Smart-salkuilla hurjat tuotot kesäkuussa | kuukausiraportti 6/2019

Osakemarkkinat kääntyivät kesäkuussa vahvaan nousuun, joka tarttui muihinkin omaisuusluokkiin. Smart-salkut hyötyivät sekä vahvasta osakemarkkinasta että laskevista koroista, ja kesäkuusta muodostui vuoden paras kuukausi. Kaikki Smart-salkkujen omaisuusluokat tuottivat positiivisesti.

Yhdysvaltain ja Euroopan keskuspankit ovat tehneet U-käännöksen rahapoliittisessa linjassaan taistellakseen heikentyvää talousdataa, kauppasodan uhkaa sekä hidastuvaa inflaatiota vastaan. Markkinat pitävät nyt 100 % varmana, että keskuspankit laskevat korkoja tänä vuonna vähintään kerran. Matala korkotaso tekee osakkeista parempia sijoituskohteita, mikä on saanut sijoittajat ohjaamaan sijoitusvarallisuutta osakkeisiin. Halpa raha tukee samanaikaisesti kaikkia omaisuusluokkia.

Smart-salkkujen tuototAloituksesta (10/2018)Vuoden alustaKesäkuussa
Nordnet Smart 5+6,29 %+5,8 %+3,1 %
Nordnet Smart 10 +9,55 %+11,3 %+5,5 %
Nordnet Smart 15 +13,88 % +17,1 %+8,0 %
Kurssitiedot päivitetty 18.7.2019

Omaisuusluokkien tuotot kesäkuussa

Osakemarkkinat kääntyivät toukokuun korjausliikkeen jälkeen nousuun, kun Fed ilmoitti Yhdysvaltojen koronlaskuista ja samalla Yhdysvaltojen ja Kiinan väliset kauppaneuvottelut etenivät Osakan G20-kokouksessa. Kesäkuun aikana eurooppalainen Stoxx600-osakeindeksi nousi +4,3 % ja amerikkalainen S&P 500 -indeksi nousi +6,9 %, saavuttaen uuden kaikkien aikojen huipun kuukauden lopussa. Aasialaiset pörssit päättivät kuukauden positiivisesti ja esim. Japanin Nikkei-indeksi nousi +3,28 %.

Hyödykkeillä oli myös loistava kuukausi ja niiden hinnat nousivat lähes kaikissa kategorioissa. Geopoliittinen epävarmuus Iranin suhteen nosti öljyn hintaa, tarjonnan häiriöt ja optimismi kauppasodan suhteen nostivat perusmetallien hintoja. Heikko dollari painoi hieman jalometallien hintoja.

Faktorisijoitukset tuottivat pitkästä aikaa positiivisesti. Parhaita tuottoja saatiin arvo-osakkeista sekä matalan volatiliteetin osakkeista, momentum-osakkeet tuottivat negatiivisesti.

Lue lisää rahastojen sijoitusstrategiasta ja niiden sijoituskohteista.

Tutustu Nordnet Smart -salkkuihin markkinointisivulla.

Lue blogi: Näin Nordnet Smart -salkut sijoittavat – katso lista sijoituskohteista

Katso video: Nordnet Smart -salkut 5 minuutissa

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit