Siirry pääsisältöön

Tere tulemast tuottavuus, tervemenoa tukiviidakko – vieraana Tere Sammallahti | #rahapodi 217

Vieraana ajatuspaja Liberan sisältöjohtaja Tere Sammallahti. Mikä on Libera ja mitä se tarkalleen ottaen tekee? Miten Liberan väki järjestäisi valtiontalouden tuottavammaksi, hävittäisi kansantaloutta jarruttavat tukiviidakot ja tuuppaisi tuplamaisterit työn syrjään kiinni? Kuuntele syksyn päräyttävin talouskeskustelu! Sammallahtea haastamassa #rahapodi-miehet Miikka ja Martin.

Tutustu Liberan varjobudjettiin tästä.

Voit katsoa jakson myös videona YouTubessa.

Nordnetin #rahapodi on podcast, jossa puhumme taloudesta, säästämisestä ja sijoittamisesta. Podia vetävät Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi sekä yhteistyökumppanuuksista vastaava Miikka Luukkonen.

Haluatko uusimmat #rahapodi-jaksot suoraan puhelimeesi? Lataa sovellus ja seuraa #rahapodia:

Vastuunrajoitus.

Rahapodiin kerätyt tiedot on voitu hankkia useista eri julkisista lähteistä. Nordnetin pyrkimyksenä on käyttää luotettavaa ja kattavaa tietoa, mutta tämä ei sulje pois mahdollisuutta siitä, että tiedoissa ei voisi esiintyä virheitä. Nordnet ja sen palveluksessa oleva henkilökunta eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tässä rahapodissa kuultujen tietojen käytöstä tai näiden perusteella tehtävien sijoituspäätösten taloudellisesta tuloksesta.

Mikään tässä rahapodissa esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia.

Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Tässä rahapodissa esitetyn tiedon sisältö voi muuttua milloin tahansa. Nordnet ei sitoudu ilmoittamaan mahdollisista materiaalin sisällön muutoksista. Tämä rahapodi on tarkoitettu ainoastaan kuuntelijan yksityiseen käyttöön. Materiaalin muokkaaminen, levittäminen ja kaupallinen hyödyntäminen ilman Nordnetin kirjallista lupaa on kielletty.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
3 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
12.10.2020 21:25

Välillä oikein korviin sattui ideologinen paasaus. Martin onneksi järkimiehenä vähän osoitti kriittistä otetta aiheeseen. Tämä Tere vaikutti laulavan uusliberalistisen poikabändin kertsiä, eikä siinä mitään, kaikki ovat vapaita ilmaisemaan itseään ja keskustelua tuleekin käydä eri argumenteilla. Olisin mielelläni kuullut hieman enemmän haastamista, jotta jaksoon olisi tullut dialogia mm. konkreettisesta valtion roolista Teren utopiassa. Rahapodilla olisi hyvä idea ottaa myös eri ideologisen suunnan “talousviisas” (joo, myönnän, voi olla vaikea löytää kriteerit täyttävää…) tulevaan jaksoon, jotta kritiikittömät kuulijat eivät vallan siirry ihailemaan amerikkalaista yhteiskuntajärjestystä kuvitellen sen olevan ainoa oikea. Vaikka itsekin kansankapitalistina Yhdysvaltojen tuottopotentiaalia ihailen, en haluaisi sitä järjestelmää omille lapsilleni elettäväksi. Toki… Lue lisää >>

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
13.10.2020 12:55

Hei, ja kiitos palautteesta. Tykkäämme rahapodissa kuunnella monenlaisia kantoja ja tällä kertaa oli Liberan vuoro. Aikaisemmin esim näitä:

https://www.nordnet.fi/blogi/jakso-130-sak-rajua-politikointia-taloudella/

https://www.nordnet.fi/blogi/rahapodi-jakso-35-vieraana-li-andersson/

https://www.nordnet.fi/blogi/jakso-125-mihin-sina-kaytat-rahaa-antti-rinne/

Nimetön
Nimetön
11.10.2020 12:05

Ehkä huonoin kuulemani rahapodijakso. Säästäminen ja sijoittaminen on mielenkiintoista, mutta poliittisen ideologian suoltaminen vähentää kuunteluhaluja.