Taistelu jatkuu, Herbalife vs Ackman: Kolmas erä

Photo credit: JD Hancock / Foter.com / CC BY

En normaalisti kirjoita samasta aiheesta kovinkaan montaa kirjoitusta peräjälkeen, mutta teen tällä kertaa poikkeuksen, sillä Herbalife vs Ackman taistelu on tilanne, jollaista en ole koskaan aikaisemmin nähnyt sijoittajaurani aikana ja uskon, että jokainen sijoittaja voi oppia tästä casesta todella paljon. Tulen seuraamaan tätä taistelua edelleen blogissani, mutta seuraavissa kirjoituksissa kirjoittelen taas jostain muusta.

Olen aikaisemmin kirjoittanut aiheesta ja suosittelen lukijoita tutustumaan alla oleviin kirjoituksiin ennen tämän tekstin lukemista.

https://www.nordnet.fi/blogi/09/01/2013/trilleria-porssissa-case-herbalife-vs-ackman/

https://www.nordnet.fi/blogi/29/01/2013/herbalife-vs-ackman-toinen-era/

Kuten viimeksi kerroin Herbalife piti analyytikkopäivät nimensä puhdistamiseksi. Yhtiö jätti kuitenkin vastaamatta useisiin kriittisiin kysymyksiin jota itse pidin varsin huolestuttavana (siis yhtiön kannalta). Yhtiön talousjohtaja kuitenkin vakuutti, että Herbalife pyrkii maksimaaliseen läpinäkyvyyteen ja, että he vastaavat kaikkiin tähän liittyviin kysymyksiin myös jatkossa. Tämä tarjosi Ackmanille erinomaisen paikan hyökätä ja Ackman julkisti viime torstaina massiivisen 40 sivuisen listan kysymyksiä jotka ovat suunnattu Herbalifen johdolle.

http://factsaboutherbalife.com/wp-content/uploads/2013/02/Herbalife-Questions.pdf

Suosittelen jokaista casea seuraavaa lukemaan nämä kysymykset läpi.

Yhtenä mielenkiintoisena poimintana haluan nostaa esiin seuraavan:

Herbalife rekisteröi pari viikkoa sitten useita www osoitteita liittyen Ackmaniin, kuten esimerkiksi ”www.therealbillackman.com” ”www.billackman.com” yms. Pidän tätä äärimmäisen outona ja Ackman kysyykin Herbalifeltä, että minkä takia he rekisteröivät näitä osoitteita. Onko tarkoituksena pyrkiä mustamaalaamaan Ackmania? Miksei Herbalife vain haasta Ackmania oikeuteen jos kerta sen liiketoimintamalli on vakaalla pohjalla, eikä sillä ole mitään salattavaa. Miksi yrittää voittaa markkinoiden luottamus laimentamalla Ackmanin uskottavuutta? Mielestäni tämä on vakava kolaus Herbalifen uskottavuudella ja se voi jälkeenpäin katsottuna toimia triggerinä joka käänsi taistelun Ackmanin eduksi.

Herbalife on nyt todella tiukassa paikassa, sillä yhtiö on käytännössä luvannut vastata kaikkiin kysymyksiin ja Ackmanin kysymysten sivuuttaminen ei ole enää mahdollista. Näkemykseni mukaan Ackman kuitenkin nostaa esiin tiettyjä kysymyksiä mihin Herbalife tuskin haluaa vastata. Silmukka yhtiön kaulan ympärillä kiristyi selvästi, sillä myös viranomaiset eivät voi jättää juttua rauhaan, ilman vastausta Ackmanin kysymyksiin.

Analyytikot tämän kaiken keskellä

Herbalifeä seuraavat analyytikot ovat tällä hetkellä todella vaikeassa paikassa. Yhtiön arvostus on melko houkutteleva, mutta mikäli Ackman on oikeassa, on Herbalifen arvo nolla. Analyytikot ovat edelleen positiivisia Herbalifestä ja yksikään analyytikko ei uskalla olla myyntipuolella (2 on t0ki lopettanut yhtiön seurannan). Suositusjakauma näyttää tällä hetkellä olevan 5 osta, 2 ylipainota ja 2 pidä. Analyytikoilla on kaikki Ackmanin tarjoavat  faktat käytössään ja näin ollen suosituksen pitäminen positiivisella puolella on vahva kannanotto siihen, että Ackman on väärässä. Ihmettelen suuresti miten yksikään analyytikko pystyy ottamaan näin vahvan näkemyksen sillä yhtiö ei itsekkään ole kyennyt vastaamaan kaikkiin Ackmanin syytöksiin. Olen katsonut läpi muutaman analyytikkoraportin ja niissä ei mainita Ackman casesta sanallakaan. En käsitä miten tämä voi olla mahdollista, sillä kokonaisuuden kannalta tämä on hyvin oleellista.

Uskonkin, että valtaosalla näistä analyytikoista näkemys perustuu luottamukseen yhtiön johdon puheita kohtaan. Tämä on sijoitusmarkkinoilla melko yleistä, kun analyytikko ei kykene kyseenalaistamaan yhtiön johdon puheita riittävästi. Veikkaan, että tilanteen kärjistyessä yhä useampi talo tulee pudottamaan yhtiön seurannasta, myyntipuolelle ei kukaan tule siirtymään sillä myyntipuolella oleminen tarkoittaisi uskomista Ackmanin casea kohtaan.

Mitä tapahtuu seuraavaksi:

On hyvin vaikea ennustaa mitä tapahtuu seuraavaksi. Näkemykseni mukaan Herbalifellä on 2 vaihtoehtoa. Se voi joko vastata Ackmanin kysymyksiin ja puhdistaa nimensä tätä kautta (järkevä vaihtoehto). Tai se voi sivuuttaa Ackmanin kysymykset ja pyrkiä korostamaan oman liiketoimintansa erinomaisuutta. Tämä vaihtoehto saattaa myös mahdollisesti sisältää hyökkäyksen Ackmania vastaan (www. rekisteröinnit). Pidän jälkimmäistä vaihtoehtoa todennäköisempänä, mutta samalla yhtiön uskottavuuden kannalta huonompana. Jos Herbalife olisi rehellinen yhtiö, miksei se toimisi seuraavasti:

-Puhdista nimesi, tule esille tarvittaen todistusaineistojen kanssa

-Haasta Ackman oikeuteen yhtiön nimen mustamaalaamisesta

-Osta omia osakkeita takaisin, sillä kurssitaso on edullinen

En voi käsittää miksei yhtiö tee näin ja minkä ihmeen takia se sitä vastoin tekee näin:

-Siivuta Ackmanin kysymykset ja yritä siirtää fokus muualle

-Yritä laimentaa Ackmanin uskottavuutta

 

Taistelu tulee todennäköisesti jatkumaan yhtiön Q4 tulosjulkistuksen yhteydessä (20.2.2013), kun analyytikot ja salkunhoitajat pääsevät kyseenalaistamaan yhtiön toimintaa (on huippu mielenkiintoista nähdä osallistuuko Bill Ackman Q&A sessioon). Joka tapauksessa on selvää, että Ackman on vienyt tilanteen niin pitkälle, että yhtiö taikka Ackman eivät voi enää perääntyä tästä. Pokeritermein tässä ollaan monelta osin all-in, joku häviää ja joku voittaa. On todella jännittävää katsoa mitä casessa seuraavaksi tapahtuu ja suosittelen jokaista sijoittajaa seuraamaan tätä. Tällaista trilleriä on harvoin tarjolla edes Finnkinossa.

Oma positioni:

Kuten olen aikaisemmin kertonut, minulla ei ole mitään positiota tässä pelissä. Uskon entistä vahvemmin, että Ackman tulee lopulta voittamaan taistelun, mutta samalla tiedostan, että konkreettisien todisteiden puutteen vuoksi tämä voi kestää todella kauan. Näin ollen istun mielelläni tämän taistelun katsomon puolella popcorn boxin kanssa.

En omista osakkeita Herbalifessä

Kommentit:

jueess (kirjautunut käyttäen palvelua yahoo)

Käsittämättömän surkea juttu tämä facebook kommentointipakotus, keskustelu on kuollut täysin.Mitä itse trilleriin tulee, niin on kieltämättä mielenkiintoista! Erikoista myöskin on se, että miten iso osa ns. isoa rahaa seisoo Herbalifen takana, vaikka se ei ainakaan vielä kyennyt vastaamaan Ackmanin väitteisiin täysin. Enpä uskaltaisi ottaa positiota tällaiseen mittelöön, mutta mielenkiinnolla tulen seuraamaan mikäli toivottavasti päivität tätä kyseistä casea jatkossakin.

/One Up on OMXH

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit