Tapahtumarikas heinäkuu heilutti markkinoita | Smart-salkkujen kuukausiraportti 7/2019

Heinäkuusta muodostui tapahtumien täyttämä kuukausi, jonka aikana Fed laski ohjauskorkoa, Yhdysvaltojen ja Kiinan väliset neuvottelut käynnistyivät uudelleen ja Boris Johnson valittiin Iso-Britannian pääministeriksi. Tästä huolimatta kehitys heinäkuussa oli suhteellisen heikkoa, koska sekä osake- että korkomarkkinoilla oli vaikeuksia suunnan määrittämisessä.

Kuukauden isoin tapahtuma ajoittui heinäkuun loppuun, kun Yhdysvaltain keskuspankki toteutti odotetun koronlaskun. Fed oli selvästi signaloinut politiikan muutoksesta ja päätös ei yllättänyt, vaikka se olikin ensimmäinen koronlasku yli 10 vuoteen. Ilmoituksen vaikutus oli suurelta osin jo hinnoiteltu markkinoille ja se oli suurin syy osakemarkkinoiden vahvaan kesäkuuhun. Smart-salkut päätyivät kuukauden päätteeksi pieneen laskuun.

Smart-salkkujen tuototAloituksesta (10/2018)Vuoden alustaHeinäkuussa
Nordnet Smart 5+7,00 %+6,5 %-0,2 %
Nordnet Smart 10 +9,46 %+11,2 %-0,3 %
Nordnet Smart 15 +11,72 % +14,8 %-0,9 %
Kurssitiedot päivitetty 9.8.2019

Omaisuusluokkien tuotot heinäkuussa

Osakemarkkinat liikkuivat sivuttain kuukauden aikana. Yhdysvallat ja Kiina aloittivat uudelleen kauppaneuvottelut, joiden seurauksena Yhdysvaltain S&P 500 sulki kuukauden hieman positiivisesti (+1,3 %) ja kiinalainen SHCOMP hieman negatiivisesti (-1,6 %). Isossa-Britanniassa Boris Johnsson valittiin uudeksi pääministeriksi, ja “no-deal Brexit” on nyt aiempaa todennäköisempi skenaario. Tästäkin huolimatta eurooppalainen Stoxx600-indeksi päätti heinäkuun plussalle (+0,2 %).

Kullan hinnat jatkoi nousuaan heinäkuussa, kun taas öljyn hinta laski jonkin verran Iranin tilanteen lieventyessä. Trooppinen myrsky Barry, jonka pelättiin halvaannuttavan Meksikonlahden öljynporauslautat, ei aiheuttanut suurempia tuhoja ja öljyntuotantoa voitiin jatkaa ilman suuria häiriöitä.

Faktoristrategiat vaikuttivat negatiivisesti Smart-salkkujen tuottoon. Momentum- ja arvo-faktorit tuottivat heikoiten, alhainen volatiliteetti ja laatu-faktori vaikuttivat jonkin verran positiivisesti.

Aloita sijoittaminen Nordnet Smart-salkkuihin

Tee neuvonta, joka suosittelee sinulle sopivinta kolmesta Smart-salkusta.

Lue lisää rahastojen sijoitusstrategiasta ja niiden sijoituskohteista.

Tutustu Nordnet Smart -salkkuihin markkinointisivulla.

Lue blogi: Näin Nordnet Smart -salkut sijoittavat – katso lista sijoituskohteista

Katso video: Nordnet Smart -salkut 5 minuutissa

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit