Suuri vipu vai ”varma” sijoitus kultaan?

Nordnetin uusien sertifikaattien ja minifutuurien myötä voimme tarjota jotain useimpien sijoittajan makuun. Riippumatta siitä oletko riskiä sietävä pelaaja, joka sijoittaa lainarahalla, tai jos olet yksinkertaisesti kyllästynyt vallitsevaan nollakorkotilanteeseen, löydät Nordnet Markets -tarjonnasta kiinnostavia sijoitusmahdollisuuksia. Valitse vipu tai tuotteet ilman vipua.

Voit käydä kauppaa esimerkiksi raaka-aineilla kuten kullalla, hopealla ja öljyllä sekä erilaisilla pörssi-indekseillä. Voit myös valita haluatko sijoittaa long vai short-positiolla kohde-etuuksiin – voit siis ansaita niin nousu- kuin laskumarkkinoilla. Jos sinulla on vahva usko markkinanäkemykseesi, voit sijoittaa vivulla – näin voit todella laittaa vauhtia sijoituksiisi. Kannattaa kuitenkin aina muistaa, että tuottopotentiaali ja riskit kulkevat käsi kädessä.

Näin käyt kauppaa Bull- ja Bear-sertifikaateilla ja minifutuureilla

Voit helposti valita Bull- ja Bear-sertifikaattien välillä, riippuen omasta markkinanäkemyksestäsi. Jos uskot markkinoiden nousevan, valitset Bull-tuotteen ja jos taas uskot markkinoiden laskevan, valitset Bear-tuotteen. Voit tehdä tuottoisia sijoituksia riippumatta siitä, nouseeko vai laskeeko valitsemasi indeksi, raaka-aine tai osake.

Useimmilla asiakkaillamme on positiivinen markkinanäkemys ja Bear-sertifikaatteihin sijoittavat tasapainottavat usein salkkunsa riskiä. Sen sijaan, että salkku olisi kokonaan painotettuna arvopapereihin, pitävät monet esimerkiksi 70 % osakkeistaan Bull-positiossa ja 30 % Bearina. Siten salkun kokonaisriskiä voi vähentää.

Monet sijoittajat ovat pienentäneet salkkuriskiään pitämällä osan salkusta käteisenä tai obligaatioissa, mutta nyt voit valita esimerkiksi yksittäisen osakkeen, joka on mielestäsi ylihinnoiteltu markkinoilla, ja valita sen Bear-instrumenttina salkkuusi.

Näin aktivoit kaupankäyntisi sertifikaateilla ja minifutuureilla

Ennen sertifikaatteihin ja minifutuureihin sijoittamista sinun pitää täyttää soveltuvuusarviointi. Tuotteiden monimutkaisesta rakenteesta johtuen pyydämme sinua vastaamaan muutamaan kysymykseen, jotta saisimme yleiskäsityksen tietämyksestäsi tuotteista. On tärkeää ymmärtää tuotteiden toimintaperiaate ennen niihin sijoittamista.

Sinun tulee aktivoida kohta ”warrantit, optio-oikeudet ja viputodistukset” palvelun kohdassa ”Salkku / Sopimukset ja palvelut”. Tämän jälkeen voit käydä kauppaa sertifikaateilla ja minifutuureilla verkkopalvelumme kohdassa Markkinat / Nordnet Markets.

Valitsenko Bull- ja Bear-sertifikaatit vai minifutuurit? Entä vipukertoimet?

Yksinkertaistetusti voi sanoa, että sijoittaminen Bull- ja Bear-sertifikaatteihin vivulla kannattaa tehdä lyhyellä aikahorisontilla, sillä lainan kustannukset lasketaan päivittäin ja ne nousevat pitkällä aikavälillä korkeammiksi kuin minifutuureissa. Bull- ja Bear-sertifikaatit sopivat tästä syystä päivänsisäiseen kaupankäyntiin, kun taas minifutuurit soveltuvat paremmin myös pidemmän aikavälin näkemyksen ottamiseen. Sertifikaatit ilman vipua ja minifutuurit toimivat hyvin niin pitkällä kuin lyhyellä aikahorisontilla. Lue lisää sertifikaateista ja minifutuureista.

Kun olet valinnut sertifikaatit palvelusta, voit helposti etsiä erilaisia tuotteita ja vipukertoimia.

Valitse valuutta

Kauppaa kannattaa käydä omassa valuutassa. Jotkin yksittäiset osakkeet ovat ainoastaan valittavissa paikallisessa valuutassa. Esimerkiksi Fingerprint Cards AB:n osakkeella käydään kauppaa Ruotsin kruunuissa ja Statoililla Norjan kruunuissa. Jos pörssilistatun tuotteen kohde-etuus on listattu jossakin ulkomaisessa valuutassa, niin sijoittaja altistuu valuuttariskille. Se tarkoittaa, että tuotteen arvo voi muuttua valuuttakurssien muuttumisen seurauksena, vaikka kohde-etuuden paikallisessa valuutassa mitattu arvo ei muuttuisikaan.

Valitse omaisuusluokka

Valitse pääkategoria, eli missä haluat käydä kauppaa: raaka-aineet, indeksit, osakkeet tai valuutat.

Valitse kohde-etuus

Rajoittaaksesi tuotevalikoimaa voit vielä valita, minkä kohde-etuuden haluat nähdä. Mikäli omaisuusluokka on esimerkiksi raaka-aineet, voit kohde-etuuksissa valita öljyn ja saat kaikki öljyyn sidotut sertifikaatit näkyville.

Valitse suunta – long vai short?

Jos haluat vielä pienentää vaihtoehtojen määrää, voit lajitella tuotteet markkinanäkemyksesi mukaan. Jos esimerkiksi uskot öljyn hinnan laskevan ja haluat sijoittaa markkinanäkemyksesi mukaisesti, voit valita markkinanäkemykseksi “Short”. Näin saat listan kaikista Bear- ja short-tuotteista, joilla voit hyötyä laskevista kohde-etuuden hinnoista.

Valitse vipu

Tässä kohdassa sinulla on mahdollisuus valita vipu tuotteelle. Lainavipu on rakennettu sisään tuotteeseen ja voit siten valita tuotteen juuri sinua kiinnostavalla vivulla. Huomioi kuitenkin, että vipu ja tuottomahdollisuuksien kasvaminen myös kasvattaa riskiä jopa koko sijoitutetun pääoman menettämisestä.

…tai käytä etsi-toimintoa

Nopein tapa etsiä tuotteita on etsi-toiminnon avulla. Voit esimerkiksi kirjoittaa hakukenttään Bear öljy, ja saat listan kaikista Bear-öljytuotteista. Jos olet kuullut vihjeen vaikkapa hyvästä yhtiöstä, voit löytää sen tästä kentästä.

kun olet löytänyt sinulle sopivan tuotteen, valitse Osta ja tee kauppa samalla tavalla kuin osakkeita ostaessasi.

Voit olla meihin yhteydessä jos sinulla on kysyttävää Nordnet Marketsin tuotteista.

Onnea sijoituksiin!

Lue lisää Nordnet Markets -tarjonnasta.

Lue myös: Minifutuurit sekä Bull- ja Bear-sertifikaatit – mitä ne ovat?

Käydäksesi kauppaa Nordnet Markets -tuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti varmistaaksesi tuotteiden soveltuvuuden sinulle. Kaupankäynti pörssilistatuilla tuotteilla sisältää korkean riskin, joka ei sovi kaikille. Sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Ennen kaupankäynnin aloittamista sijoittajan tulee ymmärtää kaupankäyntiin liittyvät riskit ja tuotteeseen liittyvät ehdot.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
1 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
14.07.2017 16:08

“Varma” sijoitus kultaan onkin melkoinen termi johdannaismarkkinoilla. Kulta on toki varma sijoitus ja tuhansien vuosien historiansa perusteella yksittäisistä sijoituksista varmaan kaikkein varmin. Se taas että laitat kiihtyvän tietokonekaupan dominoimaan futuurimarkkinaan jota pyöritetään keskuspankkien kilpaa painamalla nollakorkorahalla kiinni rahaa ei minusta täytä edes sijoituksen etäisiä määritelmiä. Paljonkos todellista kultaa markkinoilla liikkuu verrattuna edellä mainittuun markkinaan? 1 % voi olla jo nykyaikana vähän turhan optimistinen veikkaus.

Jos olette sitä mieltä että johdannaisinstrumenttienne vakuusarvo on jonkinlainen niin laittaisitte nyt edes jonkinlaisia prosentteja vakuusarvoksi lainaa vastaan sitten. Nyt siellä komeileva 0 % arvo takauksena kertoo kaiken oleellisen johdannaisten fundamentaalisesta arvosta.