Spagetit palamassa pohjaan

Velkakriisi on siirtymässä Italiaan, mikä ei sinänsä ole yllätys loputtoman velaksi elämisen jälkeen osana perverssiä rahaliittoa. Yllättävää ei myöskään ole se kuinka nyt Italiassakin jahdataan lyhyeksi myyjiä ja kriisiä pidetään vain markkinalähtöisenä.

Tässä melkein jo unohdin sen, että Euroopan velkakriisin alussa kaiken piti vielä olla spekuloijien, hedgerahastojen ja lyhyeksi myyjien syytä. Historia on täynnä vastaavia esimerkkejä (Islanti ja USA 2008, Aasian kriisi 1997 jne.) ja lähes jokaisen Euroopan velkakriisin kääntessä on laitettu sama nauha pyörimään.

Markkinan syyttäminen onkin taas pommin varma merkki siitä, että jotain on taas ihan oikeasti vialla.

 

Photo credit: Identity Photogr@phy / Foter / CC BY

/Jarkko Peltomäki

 

Kommentit vanhasta Nordnet Blogista:

Jarno12 Heinäkuu, 2011

https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2186rank.html
Kaikki maat, mitkä ovat velkaantuneet yli 40% yli BKT:n ovat eläneet yli varojensa. Julkinen sektori käyttää myös yksityisen sektorin varoja lainojensa vakuutena, koska hehän pystyvät lainsäädöntä vallalla takavarikoimaan kaiken vaurauden. Hommassa unohtuu kuitenkin se, että ihmiset reagoivat suojaamalla (=piilottamalla) varojansa jos tämä näyttää todennäköiseltä. Ainoa asia mikä suojaa nykyiseltä talousahdingolta on niin huono hallinto, että se ei saa velkaa. Asian näkee noista maista joilla on vähiten velkaa.

Jarkko Peltomäki13 Heinäkuu, 2011En usko, että velkaantumisessa voidaan ottaa vain yhtä prosenttilukua rajaksi. Eri mailla on eri kantokyky, joka on ollut kehittyvillä talouksilla usein alhaisempi.

Hyvällä hallinnolla voi olla myös vähän velkaa. Esimerkkinä lähes velaton Viro.

Vieraskynä
Vieraskynä
vieraileva kirjoittaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit