Tesco harkitsee strategisia vaihtoehtoja Fresh&Easylle

Tesco kertoi tänään harkitsevansa erilaisia strategisia vaihtoehtoja ongelmissa painivalle Fresh&Easy -ketjulle. Suhtaudumme tähän hyvin positiivisesti, sillä divisioonalla ei ole nykyisellään paikkaa Tescon portfoliossa.

Fresh&Easy on Yhdysvaltojen erittäin kilpailluilla markkinoilla toimiva ketju, jota Tesco ei ole kovasta yrityksestä huolimatta onnistunut kääntämään voitolle. Divisioona on syönyt pääomia vuoden 2007 avauksen jälkeen yli miljardi puntaa. Analyytikot ja sijoittajat ovat jo pitkään kyseenalaistaneet Fresh&Easyn position Tescon portfoliossa. Esimerkiksi Warren Buffett on jo vuosia neuvonut johtoa irtautumaan divisioonasta.

Uskomme yhtiön vaihtoehtojen olevan käytännössä joko divisioonan myynti tai jonkinlaisen yhteisyrityksen muodostaminen, jossa Fresh&Easy fuusioitaisiin johonkin toiseen ketjuun. Johtuen divisioonan tappiollisuudesta, tulee myyntihinta todennäköisesti olemaan hyvin matala. Kauppahintaa tärkeämpänä pidämme sitä, että Tesco pääsisi vihdoin eroon tappiota tekevästä divisioonastaan ja sitä, että johto voisi keskittää fokuksensa Tescolle kriittisiin alueisiin, UK:hon ja kehittyville kasvumarkkinoille.

Mahdollinen yhteisyritys voisi puolestaan tarjota ratkaisun divisioonan kannattavuusongelmiin, joka olisi myös positiivista Tescolle. Strateginen tarkastelu on tarkoitus saada päätökseen ennen kevättä jolloin Tesco julkaisee koko vuoden numeronsa. Kokonaisuutena suhtaudumme ilmoitukseen järjestelystä hyvin positiivisesti.

Omistamme osakkeita Tescossa

-Inderes

Photo credit: Mankind 2k / Foter / CC BY

Vieraskynä
Vieraskynä
vieraileva kirjoittaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
1 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
16.05.2014 01:00

July 26, 2011Is anything more butaeiful than a Scottish summer’s day?The photos make me a wee bit homesick for those perfect 24 degree days in July no humidity.That is the downside of Sydney the dampness and the humidity and the mould on the shoes, the leather pencil skirts.It is winter here just now so your outfit and the planes are making me nostalgic in a good way.Welcome home and back to the Shoe Challenge!