Suomen suosituimman Shareville-käyttäjän parhaat vinkit

Seuratuin suomalainen Shareville käyttäjä

Innostaakseni nykyisiä ja tulevia Sharevillen käyttäjiä otin yhteyttä aktiiviseen Sharevillen sijoittajaan ja pyysin häneltä vinkkejä sijoittamiseen sekä Shareville-palvelun käyttöön. Nimimerkillä Trading and Fading esiintyvä sijoittajamme on Sharevillen seuratuin suomalainen käyttäjä. Hänellä on 15 vuoden kokemus sijoittamisesta, ja tällä hetkellä 283 seuraajaa Sharevillessä. Nyt hän jakaa parhaat vinkkinsä meidän kanssamme.

Trading and Fading, sen lisäksi että olet Nordnetin asiakas ja Shareville-supertähti, kuka sinä olet?

Olen 34-vuotias diplomi-insinööri, jonka perheeseen kuuluu koira ja vaimo. Työskentelen IT-alalla, mutta sijoittaminen on intohimoni. Innostuin ensimmäisen kerran sijoittamisesta 16-vuotiaana ja sittemmin olen sijoittanut rahastoihin, osakkeisiin, optioihin, warrantteihin, futuureihin ja muihin johdannaisiin.

Mistä löysit tai sait ensikosketuksesi Sharevilleen?

Löysin Sharevillen muistaakseni Nordnet Blogin kautta.

Mitä pidät Sharevillessä ja kuinka käytät sitä? Onko Sharevillen käyttö ollut helppoa?

Shareville on erittäin mielenkiintoinen idea. Itse käytän sitä pääosin seuratakseni eri osakkeista käytävää keskustelua. Palvelun käyttö on ollut helppoa.

Miten kehittäisit Sharevilleä edelleen? Millaisia toiminnallisuuksia tai ominaisuuksia siitä puuttuu?

Koska Sharevillen lisäarvo tulee nimenomaan käyttäjien kautta, niin käyttäjiä pitäisi saada lisää, jotta yhteisöön saadaan aktiivisempaa keskustelua. Uusina toiminnallisuuksina haluaisin ainakin mahdollisuuden seurata yksittäisiä keskusteluja sekä yksittäisiä toimialoja, tykätä yrityksistä/keskusteluista (Facebook-tyyliin) ja muokata omia viestejä.

Sinulla on aktiivinen ja hyvin menestynyt salkku Sharevillessä. Mitkä ovat neuvosi muille sijoittajille? Mitä aloittelevan sijoittajan pitää ottaa huomioon, entä pidemmälle ehtineen?

Tärkeintä on tietysti aloittaa sijoittaminen ajoissa, mahdollisimman nuorena, jotta korkoa korolle -efekti alkaa tehdä töitä sijoittajan puolesta. Toinen hyvä puoli nuorena aloittamisessa on se, että väistämättömät oppirahat tulevat maksettua (todennäköisesti) pienistä pääomista. Lisäksi nuorena tehtyjen virheiden paikkaamiseen on aikaa. Kannattaa opetella perusasiat, vaikkapa sijoitusoppaasta, ennen kuin aloittaa sijoittamisen. Ei pidä pelätä virheitä vaan oppia niistä! Kaikki tekevät virheitä, mutta menestyvän sijoittajan erottaa se, miten ne virheet käsittelee. Tämä koskee sekä aloittelijaa että pidemmälle ehtinyttä.

Tärkeää on löytää itselle sopiva tapa tai tavat sijoittaa, ja pysyä suunnitelmassa. Moni aloittaa sijoittamisen luettuaan sijoitusoppaasta esimerkit pitkäaikaissäästämisen ja korkoa korolle -efektin vaikutuksista, mutta markkinoiden myrskyissä opit unohtuvat, ja sijoittajat antavat pelon ja ahneuden vaikuttaa päätöksiin. Yleensä silloin tehdään vääriä päätöksiä väärään aikaan. Sijoitusstrategiasta tulee pitää kiinni, erityisesti kun markkinat kuohuvat!

Mistä kiinnostuksesi sijoittamista ja säästämistä kohtaan on lähtöisin?

Olen ollut pienestä asti kiinnostunut raha-asioista ja säästämisestä, osakkeet “löysin” 15–16-vuotiaana seuratessani isäni osakesijoituksia, ja se vei lopullisesti mennessään.

Onko sinulla sijoittajana sellaisia esikuvia, joiden toiminnasta ja ajattelusta olet ottanut oppia? Mikä heissä on inspiroinut sinua?

Warren Buffett, Benjamin Graham, Jesse Livermore, Philip Fisher, George Soros ja monia muita. Heissä on inspiroinut menestyksen lisäksi erilaiset tavat tehdä hyvää tulosta. Osa on perinteisiä arvosijoittajia ja osa tekee tulosta spekuloimalla.

Miten kuvailisit itseäsi sijoittajana? Millainen on sijoitusstrategiasi ja -tyylisi? Ovatko ne muuttuneet ajan myötä?

Olen pohjimmiltani osakepoimija ja trend follower. Poimin osakkeita, joita on tarkoitus pitää pitkään, mutta käyn myös aktiivisesti kauppaa näillä samoilla osakkeilla pyrkien hyödyntämään markkinan heiluntaa. Sijoitan myös rahastoihin, ja pisimmät sijoitukseni rahastoihin olen tehnyt jo yli 10 vuotta sitten.

Sijoitusstrategiani ja -tyylini ovat muuttuneet paljon ajan myötä. Sijoittajaurani alussa kokeilin useita eri tapoja ja instrumentteja, mutta ajan myötä olen löytänyt minulle sopivat tavat ja hionut niitä paremmiksi.

Minulla on myös muita sijoituksia, kuten asunto-osakkeita ja liikehuoneisto, joista saan huomattavan osan säännöllisistä tuloistani.

Miten uskot pankkien säästämis- ja sijoituspalveluiden kehittyvän lähitulevaisuudessa? Entä pidemmällä aikavälillä?

Sijoittajille tulee koko ajan enemmän tietoa ja sijoitusmahdollisuuksia, mutta se aiheuttaa informaatioähkyä. Tärkeät asiat saattavat hukkua informaatiotulvaan. Monimutkaisia tuotteita on hankala hahmottaa, ja luultavasti niissä on monta tahoa vetämässä välistä. Tämä lienee trendi sekä lyhyellä että pidemmällä aikavälillä.

Sijoittajat saavat myös enemmän tietoa “epävirallisista” kanavista kuten blogeista, Sharevillen kaltaisista yhteisöpalveluista, keskustelufoorumeilta ja Twitteristä. Nämä näyttelevät tärkeää roolia sijoituspäätösten tekemisessä, mikä on mielestäni hyvä suuntaus.

Sijoittamisen on väitetty olevan pitkäjänteistä ja kurinalaista toimintaa. Käytätkö itse esimerkiksi jonkinlaista sijoitussuunnitelmaa apunasi sijoituspäätöksiä tehdessäsi?

Minulla ei ole kirjoitettua sijoitussuunnitelmaa, mutta minulla on oma säännöstö, jonka mukaan pyrin toimimaan. Se on mielestäni ensiarvoisen tärkeää sijoittamisessa. Kurinalaisuus ja pitkäjänteisyys ovat kaiken A ja O, mutta kyllä minäkin niistä lipsun säännöllisesti. Osaan yleensä myöntää nopeasti virheeni, joten ne eivät tule niin kalliiksi. Aina en ole suostunut myöntämään olleeni väärässä ja se on tullut kalliiksi…

Onko sinulla erityisiä tulevaisuuden suunnitelmia siitä, mitä tulee sijoittamiseen? Mikä on unelmatilanteesi?

Suunnitelma on jatkaa sijoittamista pitkäjänteisesti ja kasvattaa edelleen sijoituspääomaa. Se on myös unelmatilanteeni, olen hyvin tyytyväinen nykyiseen tilanteeseeni. 🙂

Kiitos Trading and Fading! Jos sinäkin haluat mukaan Sharevilleen, klikkaa tästä

 

/Fabian Grapengiesser

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
7 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
23.09.2014 20:50

Mukava on ollut seurailla kyseisen herran ja muidenkin tekemisiä sharevillessä. Kaikki vaan mukaan!

Nimetön
Nimetön
23.09.2014 20:57

Mukava on ollut seurata kyseisen herran ja muidenkin sijoituksia sharevillessä. Kaikki vaan mukaan.

Nimetön
Nimetön
23.09.2014 21:18

Niin mitä jos päästäisiin kokeilemaan tuota ShareVilleä, ennen kuin luetaan jotain haastatteluja?

Muutenkin aika kyllästyttävää kuulla näitä samoja vanhoja sijoittajatarinoita, missä diplomi-insinööri/rahastonhoitaja/KTM jne. on seurannut isänsä jalanjälkiä. Miten olisi jotain uutta?

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
31.01.2015 01:09

Voin tarjota uutta! Milloin nordnet blogi ottaa yhteyttä?

Nimetön
Nimetön
24.09.2014 19:05

Milloin tämä palvelu tulee yleiseen käyttöön ?

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
25.09.2014 21:28

Moro!

Nyt on Shareville avattu kaikkien käyttöön.

Tervetuloa mukaan!

Terveisin
Thomas Brand
Nordnet Suomi

PS. Arvostamme kaikkia käyttäjäkokemuksia ja palautetta todella paljon. Sitä voit lähettää suoraan joko Nordnetin asiakaspalvelulle (joka hoitaa myös Sharevillen asiakaspalvelua) tai vaihtoehtoisesti suoraan minulle.

Nimetön
Nimetön
07.10.2014 00:06

Onnetonta, että Nordnet yrittää väkisin pakottaa jokaisen asiakkaansa Sharevillen käyttäjäksi. Tiliasetuksiaan ei saa viimeisteltyä, jos ei aktivoi Sharevilleä. Tästä syystä Yleisnäkymä – sivu Nordnetin verkkopalvelussa on mennyt täysin käyttökelvottomaksi.

Uskon että Nordnetillä on iso joukko muitakin sijoittajia, joita ei pätkääkään kiinnosta oman salkkunsa levittely missään Sharevillessä.

nimimerkillä: “Todella tyytymätön asiakas”