Siirry pääsisältöön

Superrahastojen nimet muuttuvat

Nordnetin Superrahastot lanseerattiin vuonna 2014. Nämä neljä pohjoismaista rahastoa sijoittavat kunkin maan indeksiin, esim. Superrahasto Suomi seuraa OMXH25-indeksiä, eli Helsingin pörssin 25 vaihdetuimman osakkeen kehitystä.

Olemme jo jonkin aikaa käyneet keskustelua Superrahastojen nimistä Ruotsin kuluttajaviraston (Konsumentverket) ja Ruotsin rahastomarkkinoinnin eettisen komitean (Etiska nämnden för fondmarknadsföring, ENF) kanssa.

Ruotsin kuluttajavirasto teki viime vuonna yleisen tutkimuksen eri rahastoyhtiöiden käyttämistä nimistä rahastoissaan. Nordnetin Superrahastojen kohdalla he tulkitsivat, että etuliite ”super” ei ole rahastolle sopiva, vaan voi johtaa kuluttajia harhaan. Sijoittaja voi tulkita sanan Super väittämänä, että kyseessä olisi rahasto, joka takaa erittäin hyvän tuoton.

Nordnet on puolustanut Super-sanan merkitystä ja korostanut, että se tarkoittaa rahastojen nimissä sitä, että näiden rahastojen kulut ovat asiakkaalle 0 euroa.

Ruotsin rahastomarkkinoinnin eettinen komitea (ENF) kuitenkin linjasi, että Superrahastojen nimet tulee muuttaa. Lisätietoja päätöksestä voi lukea ruotsiksi täältä.

Nimenmuutos tulee voimaan 1.3.2020. Rahastojen nimet muuttuvat seuraavasti:

Mikään muu rahastoissa ei muutu.

Jos omistat Superrahastoja, sinun ei tarvitse tehdä mitään toimenpiteitä. Näet rahastot salkussasi uusilla nimillä automaattisesti.

Jos vastustat nimenmuutosta, voit myydä omistuksesi tästä.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
3 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
21.08.2020 14:58

“Nordnet on puolustanut Super-sanan merkitystä ja korostanut, että se tarkoittaa rahastojen nimissä sitä, että näiden rahastojen kulut ovat asiakkaalle 0 euroa.” Mitä nyt Tanskaan saatiin hallinnointipalkkio, kohta varmasti muuallekin perässä.

Nimetön
Nimetön
08.06.2020 12:25

Mulla ei näy rahasto salkussa uudella nimellä?

Nimetön
Nimetön
25.02.2020 19:51

Superrahasto oli nimenä kyllä niin hyvä ja erottuva, että varmasti muille pankeille helpotus kun nimi nyt muuttuu…