Siirry pääsisältöön

Thyssenkrupp AG: Zenostock ja aktivisti-superstara Cevian Capital täysin eri linjoilla

Tämä artikkeli on Nordnetin kumppanin tuottama ja sisältää mainoslinkkejä

Zenostock: 100/100

Saksalainen monialakonserni Thyssenkrupp AG raportoi syyskuussa päättyneen tilikautensa 2021/22 tilinpäätöksestään 17.11. Zenostockin tietokanta päivitti yhtiön lukuja pari päivää myöhemmin ja laski Thyssenkrupille uuden komean “halpuusluokitus-lukeman” 100/100 ja nosti osakkeen eurooppalaisten suurempien pörssiyhtiöiden halpuuslistan kärkeen asti.

Cevian Capital: Myy kaikki

Tiistaina 22.11 saattoi puolestaan eri lähteistä lukea, että Thyssenkrupp AG:n melko pitkäaikainen suuromistaja, ruotsalainen aktivistisijoittaja Cevian Capital oli myynyt loppupuolikkaansa omistamistaan Thyssenkrupp-osakkeista.

Thyssenkrupp AG

Thyssenkrupp AG on kaikilla mittareilla, paitsi osakekannan markkina-arvolla mitattuna, valtava yhtiö, jolla on lukuisia eri toimialoja. Zenostockin halpuuslaskelma arvostaa yhtiössä mm. sen nettokassaa, joka on suurempi kuin firman markkina-arvo (huom! tosin vain, jos ei huomioi Thyssenkruppin 5,4 miljardin eläkevastuuvajausta). Yhtiön 14 miljardin euron oma pääoma näyttäytyy myös suurena kolmen miljardin euron markkina-arvoon nähden.

Alla yhtiön tuoreesta vuosikertomuksesta lainattu divisioonayhteenveto tilikaudelta 2021/2022.

Huomaa, että yhtiö myös jälleensijoitti osan taannoisesta hissidivisioonan myynnistä saaduista rahoistaan takaisin hissitoimintaan ja omistaa tämän seurauksena edelleen 18 % vanhasta, tosin pääomasijoittajan reippaasti velkaannuttamasta, vanhasta hissiyhtiöstään. Lisäksi ehkä huomionarvoista ‘Multi tracks’ yhtiökokoelmaan kuuluva “tulevaisuusbisnes” nimeltä Nucera, josta Thyssenkrupp omistaa 2/3, ja joka kuuluu maailman johtaviin vety-elektrolyysi prosessien toimittajiin (‘hydrogen electrolysis’).

Thyssenkrupp AG raportoi vähintäänkin komean tuloksen tilikaudelta 2021/2022, mutta odottaa uudelta tilikaudelta merkittävästi heikkenevää tulosta. Yhtiön lähihistoriaa voidaan luonnehtia vähintäänkin värikkääksi. Yhtiössä on paljon tutkittavaa ja laskettavaa, johon tietysti uunituore vuosikertomus soveltuu mainiosti. Älä unohda eläkevastuuvajausta.

Tunnuslukuja:

Käppyrästö:

Zenostock

Tutustu Zenostockin koko sisältöön | Bekanta dig med Zenostocks hela innehåll

Pelaa osakebiljardia | Spela aktiebiljard

Zenostock on verkossa toimiva osakkeiden ja osakesalkkujen etsintä- ja tutkimuspalvelu, joka tuottaa ideoita ja arvokasta tietoa itsetoimiselle osakesijoittajalle. Palvelu toimii kokeneiden salkunhoitajien työkaluna ja on sittemin avattu kaikille pörssinoteeratuista osakkeista kiinnostuneille sijoittajille. Palvelun tavoitteena on tunnistaa alhaisesti hinnoitellut osakkeet.

Tämä blogi sisältää Zenostock-palvelussa julkaistavia artikkeleita.

Zenostock är en nättjänst ämnad för att söka efter och forska i aktier och aktieportföljer. Tjänsten producerar idéer och värdefull information för den självständige aktieplaceraren. Zenostock fungerar som arbetsredskap för erfarna professionella portföljförvaltare och har sedermera gjorts tillgänglig för den aktieintresserade allmänheten. Zenostocks huvudsakliga syfte är att hitta underprisatta aktier.

Denna blog innehåller artiklar publicerade i Zenostock-tjänsten.


Tämän artikkelin sisältö ei ole sijoitustutkimusta, rahoitusanalyysiä eikä sijoitusneuvontaa, eikä artikkelin sisältöä saa tulkita minkään­laisena suosituksena ostaa tai myydä mitään osaketta tai sijoitus­kohdetta. Mitään takeita tämän artikkelin sisällön oikeel­lisuudesta ei voida antaa. Jos tämän artikkelin lukija haluaa muodostaa jostain osakkeesta tai sijoitus­kohteesta mielipiteen mahdollista sijoituspäätöstä varten, vastaa hän tästä vain ja ainoastaan itse. Tässä tapauksessa suosittelemme, että lukija joko itse tai mahdollisen sijoitus­neuvojansa kanssa hankkivat lisätietoa asiasta.

Zenito Oy julkaisee artikkeleita aiheista, jotka Zenito Oy syystä tai toisesta pitää mielenkiintoisina. Tämä ei tarkoita sitä, että asia objektiivisesti tarkasteltuna olisi mielenkiintoista tai relevanttia.

Innehållet i denna artikel är inte investerings- eller finansanalys och inte heller investerings­rådgivning. Artikelns innehåll får inte heller ses som någon form av rekommendation att köpa eller sälja någon aktie eller annat placeringsobjekt. Inga garantier angående innehållets riktighet i denna artikel kan ges. Ifall läsaren av denna artikel vill forma en åsikt beträffande någon aktie eller något placerings­objekt för ett eventuellt placeringsbeslut, ansvarar läsaren och enbart läsaren själv för detta. I detta fall rekommenderar vi att läsaren antingen själv eller tillsammans med sin eventuella investerings­rådgivare införskaffar tilläggsinformation angående saken.

Zenito Oy publicerar artiklar om ämnen, som Zenito Oy av en eller annan orsak anser vara intressanta. Detta betyder inte att ämnet, objektivt sett, skulle vara intressant eller relevant.

Tällä sivulla ja linkeistä avautuvan materiaalin on tuottanut ja toimittanut Zenostock. Nordnet Bank AB (Nordnet) ei ole osallistunut materiaalin laatimiseen eikä ole tarkistanut sen sisältöä tai tehnyt sisältöön muutoksia. Näin ollen Zenostock vastaa materiaalista ja siitä, että materiaali noudattaa sovellettavia lakeja ja säädöksiä, ei Nordnet.

Materiaali ei ole yksilöllistä sijoitusneuvontaa. On tärkeää, että sijoittajana teet sijoituspäätöksen harkitusti, esimerkiksi perustat sijoituspäätöksen omaan arvioosi eri lähteistä saaduista tiedoista. Nordnet ei vastaa mistään välittömästä tai välillisestä vahingosta tai menetyksestä, jotka johtuvat tämän sivun tietojen käytöstä. Aineistoa ei saa kopioida ilman Nordnetin nimenomaista suostumusta.

On mahdollista, että Nordnetillä voi olla omistuksia arvopapereissa, joita esitellään tässä materiaalissa. Tällaiset mahdolliset omistukset on hankittu ainoastaan hallinnollisista syistä, eli niillä ei tavoitella voittoa.

Nordnetin toimintaa valvoo Ruotsin valvontaviranomainen, Finansinspektionen. Lisäksi Nordnetin Suomen sivuliikkeen toimintaa valvoo menettelytapojen osalta Suomen Finanssivalvonta.

Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit