Stonesoft lähtee toimialalle tyypillisillä kertoimilla

Stonesoftin pörssitarina sai tänään hyvän päätöksen, kun Intelin omistama tietoturvayhtiö McAfee ilmoitti ostotarjouksessa tarjoavansa 4,50 euroa osakkeelta Stonesoftista. Ostimme Stonesoftia eksperttisalkkuumme vuosi sitten 1,31 euron hintaan, joten omistukselle kertyy tuottoa 244 %. Yhtiö arvotetaan ostotarjouksessa noin 290 miljoonaan euroon, mikä on noin seitsemän kertaa viime vuoden liikevaihto. Hintalappu on kohdillaan, mutta emme vielä kiirehdi myymään omistuksiamme.

Tiedotustilaisuudessa puhuneen McAfeen edustajan mukaan yritysostolle oli kolme keskeistä motiivia: 1) ihmiset, 2) tuoteportfolio ja 3) AET-osaaminen. Verkon tietoturvassa yritysten keskeinen kasvun pullonkaula on ollut osaavien ihmisten saatavuus ja yhtiö näki Stonesoftin osaajat tärkeänä tekijänä. Lisäksi Stonesoftin tuoteportfolio on vahvistunut huomattavasti viimeisen kahden vuoden aikana AET-osaamisen tukemana ja yhtiö on saanut paljon tunnustusta tietoturva-alan vertailuissa ja testeissä. McAfeen kautta Stonesoftin teknologinen osaaminen pystytään skaalaamaan globaalisti, mikä mahdollistaa yhtiön tuotteissa ja osaamisessa piilevän potentiaalin realisoimisen tehokkaasti. Stonesoftilla ei itse olisi pienenä organisaationa ollut tähän vastaavia mahdollisuuksia. McAfee suorastaan toisti sanaa “leverage” tiedotustilaisuudessa.

Olimme itse odottaneet, että Stonesoft olisi vienyt kasvutarinansa vielä astetta pidemmälle. Yhtiö oli viimeisen kahden vuoden aikana päässyt vahvaan kasvuvauhtiin ja näkymät olivat houkuttelevat, sillä yhtiö tavoitteli 50 % kasvua tälle ja ensi vuodelle. Tässä mielessä Stonesoftin potentiaalista ehdittiin tähän mennessä nähdä ehkä vasta murusia, mutta omistajille tarjous oli joka tapauksessa positiivinen.

Ostotarjous vastaa P/S -kerrointa 7x vuoden 2012 liikevaihdosta ja 5x kerrointa vuoden 2013 ohjeistuksesta. Kertoimet vaikuttavat todella korkeilta, mutta toimialan arvostustasot huomioiden ne ovat järkeviä. Verkon tietoturvaan erikoistuneita kilpailijoita hinnoitellaan vastaavilla P/S -kertoimilla: Palo Alto 12x, Sourcefire 7x, Fortinet 5x, Check Point 7x. Muistutamme, että Stonesoftin vertailuryhmään kuuluvat verkon tietoturvaan erikoistuneet yhtiöt eivätkä esimerkiksi virusturvayhtiöt.

Emme kiirehdi myymään Stonesoftin omistuksia eksperttisalkustamme, varsinkin kun osake liikkuu alle 4,50 eurossa. Kilpaileva ostotarjous on vielä teoriassa mahdollinen ja kolme viikkoa kestävä ostotarjousmenettely käynnistyy arviolta 21.5.2013.

Omistamme Stonesoftin osakkeita.

-Inderes

Vieraskynä
Vieraskynä
vieraileva kirjoittaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit