Siirry pääsisältöön

Tarkastelussa top-sijoittajien ostetuimmat norjalaisosakkeet

Perjantaina 17.5. Norjassa liputetaan kansallispäivän kunniaksi. Osallistumme pohjoisen rajanaapurimme juhlallisuuksiin tarjoamalla Oslon pörssin osakkeet ilman välityspalkkiota torstaina 16.5.2019. Lue lisää tarjouksesta ja sen ehdoista tästä.

Mihin norjalaisosakkeisiin sitten kannattaisi sijoittaa? Emme voi antaa suoria sijoitussuosituksia, mutta voimme kyllä antaa vinkin, mistä sijoitusideoita voi löytää: yli 220 000 pohjoismaisen sijoittajan sosiaalisesta sijoitusverkostosta, Sharevillestä. Esimerkiksi Sharevillen Relax -osiosta näet, mitä palvelun parasta riskikorjattua tuottoa nauttivaan kymmenykseen kuuluvat jäsenet ovat ostaneet viimeisen kuukauden aikana.

Alla lyhyet kuvaukset listalta 15.5.2019 löytyvistä yhtiöistä jatkotutkimuksia varten.

1. Scatec Solar

Sharevillen top-norjalaisjäsenten viime kuun netto-ostetuin osake on Scatec Solar. Yhtiö kehittää, rakentaa, omistaa ja pyörittää aurinkoenergialaitoksia eri puolilla kehittyviä markkinoita (mm. Egyptissä, Etelä-Afrikassa, Malesiassa ja Argentiinassa). Lue lisää yhtiön sivuilla ja katso, mitä Scatec Solarista keskustellaan sijoittajien somessa, Sharevillessä. Tutustu myös yhtiön viimeisimpään osavuosikatsaukseen: “Continued strong growth and solid financial results”. Yhtiön osakekurssi on viimeisten viiden vuoden aikana yli kaksinkertaistunut.

2. Hexagon Composites

Hexagon Composites on johtava kaasun varastointiratkaisujen kehittäjä ja tuottaja. Yhtiö tuottaa kaasusäiliöitä niin teollisuudelle kuin kuluttajille, kaasua kuljettavien rekkojen perävaunuista kaasugrillien säiliöihin. Lue lisää yhtiön sivuilla, tutustu tuoreeseen osavuosikatsaukseen ja liity osakkeeseen liittyvään keskusteluun Sharevillessä. Hexagonin osake on noussut reilut 12 % viimeisten viiden vuoden aikana.

3. Elkem

Elkem on johtava piipohjaisten materiaalien ja jalosteiden tuottaja. Elkemin osake on laskenut viimeisen vuoden aikana reilut 20 %. Onko Elkem nyt kurssilaskun jäljiltä alennuksessa, kuten Sharevillen top-jäsenet näyttävät ajattelevan? Liity Elkem-keskusteluun Sharevillessä ja tutustu yhtiön viimeisimpään osavuosikatsaukseen!

4. Norwegian Air Shuttle

Suomalaistenkin hyvin tuntema halpalentoyhtiö Norwegian on ollut viime aikoina otsikoissa Boeing 737 MAX -lentokonemalliin liittyvän lentokiellon vuoksi. Lentokielto on vaikuttanut myös yhtiön tulokseen ja osakekurssiin, joka on tullut vuoden aikana alas reilut 75 %. Sharevillen top-käyttäjät näyttävät näkevän tässä ostopaikan.

Norwegian on maailman viidenneksi suurin halpalentoyhtiö, jolla on noin 10 000 työntekijää. Se tarjoaa noin 500 reittiä yli 150 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Aasiassa, Karibialla, Etelä-Amerikassa, Kanadassa ja Yhdysvalloissa. Norwegian on ollut Oslon pörssissä vuodesta 2003 lähtien. Se on nuori lentoyhtiö ja on kasvanut huomattavasti viime vuosina ottamalla käyttöön uudet lentokoneet sekä luomalla monia uusia reittejä Aasiaan, Yhdysvaltoihin, Etelä-Amerikkaan ja Karibialle. Norwegianilla on koko toimialan modernein konekanta, jonka keski-ikä on vain 3,7 vuotta. Liity Norwegian-keskusteluun ja tutustu tuoreimpaan osavuosikatsaukseen tästä.

5. Norsk Hydro

Norsk Hydro on alumiiniyhtiö, jolla on 35 000 työntekijää eri mantereilla ja 40 maassa. Yhtiössä paikallinen osaaminen yhdistyy maailmanlaajuiseen liiketoimintaan sekä tutkimukseen ja kehitykseen. Hydro tuottaa alumiinin lisäksi myös uuttaa bauksiittia, puhdistaa alumiinioksidia ja tuottaa energiaa maailman ainoana täysimittaisena toimijana alumiiniteollisuudessa. Hydro on läsnä kaikilla alumiinin markkinasegmenteillä ja sillä on yli 30 000 asiakkaalla. Yhtiön pääkonttori on Norjassa, mutta sillä on myös suuria tehtaita ja operatiivisia toimintoja Etelä-Amerikassa, Intiassa, Amerikassa ja Aasiassa.

Norsk Hydron osakekurssi ei ole liikkunut viimeisten viiden vuoden aikana juuri minnekään, paitsi muutaman prosentin alaspäin. Onko yhtiö vihdoin kypsä kurssinousuun? Sharevillen top-sijoittajat näyttävät ajattelevan niin. Liity Norsk Hydro -keskusteluun ja tutustu yhtiön tuoreisiin tulosraportteihin tästä.

