Siirry pääsisältöön

Top 5 osinko-osaketta Suomesta

Tähän kirjoitukseen on kerätty parasta osinkoa maksavat suuryhtiöt Helsingin pörssin Large Cap -listalta. Nämä yhtiöt ovat vakaita toimijoita, jotka ovat profiloituneet osinko-osakkeiksi ja monet yhtiöistä ovat maksaneet korkeita osinkoja jo pitkään.

Nordea

Nordea on Pohjoismaiden suurin finanssipalvelukonserni, markkina-arvolla mitattuna Pohjoismaiden kolmanneksi suurin yritys ja yksi Euroopan suurimmista pankeista. Nordea on viime vuosina tullut tunnetuksi säännöllisenä vuotuisen osakekohtaisen osingon kasvattajana. Samaan aikaan pankkialan digitalisoituminen ja sääntely-ympäristön kehittyminen ovat kuitenkin luoneet sijoittajien keskuuteen epävarmuutta tulevaisuudesta. Toisaalta pankki pyrkii kääntämään digitaalisuuden myös mahdollisuudeksi laajalla investointiohjelmallaan. Kasvavat riskit kasvun suhteen yhdistettynä korkeaan osingonjakosuhteeseen (osinko/tulos) ovat nostaneet Nordean osinkotuottoprosenttia. Viime aikoina suomalaiset yksityissijoittajat ovat kiinnostuneet Nordeasta, osin siitäkin syystä, että pankki muutti kotipaikkansa Suomeen. Jos kevään yhtiökokous hyväksyy osinkoehdotuksen, on Nordea korottanut vuotuisia osinkojaan jo seitsemän vuotta yhtäjaksoisesti.

Osinko 0,69 € (osinkotuotto 8,7 %).

Osinko irtoaa pe 29.3. Osta Nordean osaketta.

Citycon

Citycon on pohjoismainen kauppakeskusyhtiö. Yhtiö on päivittäistavarakauppavetoisten, kaupungeissa sijaitsevien kauppakeskusten omistaja, kehittäjä ja hallinnoija. Citycon hallinnoi yhteensä noin 4,5 miljardin euron arvoista kiinteistöomaisuutta. Yhtiö on markkinajohtaja Suomessa ja se taistelee markkinajohtajuudesta Norjassa, Ruotsissa ja Virossa. Jalansija sillä on myös Tanskan markkinoilla. Citycon pyrkii parantamaan kannattavuuttaan aktiivisen kiinteistökannan johtamisen, uudistamisen ja vahvistamisen sekä tehokkaan rahoituksen avulla. Tarkoituksena yhtiöllä on luoda ennakoitava ja vahva kassavirta, joka perustuu selkeään liiketoimintamalliin ja konservatiiviseen taseeseen. Kevään yhtiökokouksessa Cityconin hallitus hakee valtuutusta harjoittaa voitonjakoa kvartaaliperusteisesti eli neljästi vuodessa.

Citycon maksaa kvartaaliosinkoa neljä kertaa vuodessa (0,1625 €) 0,65 €. Osinkotuotto 7,1 %.

Seuraava osinko irtoaa to 20.6. Osta Cityconin osaketta.

Sampo

Sampo on finanssikonserni, jonka emoyhtiöön kuuluvat Pohjoismaiden johtava vahinkovakuutusyhtiö if, henkivakuutukseen ja vakuutukselliseen varainhoitoon keskittyvä Mandatum Life sekä tanskalainen henki- ja vahinkovakuutusyhtiö Topdanmark. Lisäksi Sammolla on kaksi osakkuusyhtiötä, Nordea ja Nordax. Sampo on profiloitunut osinko-osakkeena. Konserni on luonut liiketoimintonsa nykyisen johdon alaisuudessa pitkälti yritysjärjestelyin. Sammon osinko perustuu konsernin saamiin osinkoihin, joista Nordean osuus niin mahdollisuutena kuin uhkana on huomattava. Jos kevään yhtiökokous hyväksyy osinkoehdotuksen, on Sampo korottanut vuotuisia osinkojaan jo kymmenen vuotta yhtäjaksoisesti.

Osinko 2,85 € (osinkotuotto 6,7 %). Lisäksi valtuutus ylimääräiseen 0,90 € osinkoon (osinkotuotto yhteensä 8,8 %).

Boring is good – tutustu Sampoon sijoituskohteena.

Osinko irtoaa ke 10.4. Osta Sammon osaketta.

DNA

DNA tuli Suomen markkinoille vuonna 2001 pienenä mobiilihaastajana. Se on kasvanut eri vaiheiden kautta yhdeksi Suomen johtavista tietoliikennekonserneista. Matkaviestinmarkkinassa DNA on tänään kolmanneksi suurin toimija Suomessa. Nykyään Suomen kolmen suurimman tietoliikenneoperaattorin osuus markkinan kokonaisliikevaihdosta on lähes 90 prosenttia. DNA:n liiketoiminnalle kasvumahdollisuuksia tarjoavat esimerkiksi korkea älypuhelinpenetraatio ja jatkuvasti kasvava 4G-liittymien kysyntä, mikä osaltaan kasvattaa mobiilidatan käyttöä. Kiinteän laajakaistan markkinassa DNA on Suomessa toisella ja kaapelitelevisiomarkkinassa ensimmäisellä sijalla.Tulevaisuudessa DNA:n liiketoimintaa kasvattavia trendejä ovat esimerkiksi yhä verkottuneempi elämäntyyli, uudet mobiilit päätelaitteet sovelluksineen, TV- ja kodin viihteen uudet palvelut, mobiilidatan kasvu ja nopeat dataliittymät, ICT:n liiketoimintakriittisyyden kasvu yrityksissä, pilvipalvelut sekä teollinen internet.

Osinko 0,70 € ja lisäosinko 0,40 € (osinkotuotto 5,6 %).

Vuoden 2019 osinko on irronnut. Osta DNA:n osaketta.

Tieto

Tieto on Pohjoismaiden suurin tietotekniikkapalveluyritys, joka tarjoaa täyden elinkaaren IT-palveluita sekä yksityiselle että julkiselle sektorille. Yhtiön tuotekehitysliiketoiminta ja toimituskeskukset toimivat maailmanlaajuisesti. Tieto keskittyy strategiassaan toimialaosaamisen vahvistamiseen ja tarjooman laajentamiseen koko elinkaaren kattaviin IT-palveluihin. Painopiste on markkinoilla, joilla yhtiö voi saavuttaa aseman kolmen johtavan IT-palvelutuottajan joukossa.

Tieto kertoi helmikuussa 2019 uudistetusta strategiastaan, minkä myötä yhtiö nosti kasvu- ja tulostavoitteitaan.Jos kevään yhtiökokous hyväksyy osinkoehdotuksen, on Tieto korottanut vuotuisia osinkojaan jo yhdeksän vuotta yhtäjaksoisesti.

Osinko 1,25 € ja lisäosinko 0,20 € (osinkotuotto 5,3 %).

Vuoden 2019 osinko on irronnut. Osta Tiedon osaketta.

Mikään tällä sivulla esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
8 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
24.03.2019 09:51

Hoh hoijaa…
Ainoastaan kokemattomat tuulipukusijoittajat juoksevat korkean osinkoprosentin perässä ja jälki onkin sitten rumaa salkussa.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
28.03.2019 13:29

Meneekö viisas vipurahastoon? 😎

Nimetön
Nimetön
23.03.2019 18:03

Sammon perusosinko on 2,85.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
25.03.2019 13:47

Kiitos huomiosta. Virheelinen numero on korjattu. Osinkotuottoprosentti oli merkitty oikein.

Nimetön
Nimetön
23.03.2019 12:26

Onkohan tuo cityconin osinko ihan oikein? Esitys on kait 0,13 eur/osake ennen käänteistä splittiä, sen jälkeen 0,52 euroa osakkeelle?

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
25.03.2019 13:47

Cityconin osingot+pääomapalautus on yhteensä 0,65 € splittikorjattuna.

Nimetön
Nimetön
22.03.2019 20:57

Titanium?

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
23.03.2019 09:36

Hei! Tässä kirjoituksessa tarkasteltiin vain Helsingin pörssin suuryhtiöitä (Large Cap). /Henri