Siirry pääsisältöön

Strategiani Sharevillessä on tylsääkin tylsempi

Olen tylsä pitkäjänteinen säästäjä. En usko voivani ajoittaa markkinoita. Ammattilaiset tutkitusti tuhoavat lisäarvoa yrittäessään ajoittaa markkinoiden liikkeitä. En myöskään usko osaavani poimia yritysrusinat taikinasta. Useimmat eivät tähän pysty, johdonmukaisesti ja pitkällä aikavälillä tarkasteltuna.

Siksi keskityn kahteen asiaan: kulujen minimointiin ja pitkäjänteisyyteen. Siihenkään ei moni pysty, mutta se on valitsemani tie. Pidän tästä tavasta sijoittaa siksi, että minun ei tarvitse huolestua tai välittää markkinoiden liikkeistä.

Tiedän että säästöni eivät tule olemaan ehdotonta parhaimmistoa kahdenkymmenen vuoden kuluttua. Toisaalta tiedän jo tänään, että kahdenkymmenenvuoden kuluttua olen saanut sijoituksilleni tuoton, joka kuuluu parhaimpaan neljännekseen. Se riittää minulle.

Minimoimalla kulut tiedän tosiaan jo tänään, että sijoitukseni tulee olemaan suhteellista parhaimmistoa, koska muiden tuottoja rasittaa korkeat kulut. Korkeat kulut saattavat antaa sinulle vielä parempaa tuottoa kuin mitä minä tulen saamaan. Mutta tilastollisesti näin ei tule olemaan, koska korkeammat kulut syövät tuottoja.

Näin ollen noin kolme neljäsosaa sijoittajista jäävät markkinoiden keskimääräiselle tuotolle. Luovun siis parhaimman tuoton tavoittelemisesta, saadakseni ylimpään neljännekseen kuuluvan menestyksen varmuudella.

Niin kuin Sharevillesta voi nähdä, olen sijoittanut tasapainoin kaikkiin pohjoismaisiin täysin kuluttomiin Superrahastoihin. Käteistä minulla on suhteellisen paljon koska markkinoilla olevat riskit ovat nyt historiallisen tapissa. Kunhan riskit vähenevät, oli markkinat missä tahansa, sijoitan loput.

Sharevillessä olen siksi aikamoinen tylsimys. Se on minun tyylini. Järkevä ja kannattava sijoittaminen on pitkäjänteistä ja tylsää. Siksi haenkin viihdettä enneminkin Netflixistä kuin pörssistä.

 

Löydät kuvitteellista ja käytännön näyttöä väittämästäni täältä.

Mitä mieltä sinä olet? Mistä sinä haluaisit näkökantoja? Kirjoita kommentti tai ota yhteyttä. Minut tavoittaa sähköpostitse osoitteesta martin.paasi@nordnet.fi, Twitteristä tunnuksella @MartinNordnet ja puhelimitse numerosta 050 5918292. Kuvan lähde: Dollar Photo Club.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit