Siirry pääsisältöön

Tältä näyttää sijoittajan vuosi 2022 | Titaanien taisto 21

Jo kolmas kalenterivuosi titaanien taistoa on tulossa päätökseensä! Jaksossa 21 indeksisijoittaja Paasi, treidaaja Lepikkö ja uuden sijoituskirjan vastikään julkaissut osakepoimija Oksaharju laittavat kuluvan vuoden pakettiin ja katsovat kristallipalloihinsa. Mitä osakemarkkinoille näyttää olevan luvassa vuonna 2022? Sekoittaako omikron markkinat kuin koronan ensimmäinen variantti alkuvuonna 2020, vai jatkavatko pörssikurssit uusien huippujen puhkomista keskuspankkien setelitulostimien avittamina?

Jakson alussa luodaan katsaus titaanien salkkuihin. Oksaharju ja Martin ovat vetäneet kisan alusta alkaen muuttumattomin omistuksin ja jääneet tuotoissa pahasti treidaajan jalkoihin. Joko olisi aika myllätä omistuksia? Kenties hieman yllättäen Martinin ja Lepikön salkuista löytyy sama suurin omistus, Tesla. Lepikkö on tehnyt Teslaan suoran osakesijoituksen ja Martin omistaa yhtiötä välillisesti SEAC-ETF:nsä kautta, jossa Tesla on noussut suurimmaksi yksittäiseksi omistukseksi NVIDIAn ja Microsoftin edelle. Mitä titaanit ovat mieltä tästä sähköautoista ja eksentrisestä toimitusjohtajastaan tunnetusta Piilaakson kurssiraketista?

Katso jakso, niin tiedät missä tunnelmissa titaanit katsovat kohti vuodenvaihdetta ja uutta pörssivuotta!

0:00 Intro
0:46 Titaanien salkut
7:14 Tesla
15:57 Vuosi 2021
41:20 Vuosi 2022
50:13 Missä ollaan vuoden päästä?

Titaanien taisto – kenen salkku tuottaa parhaiten?

Titaanien taisto on kuukausittain ilmestyvä videosarja, jossa seurataan indeksisijoittajan, osakepoimijan ja treidaajan salkkujen kehitystä ja perehdytään erilaisiin sijoitusstrategioihin. Kolme titaania ovat Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju, Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi ja ammattitreidaaja Jukka Lepikkö. Seuraa Titaanien salkkuja Sharevillessä ja liity mukaan Titaanien taisto -keskusteluryhmään.

→ Tutustu tarkemmin kolmeen titaaniin

Tärkeää tietoa riskeistä.

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Ennen kaupankäynnin aloittamista sijoittajan tulee ymmärtää kaupankäyntiin liittyvät riskit ja tuotteeseen liittyvät ehdot. Käydäksesi kauppaa pörssilistatuilla tuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti varmistaaksesi tuotteiden soveltuvuuden sinulle.

Nordnet Markets -tuotteissa ei veloiteta kaupankäyntikuluja yli 100 euron toimeksiannoista. Aktiivinen kaupankäynti tai kaupankäynti pörssilistatuilla tuotteilla sisältää korkea riskin, joka ei sovi kaikille. Sijoitetun pääoman voi menettää kokonaan. Titaanien taisto -videoilla esitetyt tuotteet ovat esimerkinomaisesti valittuja. Videot on tehty opetustarkoituksessa. Mikään videoilla esitetty ei ole sijoitussuositus, eikä sitä tule tulkita sijoitussuositukseksi tai kehoituksesi merkitä arvopapereita.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
1 Kommentti
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
07.12.2021 09:34

Kiitos! Hyvää keskustelua ja mielestäni hyvin perusteltuja kannanottoja.Pitkäaikaisena sijoittajana kaipaisin samanlaista laadukasta ja rohkeaa kannanottoa raakaaine ja valuutta asioista, tällaisena “rotaation” aikakautena.Lähinnä tarkoitan yleispiirteitä laskumarkkinaympäristössä.