Siirry pääsisältöön

Tätä mieltä sijoitusmaailman vaikuttajat ovat osakesäästötilistä

Kannattaako osakesäästötili avata tavallisen osake- ja rahastosalkun rinnalle? Onko uusi verotehokas tilityyppi kaiken saamansa hehkutuksen väärti? Moni sijoitusmaailman vaikuttaja on kertonut kantansa asiaan – alla muutama poiminta tuoreista mielipiteistä.

Osakestrategi Jukka Oksaharju: “Tuore osakesäästötilimalli tarjoaa suomalaiselle yksityissijoittajalle ensimmäistä kertaa realistisen mahdollisuuden olla oman salkkunsa varainhoitaja. Tämän sanon siinä mielessä, että uuden tilimallin sisällä on mahdollista harjoittaa viisasta osakerotaatiota ja salkun tasapainottamista verotehokkaasti ja samalla korkoa korolle -oppeja hyödyntäen. Osta ja vaihda -strategia ei itsessään takaa sijoittajalle minkäänlaista menestystä, mutta muuttuvassa maailmassa sijoittajan kannattaa suunnitella itselleen sopivin tyyli harjoittaa salkun tasapainottamista. Itse olen jo siirtynyt toteuttamaan strategiaa osta ja vahdi.” Lue Oksaharjun kirjoitus kokonaisuudessaan tästä.

“Tuore osakesäästötilimalli tarjoaa suomalaiselle yksityissijoittajalle ensimmäistä kertaa realistisen mahdollisuuden olla oman salkkunsa varainhoitaja”

Osakestrategi Jukka Oksaharju

Iines Aaltonen: “Avasin itse osakesäästötilin tällä viikolla ja yllätyin kuinka nopea homma se oli, tili oli auki noin minuutissa. Kun avaat osakesäästötilin Nordnetin kautta 31.12.2019 mennessä, saat käydä kauppaa osakesäästötilillä tarjoushinnoin 3 kuukauden ajan (välityspalkkiot Helsingin pörssissä minimissään 3€/ toimeksianto). Lisäksi saat 29.2.2020 asti käyttöösi riippumattoman Inderesin Premium-osakeanalyysipalvelun. Ps. Itse tutkailen osakeanalyysejä aina juurikin Inderesin kautta, ihan paras! Huomioi, että osakesäästötilin voit avata täällä jo nyt, mutta kauppaa voit käydä 1.1.2020 alkaen. Nordnetillä et myöskään maksa osakesäästötilistä mitään kiinteitä kuluja ja osakesäästötilin avaus on maksutonta.” Lue koko kirjoitus tästä.

Osinkokuningas: “Aika hövelillä päällä taisin olla, kun avasin Sijoitus Invest -messujen kunniaksi osakesäästötilin Nordnetin pisteellä. Silloin en vielä oikein miettinyt mihin tarkoitukseen tuon tilin avaan, mutta nyt olen hiukan makustellut tilin käyttötarkoitusta.” Lue Osinkokuninkaan pohdinta uuden tilin käyttötarkoituksista tästä.

“Itse tutkailen osakeanalyysejä aina juurikin Inderesin kautta, ihan paras!”

Iines Aaltonen

Johanna Pöysti (Rahamedia): “Osakesäästötilillä pääsen hyödyntämään paremmin korkoa korolle -ilmiötä, kun pääomasta ei tarvitse maksaa veroa, vaan tuotot voi ohjata suoraan salkun kasvattamiseen”. Lue Pöystin kirjoitus “Mikä on osakesäästötili ja mitä hyötyä siitä voisi olla sinulle” kokonaisuudessaan tästä.

Sijoitusasiantuntija Jukka Lepikkö: “Osakesäästötilillä voit sijoittaa tuottosi täysimääräisesti uudelleen, kun ao-tilillä verokarhu nappaa joka vuosi 30 % voitoista. Vaikutus kertautuu vuosien saatossa kymmenien tuhansien, jopa miljoonien eurojen suuruusluokassa”. Lue Traders’ Club -videosarjastakin tutun Lepikön kirjoitus aiheesta.

Osinkoinsinööri: “Opintorahan piirissä olevat opiskelijat ovat olleet epäreilussa tilanteessa, jossa Kela on huomioinut vain syntyneet luovutusvoitot, mutta ei lainkaan luovutustappioita. Ongelma poistuu osakesäästötilin myötä.” Lue Osinkoinsinöörin kirjoitus “Arvostelussa Nordnetin Osakesäästötili” tästä.

