee kauppaa. Kaupankäynnin lisäksi videoilla käytiin läpi treidausstrategioita, jaettiin tärkeimpiä muistisääntöjä ja keskusteltiin siitä, millaista on olla treidaaja.

Kutsuimme videokokonaisuutta haasteeksi sen vuoksi, että kuvasimme opetustarkoituksessa viisi peräkkäistä pörssipäivää, joiden aikana Jukka pyrki tuplaamaan salkkunsa.

Viisi voitollista päivää ja 178 % tuottoa viikossa

  • Treidaushaasteessa Jukalle annettiin 2000 euron salkku. Kaupat tehtiin simuloidulla treidaustilillä.
  • Jukka teki treidaushaasteessa kauppaa viitenä peräkkäisenä pörssipäivänä kahdella eri sijoitusinstrumentilla: öljyllä sekä Yhdysvaltojen viidensadan suurimman yrityksen kurssikehitystä kuvaavalla S&P 500 -indeksillä.
  • Hän onnistui tekemään voittoa kaikkina viitenä päivänä. 58 % treideistä oli voitollisia ja 42 % tappiollisia, minkä lisäksi voitolliset kaupat olivat yli puolet tappiollisia suurempia. Keskimääräinen voitto oli 241 euroa. Jokainen 48 treidistä on katsottavissa live-taltiointina videoilta.
  • Jukka hyödynsi kaupankäynnissään teknistä analyysiä ja teki päätökset kaupoista teknisten indikaattoreiden ja kurssigraafien muodostamien kuvioiden perusteella. Teknisessä analyysissä hyödynnettiin Nordnetin tarjoamaa Infront Active Trader -ohjelmaa.
  • Treidaushaasteessa Jukka onnistui kasvattamaan salkun 2000 eurosta 5564 euroon, eli salkun tuplaaminen onnistui ja se lähes triplattiin. Kokonaistuotto viikossa oli 3564 euroa (178 %).

Kymmenet tuhannet sijoittajat seurasivat onnistuuko treidaaja

Treidaushaasteesta julkaistiin kaksi viikkoa ennen haasteen alkua teaser-video, joka tavoitti nopeasti tuhansia katsojia (nyt yli 11 500). Jo tässä vaiheessa meille oli selvää, että suomalaisessa sijoittajakentässä on suuri kohderyhmä, jota aktiivinen kaupankäynti kiinnostaa, vaikkakaan kaikkien ei varmasti ole tarkoitus ryhtyä päivätreidaajiksi.

Yhteensä haasteen kuutta videota katsottiin kolmen viikon kampanja-aikana lähes 73 000 kertaa, ja treidaushaasteeseen tutustui yli 41 000 sijoittajaa.

Mistä treidaushaasteen suosio kertoo?

Aktiiviset kaupankävijät ja treidaajat ovat tämän hetken sijoitusmaailmassa unohdettu kohderyhmä, vaikka he ovat välittäjälleen jopa se kaikkein tärkein asiakasryhmä. Pankkien viestintää ja markkinointia seuratessa tulee mieleen, että se on jämähtänyt korkoa korolle -ilmiöstä luennoimiseen ja pitkäjänteisyyden toistamiseen.

Treidaushaasteen saama suosio kertoo siitä, että viihteellisemmälle, opettavaisemmalle ja syvällisemmälle sisällölle on myös tilaus. Se antaa meille Nordnetissä mahdollisuuden kertoa siitä, millaista tukea ja työkaluja meiltä saa, kun aktiivinen kaupankäynti kiinnostaa. Voimme ohjata kiinnostuneet suoraan edistyneille verkkokursseille tai jopa tarjota heille paikkaa Helsingin ydinkeskustassa olevasta kaupankäyntihuoneestamme, jossa päivänsä voi viettää muiden saman henkisten kanssa.

Nordnet Traders’ Club

Sanomattakin on selvää, että kaikki eivät halua tai voikaan ryhtyä, eikä missään nimessä pidäkään ryhtyä, päivätreidaajiksi. Aktiivisimmille sijoittajille tulee olla oma foorumi ja paikka kokoontua.

Marraskuun lopussa järjestämämme ensimmäinen Traders’ Clubin tilaisuus varattiin täyteen tunnissa. Ohjelman voi käydä jälkikäteen katsomassa täällä. Jatkoa on luvassa vuonna 2019.

Haluamme kasvattaa treidaajien yhteisöä ja olemme siinä työssä jo pitkällä. Jos kuulut tähän aktiiviseen sijoittajaporukkaan, ota yhteyttä ja liity Suomen aktiivisempien sijoittajien joukkoon.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
4 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
04.01.2019 00:59

Jos Jukka on harrastanut päiväkauppaa jo 10 vuotta niin eikö hänellä näillä lahjoilla pitäisi olla jo kaikki maailman varallisuus?

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
04.01.2019 16:15

Treidaamiseen kuuluu myös tappiolliset kuukaudet, jolloin varallisuus siirtyy välillä muille. Jukka kuuluu siihen 10 %:iin, joka on treidaamalla pystynyt elättämään itsensä, mutta maailman valloitus on ainakin toistaiseksi vielä kesken.

Nimetön
Nimetön
18.12.2018 02:09

Hienoa että tämä on nyt tehty. Vuonna 2003 tein viimeisen yritykseni saada J Wirtasen ja J Korhosen innostumaan tämäntyyppisestä ajatuksesta. Ohjelma olisi tullut päivittäin ATV:ltä ja sen nimi olisi ollut Grimmin Sadut. Tähtenä olisi ollut TA-guru Steffe Grim. Jotkut hyvät ideat lentävät paremmin vasta kun niiden oikea aika koittaa.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
19.12.2018 11:20

Samaa mieltä Huile! Aika tämäntyyppiselle sisällölle on oikea nyt, kun trader-yhteisö on kasvanut.