6. Storebrand

Storebrand on norjalainen finanssialan toimija. Se tarjoaa mm. henkivakuutuksia ja eläkesäästöratkaisuja. Yhtiö hallinnoi noin 700 miljardin Norjan kruunun arvoista pääomaa, mikä tekee siitä Norjan suurimman varainhoitajan.

Storebrandin kurssi on noussut viimeisten viiden vuoden aikana reilut 80 %. Sharevillen top-jäsenet näyttävät uskovan Norjan finanssijätin jatkavan vakuuttavaa kasvua jatkossakin. Liity Storebrand-keskusteluun ja tutustu yhtiön viimeisimpiin tulostietoihin.

7. Tomra Systems

Tomra on sensoriteknologiayhtiö, joka tunnetaan erityisesti pullon/tölkin-palautusautomaattien kehittäjänä ja valmistajana. Yhtiön pullonpalautusautomaatteja on asennettu yli 82 000 kappaletta yli 60 markkinalla.

Tomra on perustettu vuonna 1972 ja se keskittyy sensoriteknologiaan sekä sen hyödyntämiseen erilaisissa tuotteissa, joiden avulla seulotaan pullojen ja tölkkien lisäksi mm. eri materiaaleja toisistaan jäteasemilla (TOMRA Recycling), käsitellään elintarvikkeita tehtaissa (TOMRA Food) ja lajitellaan kaivoksista saatavia raaka-aineita (TOMRA Mining).

Tomran osakekurssi on noussut viimeisten viiden vuoden aikana huimat 370 %. Tutustu Tomran tuoreisiin tuloslukuihin ja liity Tomra-keskusteluun Sharevillessä.

8. Ocean Yield

Ocean Yield on norjalaisyhtiö, joka tituleeraa itseään myös lisänimellä “The dividend yield company” – “Osinkotuottoyhtiö”. Yhtiön osinkotuotto onkin kirjoitushetkellä rouheat 10,7 %.

Ocean Yieldin bisneksenä on omistaa öljytankkereita ja rahtilaivoja, joita se vuokraa eteenpäin yleensä 10–15 vuoden vuokrasopimuksilla. Pitkät vuokrasuhteet ja suhteellisen simppeli liiketoimintamalli mahdollistavat vakaan osingonmaksun ja korkean osingonjakosuhteen.

Ocean Yieldin kurssi on noussut viimeisten viiden vuoden aikana lähes 60 %. Onko “Osinkotuottoyhtiö” hyvä sijoitus myös jatkossa? Liity keskusteluun ja tutustu yhtiön talouslukuihin tarkemmin!

9. Lerøy Seafood Group

Jos jotkin raaka-aineet ovat norjalaisille tuttuja, niin ne ovat öljy ja lohi. Lerøy Seafood Group keskittyy jälkimmäiseen. Yhtiö on toiminut lohenkasvatuksen ja -tuotejalostuksen parissa peräti vuodesta 1899. Tänä päivänä yhtiön 4500 työntekijää tuottavat, prosessoivat, jalostavat, markkinoivat, myyvät ja jakelevat lohiruokia viiden miljoonan annoksen vuositahtia. Yhtiön lohifarmit sijaitseva Norjan rannikolla ja jalostuslaitokset Norjan lisäksi mm. Ruotsissa, Tanskassa ja Suomessa.

Yhtiön osakekurssi on noussut viidessä vuodessa yli 160 %. Jatkuuko lohifirman nousutaival, vai siintääkö horisontissa turskaa? Tutustu yhtiön talouslukuihin ja liity keskusteluun Sharevillessä!

10. REC Silicon

REC Silicon kehittää piipohjaisia materiaaleja vaativiin aurinkoenergia- ja elektroniikkateollisuuden käyttötarpeisiin, ja on yksi maailman suurimpia toimijoita alallaan. Yhtiön materiaaleja löytyy mm. älypuhelinten virtapiireistä ja aurinkopaneeleista ympäri maailman. REC Siliconin päämaja sijaitsee Norjan Fornebussa, mutta tuotantoa löytyy myös Yhdysvalloista.

REC Siliconin kurssikehitys ei viimeiseltä viideltä vuodelta ei ole ollut mairittelevaa: se on tullut alas reilut 80 %. Top-sijoittajat vaikuttavat uskovan, että kurssikäänne on käsillä. Mitä sinä olet mieltä? Tutustu sijoittajamateriaaliin ja liity keskusteluun!

Lopuksi…

Edellä esiteltyjen lisäksi Oslon pörssistä löydät myös monia muita suomalaisillekin tuttuja yhtiöitä, kuten XXL, Seadrill ja Nordic Mining. Huomioi myös, että moni Oslon pörssin osake on kohde-etuutena välityspalkkiottomissa* Nordnet Markets -valikoiman pörssilistatuissa tuotteissa (*välityspalkkiottomuus koskee yli 100 € tai yli 1000 NOK/SEK/DKK kauppoja. Löydät norjalaistuotteet NOK-noteerattujen tuotteiden puolelta).

Tutustu Norjan markkinaan tarkemmin tästä. Norja freetrade -tarjouksesta löydät lisätietoa tästä linkistä. Menestystä sijoituksiin!

Mikään yllä esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit