Siirry pääsisältöön

Tämän vuoksi aloitan työn Nordnetin Suomen maajohtajana

Miksi aloitan Nordnetin Suomen maajohtajana?

Minulta on kysytty mikä oli motivaationi ja taustani – miksi minusta tuli uusi Nordnetin Suomen maajohtaja?

Olisi helppoa sanoa, että siksi koska pyydettiin, siksi koska minulla on alalta pitkä tausta, siksi että haluan edetä omalla urallani, siksi että sijoittaminen on coolia ja tunnen suomalaiset sijoittajat.

Uskon Nordnetin tarinaan, uskon mahdollisuuksiin joita edessä on, uskon sijoitusmaailman muuttumiseen ja uskon pystyväni uudistamaan sitä.

On kuitenkin kaksi syytä ylitse muiden. Ne liittyvät ihmisiin.

 

Jokainen voi oppia kuluttamaan ja säästämään fiksummin

Ensinnäkin uskon siihen, että jokaisen on mahdollista oppia kuluttamaan, säästämään ja sijoittamaan fiksummin ja oikeassa suhteessa omiin varoihinsa nähden. Ihmiset ovat kouluttautuneet ja osaavat paljon vaikeampiakin asioita.

Miksi päivittäisten raha-asioiden lisäksi ei voisi oppia sitä, miten esimerkiksi omalla työllä tienattuja rahoja voi säästää ja mihin ne voi sijoittaa, kun vain viitsii?

Olen ylpeä siitä, että olen lähes koko työurani ollut tekemässä sijoittamisesta arkipäiväisempää ja madaltunut aloittamisen kynnystä. En näe missään nimessä että olemme vielä valmiita, mutta alan muuttuminen sosiaalisen sijoittamisen suuntaan on ollut huikeaa.

Ihmiset, jotka ovat itse opetelleet sijoittamaan omia rahojaan, jakavat nyt muille sijoittajille vinkkejä ja näkemyksiä. Mieletön kehitys!

 

Upea työyhteisö

Nordnetissä on aivan upea työyhteisö, jossa työtä tehdään työtä sydämestä, nöyrästi juuri asiakasta varten. Ja se asiantuntemuksen määrä mikä toimistolla on! Se pysäyttää ja vaikuttaa.

Meillä joustetaan, venytään ja ylitetään itsensä silloin, kun asiakkaat sitä tarvitsevat. Avokonttorissa näkee ja kuulee kaiken.

Haluaisin kaikkien kuulevan ne sadat ystävälliset puhelut, joita meillä tehdään joka viikko. Haluaisin kaikkien näkevän ne asiantuntevat vastausviestit, joissa mennään suoraan asiaan ja kerrotaan asia niin kuin se on. Kiertelemättä ja kaartelematta, tavoitteena erinomainen asiakaskokemus puhelinkontakteista viimeisteltyihin raportteihin saakka.

On mahtavaa seurata, miten pienellä tiimillä palvellaan asiakkaita lähes 24/7 sosiaalisessa mediassa. Lisäksi meillä autetaan toisiamme pyyteettömästi, oli sitten kyseessä yllätysnopea yhtiötapahtuma, rikkinäinen läppäri tai uusi direktiivi. Ei siksi, että pomo käskee. Vaan siksi, että asiakkaat ja sijoittajat tarvitsevat meitä.

Näistä syistä minä otin vastaan maajohtajan tehtävät. Haluan luotsata suomalaiset sijoittajat ja tämän upean Nordnetin tiimin nextille levelille, kuten 8-vuotias poikani sanoo pelatessaan.

Se on minun tavoitteeni.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
12 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
07.12.2016 22:07

Itse olen ollut tyytyväinen asiakkuuteeni. Asiakaspalvelusta on vastattu aina nopeasti ja ystävällisesti asiaan, eikä kertaakaan ole yritetty puoliväkisin myydä esimerkiksi jotain pankin omaa rahastoa. Toki omat kysymykset nyt on varmaan olleet melko simppeleitä. On totta että kaupankäyntikulut voisivat olla pienempiä, erityisesti meille normaalista kuukausipalkasta säästäville joita kiinnostavat suorat osakesijoitukset esim. Usa:n osinkoaristokraatteihin.

Nimetön
Nimetön
25.11.2016 08:00

Se, että asiakaspalvelu vastaa noheviin kysymyksiin alta vuorokauden on ihan jees ja luo arvoa jossain määrin. Pullonkaulana sijoituksissa kuitenkin toimii turhan suuret kulut lahden tällä puolella ja tämä ikävä kartelli, jossa kaikkien korporaatioiden kaupankäyntikulut ovat minimissään 8 e Suomessa ja ulkomailla ihan tolkuttomat rajoittaa ikävästi meidän “kouluttautuneiden” sijoittamista, jotka eivät kuulu siihen 10 parhaiten ansaitsevaan prosenttiin, joilla on varaa joka kuukausi heittää 1500 e yhteen osakkeeseen, että saa kaupankäyntikulut prosenttiin Pohjolan ulkopuolelta ostettaessa, vaan kaupat vuodessa jäävät muutamiin, eikä tämän vuoksi jaksa osakkeita seurata kuin korkeintaa vasemmalla kädellä. Nyt sijoittajilla on mahdollisuus stormata hyviä osakeideoita Sharevillessä, mutta ei varaa toteuttaa… Lue lisää >>

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
28.11.2016 11:56

Hinnoittelusta tulee tasaisesti vastaavaa palautetta. Ymmärrän sen. Hintatasoon vaikuttaa maakohtaiset syyt kuten mm. kustannusrakenne ja palveluvalikoima kokonaisuudessaan. Suomessa on suppein palvelutarjonta, jos verrataan Nordnetin maita keskenään. Se vaikuttaa myös hinnoittelumahdollisuuksiin. Työni on tehdä näille asioille jatkossa parannuksia.

Kuten mainitsit niin sekä keskivertovarallisuus ja lisäksi myös kiinnostus sijoittamiseen on Suomessa alemmalla tasolla kuin Ruotsissa. Varallisuuteen on vaikeampi vaikuttaa lyhyellä aikavälillä, mutta kiinnostukseen pystyy vaikuttamaan paljonkin. Kiinnostuksen kasvattaminen ja sijoittamisen arkipäiväistäminen on ollut osa työtäni siitä saakka, kun osakekauppa siirtyi nettiin.

Mahtavaa, että näet mahdollisuuksia päästä sille seuraavalle tasolle!

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
30.11.2016 21:31

Suomen Nordnetin palvelutarjoama on suppein ja kallein. En tiedä johtuuko tämä sitten suomalaisesta arvopaperilainsäädönnöstä vai mistä mutta olen nähnyt Suomen Nordnetin tapauksessa punaista siitä lähtien kun Mini-tili lopetettiin vuosia sitten kun kilpailija E-trade poistui Suomesta. Jokainen vähänkin kielitaitoinen voi mennä Ruotsin, Norjan tai Tanskan Nordnetin sivuille ja todeta että kyseisissä maissa on melko lailla sama hintataso. Sitten kun verrataan Suomen Nordnetiin, niin Suomi erottuu järkyttävän kalliilla hinnoittelulla. Ongelma on etenkin minimihintojen korkea taso. Ainakin minulle on aivan sama millä hintatasolla olen, koska ulkolaisissa osakkeissa minimihinta on aina sama poskettoman korkea. Tähän kun yhdistetään valuutanvaihdon 0.075%-0.3% kulu niin asiakastyytymättömyys on melko… Lue lisää >>

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
30.11.2016 21:38

Esim. ruotsalainen Avanza tarjoaa jenkkimarkkinan 1$ minimihinnalla verrattuna Suomen Nordnetin 15€:n hintaan.

Read and weep:
https://www.avanza.se/vart-utbud/prislista/handel-utland.html

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
30.11.2016 21:40

Tiedoksi muuten jokaiselle tyytymättömälle Nordnetin asiakkaalle, että esim. jokainen suomalainen voi avata tilin Avanzaan kunhan hänellä on ruotsalainen vastatili.

Nimetön
Nimetön
23.11.2016 18:46

Kirjalliset kysymykset ovat parempia, ei tule jälkikäteen kiistoja mistä on puhuttu.
Nordnetin asiakaspalvelu on kyllä siinä mielessä hyvä että ymmärtävät mistä puhuvat; op:n ja nordean kanssa menee hermot kun eivät ymmärrä alkeellisintakaan sijoitusaiheista kysymystä…kokemusta on niistäkin

Nimetön
Nimetön
22.11.2016 19:28

Olisi hyvä jos “palvelisitte” asiakkaita työaikanakin siellä asiakaspalvelussa eikä pelkästään sosiaalisessa mediassa.
Alkuvuonna erääseen kysymykseeni vastaaminen vei yli 2 päivää kun taas tuttuni, joka ei edes ole nordnetin asiakas, sai vastauksen samaan kysymykseen 20 minuutissa facebookissa iltayhdeksältä.
Minulla ei ole facebookkia eikä tule. Nordnetin asiakas olen vielä toistaiseksi.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
23.11.2016 08:30

Olet esko oikeassa siinä, että asiakaspalvelu ei pysty vastaamaan sähköisiin viesteihin yhtä nopeasti kuin facebookissa. Päivittäin tulee satoja viestejä ja tavoite on vastata 24 tunnin kuluessa. Keskimäärin vastaamme alle vuorokaudessa, mutta asiakaspalvelu on toimistolla paikalla vain arkisin noin klo 9-18.30 välillä.
Sosiaalisessa mediassa voimme vastata ajasta ja paikasta riippumatta. Kun viestejä tulee facebookiin välillä vain yksi päivässä, niin on luonnollista, että sitä kautta saa usein nopeammin vastauksen, jos vastaaminen ei vaadi asiakkaan tunnistamista.
Nopeimmin vastauksen saat arkisin puhelimessa.
Haasta meidät uudelleen ja ole yhteydessä!

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
23.11.2016 10:57

Ehkä ensityönäsi voisit asikaspalvelun ihmiset velvoittaa käyttämään prioriteetilla yhtiön työkaluja, koska asiakkaatkin on velvoitettu käyttämään niitä.

Mikään pankki ei normaalisti hoida asiakastapahtumia somessa.

Hupaisinta on se, että ellet ole valinnut viestin kategoriaksi “Asiakkuuden avaus”, et todellakaan saa kohtuullisessa ajassa vastausta sijoituksiisi / tiliisi liittyviin asioihin.

Valitettavasti silloinkin, kun vastaus tulee, niin sen sisältö vaikuttaa “yleiseltä some-yargonilta”, vastauksena, joka poimitaan toimintalistalta, eikä perehtyneeltä vastaukselta ongelmaan / tiedusteluun.

Lopuksi onnea ja tarmoa uuteen tehtävään uus-ikivanhana EQ:n asiakkaana toivottelen, jaksamista!

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
23.11.2016 11:11

Kiitos palautteesta. Asiakastapahtumia ei hoideta somessa, siellä vastataan vain yleisiin kysymyksiin. Kerro vielä mikä on mielestäsi kohtuullinen aika vastaukselle sähköiseen viestiin, niin voin viedä sitä eteenpäin. Samoin kuin tuota sisältöasiaa.

Puhelimessa keskimääräinen jonotusaika on 13 sekunttia. Kiireellisissä asioissa kannattaa aina soittaa, jos mahdollista.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
23.11.2016 11:40

Kysyt kohtuullista aikaa ja vastaat itse, että 24 tunnin kuluessa, mikä somettomalle on OK-aika.

Sisältöasiassa viimeksi olen turhautunut oman viestipalveluni viestipalvelun otsakkeella “ENNAKKOPIDÄTYS XLRE — 2016-10-17–16-13:”

Nuo kirjoitusajat otsakkeisiin aloin kirjaamaan siinä vaiheessa, kun huomasin niiden maagisen voiman.

Osittaisen ja yleisluonteisen vastauksen sain 2016-10-20 16:06.

Täydentävän asiallisen vastauksen sain 2016-10-27 17:55.

Osaan kysymyksistäni ei vastattu silloinkaan, joten turhaantuneena lopetin keskustelun.

Näillä mennään 🙂