Sijoittaja.fi: Lue kirjoitus “Nordnetin osakesäästötili esittelyssä” ja katso Sijoittaja.fi:n listaamat viisi syytä avata osakesäästötili nimenomaan Nordnetissä. Yksi syistä on Sijoittaja.fi:n tuoreet osakesäästötilimallisalkut, joihin pääset käsiksi maksutta vain Nordnetin osakesäästötiliasiakkaana.

”Osakesäästötilillä voit sijoittaa tuottosi täysimääräisesti uudelleen, kun ao-tilillä verokarhu nappaa joka vuosi 30 % voitoista. Vaikutus kertautuu vuosien saatossa kymmenien tuhansien, jopa miljoonien eurojen suuruusluokassa”

Sijoitusasiantuntija Jukka Lepikkö

Tuulipuku.fi: “Vaikka tili otetaan varsinaiseen sijoituskäyttöön vasta ensi vuoden alusta lähtien, voi tilin rekisteröidä itselleen jo tänä vuonna. Tämä voi jopa tulla erittäin kannattavaksi, ja siitä kerronkin tässä tekstissä.”

Omavaraisuushaaste: “Sinun kannattaa avata osakesäästötili, mikäli täytät yhden seuraavasta kolmesta kriteeristä: 1) Käyt paljon osakekauppaa (päivittäin tai lähes päivittäin), 2) Olet opiskelija tai 3) Sijoitat pelkästään erittäin korkean osingon suomalaisiin osakkeisiin (osinko 5% tai yli)”. Lue lisää tästä.

Mikael Ahonen: Osakesäästötilin verohyödyt ovat merkittäviä. Niistä saatava etu itse asiassa sataa sekä sijoittajan että verottajankin laariin korkoa korolle -ilmiön myötä. mikaelahonen.com avaa osakesäästötilin hyötyjä esimerkkilaskelmin. Lue kirjoitus ja katso laskelmat tästä.

Mitä mieltä sinä olet uudesta tilityypistä? Jätä kommenttisi alle! 👇

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
2 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
19.12.2019 15:17

Hyviä poimintoja otettu eri bloggaajilta, mutta kyselisin olisiko mahdollista saada kriittistä arviointia ja mahdollista vertailua muillakin, kun pelkästään osinkoa kerryttämällä, koska esimerkiksi vanhempani harrastavat pelkästään rahastoihin sijoittamista 0%kuluilla sekä ilman välityspalkkiota, niin olisi hauska nähdä vertailuja ja keskustelua siitä, että toisessa esimerkissä käytetään ost:n voittoa sisältäen kaikki kulut, välityspalkkiot ja verot ja toisessa pelkästään smart tai vastaavien rahastojen voittoa joissa maksat ainoastaan kulut kun myyt osuudet pois. Itseä tämmöinen kiinnostaisi koska pienemmillä summilla on helppo tehdä kuukausisäästöjä rahastoihin, kun taas suoraan osakkeisiin joissa on suurehkot kulutus osto ja myynti vaiheessa.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
19.12.2019 17:15

Kiitos artikkeli-ideasta! Merkittävä ero rahastoissa ja osakkeissa on tosiaan tuo mainitsemasi kulurakenne, eli osakeostoissa maksat kulun heti (välityspalkkio), kun taas rahastoissa et ostaessa ja myydessä maksa, mutta maksat rahastosta hallinnointimaksua koko sen ajan, kun omistat rahastoa salkussasi. Jos osakemarkkinoihin ja yksittäisiin osakkeisiin ei ole mielenkiintoa perehtyä, niin rahastosäästäminen on tällöin paras ja helpoin ratkaisu. Rahastoilla myös hajautuksen saa helposti hoidettua, kun taas osakepoimijan on rakennettava riittävä hajautus salkkuunsa itse. Ja kuten tosiaan mainitsit, niin rahastosäästämisellä kulut on mahdollista pitää kohtuullisina pienilläkin kuukausisäästösummilla. Osakeostoissa hyvä peukalosääntö voi olla, että pyrkii pitämään välityspalkkioiden osuuden korkeintaan yhdessä prosentissa. Jos siis avaa nyt OSTin… Lue lisää >>