Siirry pääsisältöön

3 skäl att välja Storebrands fonder

Tämä artikkeli on Nordnetin kumppanin tuottama ja sisältää mainoslinkkejä

Om du går i tankar att välja några fonder som smarta byggklossar i ditt sparande kan du sluta leta. Det ska vara enkelt, prisvärt och gärna med höga hållbarhetskrav. Här är de främsta skälen att välja Storebrands indexnära fonder framför andra alternativ:

  1. Enkla. Fonder som följer ett index är lätta att förstå. De ska helt enkelt efterlikna avkastningen för ett specifikt börsindex. Med ett visst belopp satt på autogiro för månadssparande kan du därmed få en bred exponering mot hela världen, eller enskilda marknader, med några enkla knapptryck.
  2. Låga avgifter. Storebrands indexnära fonder har några av marknadens lägsta avgifter. Fonder med låga avgifter kan sägas ha ett försprång när det gäller att generera en god avkastning. Ju högre avgift, desto mer urholkas kapitalet över tid. Vid jämförelser mellan indexfonder och ETF:er kan det ibland stå att ETF:er är courtagefria. Det innebär inte att de är kostnadsfria. Du betalar fortfarande en årlig avgift och den så kallade spreaden, det vill säga skillnaden mellan köp- och säljkurs. I Storebrands indexnära fonder är det endast angiven avgift som dras och avkastningen redovisas alltid efter dragen avgift. Inga konstigheter!
  3. Uppfyller höga hållbarhetskrav. Eftersom Storebrand applicerar hållbarhetskriterier i fonderna och därmed tar bort ett antal bolag heter de inte indexfonder, utan kallas istället för indexnära fonder. Utifrån en optimeringsmodell analyserar och identifierar vi bolag som påminner om de bolag som har exkluderats ur ett avkastnings- och riskperspektiv. Fonden får därmed en liknande avkastning och riskprofil som sitt jämförelseindex, men med färre innehav och högre hållbarhetsnivå. Utöver exkluderingar bedriver Storebrand ett aktivt ägarskap med påverkansdialoger i enlighet med fondbolagets höga hållbarhetskrav.

Vad sparar du till? Sätt mål och kom igång idag! Utforska gärna vårt utbud av fonder här. Tänk på att välja fonder som passar just dina behov och riskaptit och läs gärna mer i fondernas faktablad.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida utveckling. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet. En fond med riskklass 5–7 kan på grund av sin sammansättning och fondbolagets förvaltningsmetoder minska och öka kraftigt i värde. På www.storebrandfonder.se hittar du faktablad och informationsbroschyrer. Alla våra fonder förvaltas enligt en hållbarhetsstrategi som bygger på metoderna Välja in, Välja bort och Påverka. För mer information se www.storebrandfonder.se/hallbarhet.

Om författaren.
Om författaren.

Kristian Håkansson är Storebrand Fonders produktexpert som arbetar för att få till innovativa och hållbara fonder.

YhteistyökumppaniKumppani
Yhteistyökumppaniemme kirjoituksia

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit