Siirry pääsisältöön

3 syksyn kuuminta rahastosektoria

Mitkä ovat kuumia rahastosektoreita juuri nyt? Nordnetin syyskuun rahastotilastot kertovat, että kolme sektoria näyttävät kasvattavan suosiotaan ja kiinnostavan sijoittajia erityisesti tänä syksynä.

Kaikkia kolmea sektoria yhdistää se, että näillä aloilla toimivia yhtiöitä tukevat yhteiskunnan megatrendeinä pidetyt ilmiöt, kuten ikääntyminen, robotisaatio ja kasvava uusiutuvan energian tarve.

Kuuma sektori 1: Teknologia

Robotiikka ja automatisaatio, tekoälysovellukset, langaton viestintä, sosiaalinen media… Tällaiset teemat nousevat esiin teknologiasektorin rahastoja tarkasteltaessa. Suosittuja rahastoja tässä sektorissa suomalaisasiakkaiden keskuudessa ovat mm. Fidelity Technology Fund (sijalla 10*), Franklin Technology Fund (sijalla 26*), JPMorgan Europe Technology (sijalla 37*), Swedbank Robur Technology (sijalla 44*) ja DNB Fund Technology Fund (sijalla 50*).

Katso lisää teknologiasektorin rahastoja täältä.

Kuuma sektori 2: Terveydenhuolto ja bioteknologia

Ikääntyvä väestö tarvitsee jatkuvasti lisää entistä kehittyneempiä lääkkeitä ja hoitomenetelmiä. Tähän kysyntään vastaavat tuhannet yhtiöt ympäri maailmaa, joita voi omistaa monien eri rahastojen kautta. Suosittuja rahastoja lääke- ja bioteknologia-alalla ovat mm. Franklin Biotech Discovery Fund (sijalla 24*), Black Rock World Healthscience (sijalla 27*) ja Handelsbanken Lääkeyhtiöt (sijalla 31*).

Katso tästä lisää terveydenhuolto– ja bioteknologiasektorin rahastoja.

Kuuma sektori 3: Uusiutuva energia

Uusiutuva energia ja kestävä sijoittaminen yleisemminkin näkyvät myös rahastosijoittajien mielenkiinnon kohteena. Yksi esimerkki suosituista rahastoista tässä kategoriassa on Handelsbanken Kestävä Energia (sijalla 21*). Kestävästä sijoittamisesta kiinnostuneiden kannattaa tutustua myös mm. ilmastonmuutoksen torjuntaan tähtääviä rahastoja sisältävän ympäristösektorin rahastoihin sekä Nordnetin kestävän sijoittamisen sivustoon.

Katso tästä lisää uusiutuvaan energiaan sijoittavia rahastoja.

Oletko sinä sijoittanut megatrendeihin tai kuumiin sektoreihin rahastojen kautta? Kommentoi alle!

* sijaluvut kertovat, miten rahasto sijoittui Nordnetin suomalaisasiakkaiden ostetuimpien rahastojen joukossa tilien lukumäärän mukaan jaoteltuna syyskuussa 2017.
Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit