Tieto käynnistää uuden strategiakauden

Tiedon julkaisema uusi terävöitetty strategia sekä tapaamisemme yhtiön johdon kanssa rohkaisivat meidät jatkamaan Tiedon omistamista eksperttisalkussamme edelleen. Näkemyksemme osakkeen nousuvarasta on kuitenkin melko rajallinen ja sijoittajien tulee edelleen muistaa, että yhtiön tehostamistoimien onnistumiseen liittyy tälläkin kertaa omistajan näkökulmasta epämiellyttävä riski. Tieto loi Syrjälän toimitusjohtajakaudella hyvän perustan kilpailuaseman vahvistamiseen etenkin offshoring-astetta kasvattamalla, mutta tehostustoimien toteutus ei ollut tehokasta ja kustannussäästöt ovat valuneet kilpailupaineessa alempina hintoina asiakkaille.

Suhtaudumme varovaisen positiivisesti yhtiön uuden toimitusjohtaja Kimmo Alkion ripeästi käynnistämään uuteen strategiakauteen sekä tehostamistoimiin. Uskomme, että fokusoituminen ja yhtiörakenteen yksinkertaistaminen voivat johtaa nykyistä parempaan kannattavuuteen. Lisäksi yhtiössä on todennäköisesti opittu edellisen strategiakauden ja tehostamistoimien toteutuksen virheistä. Yhtiöllä on kertynyt viimeisen viiden vuoden aikana kumulatiivisesti 150 miljoonan euron edestä negatiivisia kertaeriä, mutta strategiakauden jälkeen tästä ikuisen uudelleenjärjestelyn kierteestä päästään toivottavasti eroon.

Tiedolla on vielä paljon rönsyjä karsittavana 2000-luvulla ennen finanssikriisiä tapahtuneen hulvattoman kansainvälisen laajentumisen jäljiltä ja uuden strategian toteutuksen onnistumiseen liittyy omistajan näkökulmasta epämiellyttävä riski. Uskomme Tiedon karsivan edelleen uuden integroidun Tiedon ulkopuolelle kuuluvia toimintoja, mutta riskinä on, että divestoinnit joudutaan tekemään huonoilla hinnoilla.

Näemme Tiedon osakkeessa enää rajallisesti nousuvaraa. Kuluvan vuoden oikaistu P/E on noin 10x ennusteellamme eikä Pohjoismaisia IT-palveluyhtiöitä juuri tämän yläpuolelle hinnoitella. Vahvan taseen ansiosta odotamme osingon säilyvän tämän kevään 0.75 euron tuntumassa tai kasvavan hieman lähivuosina, minkä ansiosta osakkeesta pitäisi nykyhinnalla saada melko turvallista 5.5-6.0 % osinkotuottoa.

Emme itse omista Tiedon osakkeita.

-Inderes

Photo credit: Alvis Koon / Foter / CC BY-NC-ND

Vieraskynä
Vieraskynä
vieraileva kirjoittaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit