Siirry pääsisältöön

Suursijoittajien tuote nyt ensi kertaa yksityissijoittajien saatavilla Nordnet Smart -salkkujen avulla

Neljä vuotta sitten Nordnet mullisti Suomen sijoitusmarkkinat lanseeraamalla kuluttomat Superrahastot. Nyt tuomme markkinoille uuden konseptin: Nordnet Smart -salkut. Vastaavia tuotteita ei ole ollut aiemmin saatavilla suomalaisille yksityissijoittajille.

Kehitetty yhteistyössä J.P. Morganin kanssa

Nordnet Smart -salkut on kehitetty tuottamaan paremmin kuin perinteiset rahastot ja voittamaan vertailuindeksi pitkällä aikavälillä. Salkut tarjoavat globaalin ja kaikki pääomaluokat kattavan hajautuksen. Konsepti perustuu moderniin omaisuudenhoitoon ja se on kehitetty yhdessä J.P. Morganin kanssa, joka on yksi maailman johtavista investointipankeista. Nordnetin kehittämä digitaalinen sijoitusneuvonta täydentää palvelua ja auttaa valitsemaan sopivimman salkun.

Perustan Smart-salkuille luovat kolme eri riskitasoille suunniteltua rahastoa – Nordnet Smart 5, 10 ja 15 – joissa luku kertoo tavoitellun vuosittaisen riskin määrän (vuotuinen prosentuaalinen volatiliteetti). Mitä korkeampi luku, sitä korkeampi tavoiteltu tuotto- ja riskitaso. Olemme todella ylpeitä voidessamme esitellä nämä uudet rahastot, sillä ne ovat täysin ainutlaatuisia. Vastaavia tuotteita on tarjottu aiemmin instituutiosijoittajille, mutta nyt ne ovat saatavilla myös suomalaisille yksityissijoittajille alkaen 15 euron minimimerkinnällä.

Yhdellä sijoituksella koko maailma

Nordnet Smart -rahastot sijoittavat viiteen eri omaisuusluokkaan:

  • osakkeisiin
  • korkoihin
  • hyödykkeisiin
  • kiinteistöihin
  • luottoihin.

Automatisoitu ja systemaattinen sijoitusstrategia sopeuttaa sijoitukset markkinatilanteeseen tarjoten sinulle älykkäämpää sijoittamista. Jos markkinat laskevat ja volatiliteetti kasvaa, Smart-salkut tasapainotetaan automaattisesti vastaamaan tavoiteltua riskitasoa vähentämällä osakemarkkinariskiä.

Rahastoja on perinteisesti paketoitu jakamalla sijoitukset osakkeiden ja korkojen kesken ennalta määritellyissä suhteissa. Tämä on ollut helppo ja kannattava business rahastoyhtiöille, mutta kallista sinulle. Olet saanut salkun, joka ei yleensä vastaa yksilöllistä riskiprofiiliasi ja riski on ollut liian korkea tai liian alhainen. Yleensä “tasapainotetut” rahastot on jaettu 40 % osakkeisiin ja 60 % korkoihin, ja aggressiivisemmat rahastot ovat sijoittaneet 75–100 % pääomasta osakkeisiin. Tavoitteena on ollut, että toinen omaisuusluokka nousee toisen pudotessa ja luo siten tasapainoa sijoitukselle. Tämä lähestymistapa on sekä vanhentunut että virheellinen. Viimeisten 15 vuoden aikana on selvinnyt, että korrelaatio osakkeiden ja korkojen välillä voi vaihdella huomattavasti ja tutkimukset osoittavat, että yli 95 % tuotoista 60/40-rahastoissa tulee osakeriskistä. Tämän kutsuminen tasapainotetuksi sijoituksesi on jollain tapaa virheellistä.

Uuden sukupolven säästämistä

Nordnet Smart -rahastoissa on vuotuinen palkkio, jonka suuruus on 0,79 %–0,99 %. Rahastoihin ei liity muita lisäkustannuksia. Smart-salkuilla haluamme tarjota asiakkaillemme maailmanluokan sijoitustuotteen, joka heijastaa uusimpia suuntauksia varainhoidossa, ilman korkeita minimisijoitusvaatimuksia tai korkeita kuluja. Smartit tarjoavat riskin tasapainottamisesta lähtevän lähestymistavan vanhan staattisen prosentuaalisen jakauman sijaan. Nordnet Smart -salkku on kokonaisvaltainen sijoitusratkaisu sijoittaessaan viiteen edellä mainittuun omaisuusluokkaan. Et välttämättä tarvitse muuta.

Ennen kuin voit sijoittaa näihin tuotteisiin, pyydämme sinua vastaamaan neuvontapalvelun kysymyksiin. Nordnet Smart -salkkujen neuvontapalvelu on kehitetty antamaan sinulle sopiva tasapaino salkkuusi. Vastaamalla neuvonnan kysymyksiin varmistamme, että saat juuri sinulle sopivan sijoitussuosituksen. Saatuasi suosituksen voit tehdä kertasijoituksia tai aloittaa kuukausisäästämisen ja ottaa rennosti.

Haluamme olla jatkossakin aktiivisten kaupankävijöiden ja treidaajien ykkösvalinta, mutta Smart-salkuilla avaamme oven uudelle alueelle. Uskon, että näin pystymme palvelemaan entistä paremmin suomalaisia säästäjiä ja sijoittajia.

Lue lisää tuotteesta ja aloita säästämään älykkäämmin jo tänään!

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
14 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
29.11.2018 07:49

Voisiko joku Nordnetistä vastata siihen, että kun kerran näitä vastaavia tuotteita on ollut aiemmin tarjolla vain instsikoille / ison rahasäkin omaaville, niin missä olisi oikeaa dataa / verrokkirahastoa siitä, miten oikeasti pärjänneet esim. indeksille? Asiaa kyselty sharevillessä, kauppalehden keskustelupalstalla yms, mutta vastausta tähän ei ole saatu.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
29.11.2018 10:04

Ei sellaista ole muualla kuin ko instikoiden kirjanpidossa. Siis siltä osin kun tämä strategia on ollut käytössä mikä ei välttämättä ole liian kauaa.. Nordnetilta/ JP Morganilta löytyy back-testattua tuottohistoriaa mutta se ei ole sama asia.

Nimetön
Nimetön
13.11.2018 10:38

Hmmm
Tein testin kolmesti tarkoituksella koska halusin kaikkia kolmea merkitä.
Kyllä ne tuolla toimeksiantona kaikki ovat mutta mikä nyt sitten jäi voimaan 3 kk ?
Tarkasti ottaen ei saisi pystyä merkitä kuin yhtä.
Hieman epätarkasti markkinoitu tai pitäisi useana päivänä lukea näitä ja vasta kuukausien päästä alkaan harkitsemaan ostoa.
Meneekö nyt kaikki kolme läpi siis toteutuuko vai ainoastaan yksi jos vain yksi niin sitten en enään jatka vaan myyn pois.
Haluaisin seurata ja merkitä niitä oman pään mukaan ja se on aina helpompaa jos niitä jo on salkussa valmiina.
Muutoin tämä vaikuttaa hieman epäilyttävältä.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
14.11.2018 10:42

Moi Pekka!
Useat digineuvonnan palvelut toimivat samaan tapaan eli voit sijoittaa siihen tuotteeseen/rahastoon/ETF-koriin, jota sinulle suositellaan etkä muihin. Koska nämä palvelut ovat melko uusia, on luonnollista että moni nostaa tämän seikan esiin. Voimaan jää aina uusin sijoitussuositus, mutta en pysty vastaamaan asiaan tarkemmin näkemättä tietojasi. Voit olla tässä asiassa yhteydessä asiakaspalveluumme.

Koska Nordnet Smart -salkut ovat uusia, on täysin ymmärrettävää ja suositeltavaa, että tuotteeseen tulee perehtyä, ennenkuin siihen sijoittaa. Tulemme kuitenkin julkaisemaan lähipäivinä mm. uusia blogikirjoituksia, jotka perustuvat meille esitettyihin yleisimpiin kysymyksiin. Toivottavasti niistä on hyötyä myös sinulle.

Nimetön
Nimetön
09.11.2018 22:22

Kappas vaan, pieni puute markkinoinnissa Teillä on, sillä et v o i tehdä testiä kirjautumatta sisälle Nordnettiin.

Tarvitseeko testi oikeasti asiakkaan salkun pohjatietoina voidakseen sitten suositella tuotteita, tuo nyt vaan kuulostaa niin erään suuren entisen ruotsalaisen toimijan tavalta myydä rahastoja.

En kirjautunut, koska olisin halunnut p u h t a a n testituloksen, jäi testi tekemättä jne. …. … .. .

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
12.11.2018 09:21

Moi Someton!

Neuvontapalvelun tuloksena tulee sijoitussuositus, joka on henkilökohtainen ja jää voimaan asiakastietoihin 3 kuukaudeksi. Sen voimassaollessa voit tehdä toimeksiantoja Nordnet Smart -salkkuihin kaikkiin hallinnoimiisi tileihin ja voit ostaa vain sitä rahastoa, mihin saat suosituksen. Sijoitussuosituksen yhteenvedossa näet kaikki vastauksesi ja saat kirjallisen soveltuvuusarvioinnin. Näiden vuoksi ennen testiä tulee olla sisäänkirjautuneena Nordnetin palveluun,

Kerron markkinoinnille, että täsmentävät tuota ohjetta markkinointisivulla. Kiitos kun nostit asian esiin.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
12.11.2018 17:03

Kiitos vastauksesta! Olen hiukan hämmentynyt vastauksesi seuraavasta kohdasta: >> Neuvontapalvelun tuloksena tulee sijoitussuositus, … >> Sen voimassaollessa voit tehdä toimeksiantoja Nordnet >> Smart -salkkuihin kaikkiin hallinnoimiisi tileihin >> ja voit ostaa vain sitä rahastoa, >> mihin saat suosituksen. joka on henkilökohtainen ja jää … Saan siis ostaa v a i n j a a i n o a s t a a n sitä rahastoa, jota “testi” suosittaa/sallii kaltaiselleni “tuulipukusijoittajalle”. Ihmettelen tätä, sillä minulla on pitkä sijoitustausta Nordnetillä (muita paitsi futuureita), joten miksen saisi ostaa jotain rahastoa (varmaan pieniriskinen verrattuna johinkin kohteisiini), jonka katson sopivan itselleni? Vai olisi nyt vain… Lue lisää >>

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
12.11.2018 17:27

Täsmennän vielä: voit sijoittaa vain siihen rahastoon, jonka saat neuvonnan lopputulokseksi. Tämä on määritelty yhteistyösopimuksessa J.P. Morganin kanssa ja Nordnet Smart -salkkuja voi myydä vain tähän neuvontaan perustuen.

Voit aina tehdä testin uudelleen, jos tilanne muuttuu ja sen vaatii.

Nimetön
Nimetön
09.11.2018 11:16

1. Miten osakkeet valitaan rahstoihin? Globaalisti hajauttaen, indeksinomaisesti vai joidenkin tunnuslukujen perusteella?
2. Smart 15 – rahastossa on vain 5% korkosijoituksia, mutta velkavivun johdosta korkojen vaikutus koko rahastoon voi olla yli 5%?
3. Pystyykö Smart-rahastoja ostamaan kk-säästöohjelman ulkopuolella?

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
09.11.2018 13:15

Moi JJHS, Kiitos kysymyksistä!
1. Sijoitukset valitaan salkkuun sen perusteella, että tavoiteriskitasoon nähden saadaan mahdollisimman hyvä tuotto/riskisuhde. Näin ollen osakepainoon sisältyy kaikki maailman osakemarkkinat sellaisilla painoilla, että osakepainosta saadaan mahdollisimman hyvä tuotto riskiyksikköä kohti. Rahastot sijoittavat 35 eri indeksiin.
2. Kyllä
3. Nordnet Smart -rahastoja voi ostaa sekä yksittäisinä sijoituksina että tehdä niihin kuukausisäästösopimuksen. Tai voit tehdä molemmat.

Nimetön
Nimetön
09.11.2018 10:04

Vautsi vau, kuulostaapas mielenkiintoiselta uutuudelta. Jos suursijoittajat näitä hamstraavat, niin kaipa kaltaiseni piensijoittajankin täytyy niitä testata ja salkkuun kauhaista. Onhan tuo tuotteena näppärästi paketoitu.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
09.11.2018 10:18

Hyvä jos tykkäät! Oleellista on, että kaikki mainitut 5 omaisuusluokkaa: osakkeet, korot, hyödykkeet, kiinteistöt ja luotot saa yhdellä sijoituksella ja riskitaso säilyy automaattisesti sillä tasolla kuin haluat.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
09.11.2018 12:14

Sisältyykö noihin kuluihin 0.79-0.99% siis myös rahaston sisäiset kaupankäyntikulut?

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
09.11.2018 12:30

Kaikki kulut sisältyvät ilmoitettuihin vuotuisiin palkkioihin 0,79 %, 0,89 % ja 0,99 %.