Tietoa salkkuun hyvän Q4 raportin jälkeen

Myimme eilen Sanoman osakkeet ja ostimme tänään Tietoa salkkuumme yhtiön vahvasta Q4 raportista rohkaistuneina. Tieto on käynyt läpi mittavia tehostamistoimia, joiden hyödyt ovat rajusti kilpaillussa markkinassa pitkälti valuneet asiakkaille alempina hintoina. Viimeisen kahden neljänneksen perusteella tehostamistoimet alkavat kuitenkin näkyä nyt myös kannattavuudessa. Tämä yhdistettynä pessimistisiin konsensusodotuksiin ja matalaan arvostukseen tarjoaa osakkeeseen mielestämme hyvän nousuvaran.

Pitkään alisuoriutujan maineessa ollutta Tietoa koskevat odotukset oli ruuvattu ennen Q4 raporttia todella alas, joten osakkeeseen ja ennusteisiin kohdistunee nousupainetta raportin jälkeen. Konsensusodotukset ennustivat vuoden 2011 osinkoon leikkausta sekä 2012 liiketuloksen ennen kertaeriä olevan 2011 tasolla tai laskevan hieman. Yhtiö kuitenkin korotti osinkoaan 0.75 euroon 0.70 eurosta ja ohjeisti 2012 liiketuloksen ennen kertaeriä kasvavan.

Uuden ohjeistuksen jälkeen vuoden 2012 tulosennusteet nousevat todennäköisesti huomattavasti sekä meidän että konsensuksen osalta. Tieto oli jo aiemmin edullisesti hinnoiteltu, mutta päivitetyillä ennusteilla kuluvan vuoden P/E -luku painunee noin 9 tuntumaan. Hyvä osinkotuotto tukee myös kurssia.

Sijoituksemme pyrkii ensisijaisesti vain hyötymään lyhyellä tähtäimellä osakkeen aliarvostuksesta, sillä emme näe Tiedolla vahvaa kilpailuetua pitkällä aikavälillä. Tieto toimii hyvin haastavalla ja rajusti kilpaillulla toimialalla, eikä yhtiö ansaitse vielä täyttä luottamusta usean huonon vuoden jälkeen. Kimmo Alkion valinta toimitusjohtajaksi sekä kaksi viimeisintä neljännestä ovat kuitenkin siinä määrin rohkaisevia, että osakkeen alihinnoittelun tulisi purkautua.

Omistamme osakkeita Tiedossa.

-Inderes

Photo credit: Alvis Koon / Foter / CC BY-NC-ND

Vieraskynä
Vieraskynä
vieraileva kirjoittaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit