Smart-salkkujen kuukausiraportti: huhtikuu

Huhtikuu oli Nordnet Smart -rahastoille vaikeahko kuukausi. Vaikka osakemarkkinoilta saatiin tuottoja, korkosijoitukset ja faktorisijoitukset vaikuttivat negatiivisesti rahastojen arvon kehitykseen. Vain Smart 15 -rahasto ylsi huhtikuussa positiiviseen tuottoon. Isommassa kuvassa kaikki kolme Smart-rahastoa ovat tuottaneet lanseerauksestaan lähtien hyvin ja samalla voittaneet vertailuindeksinsä selvällä erolla. Lisää tuotoista kirjoituksen lopussa.

Huhtikuussa markkinaheilunta jatkui matalana ja “pelkoindeksi” VIX pysyi noin 12 prosentissa. Osakemarkkinat jatkoivat joulukuussa alkanutta nousuaan, kun sekä Yhdysvallat että Kiina kertoivat vahvoista makrotalouden luvuista ja maiden välisissä kauppaneuvotteluissa tapahtui vielä huhtikuussa edistystä. Eurooppalainen Stoxx600 nousi +3,2 %, US Nasdaq 100 +5,5 % ja S&P 500 +3,9 %.

Smart-rahastojen tuotot huhtikuussa

Nordnet Smart 5 -0,9 %
Nordnet Smart 10 -0,7 %
Nordnet Smart 15 + 0,4 %
Katso rahastojen pidemmän aikavälin tuotot alta.

Lue lisää rahastojen sijoitusstrategiasta ja niiden sijoituskohteista.

Omaisuusluokkien tuotot

Korkosijoitukset tuottivat negatiivisesti vahvan maaliskuun jälkeen. Varovaisen Yhdysvaltain keskuspankin, hyvien talouslukujen ja öljyn hinnan nousun yhdistelmä johti korkeampiin korkoihin ja korkokäyrän jyrkkenemiseen. Korkojen nousu johtaa valtionvelkakirjojen arvon alenemiseen – tämän vuoksi korkosijoitukset tuottivat negatiivisesti.

Energiahyödykkeet nousivat neljättä kuukautta putkeen, kun taas jalo- ja perusmetallit sekä maatalouden raaka-aineet laskivat huhtikuussa. Öljyn hinta nousi, kun epävarmuus Venezuelan tilanteen osalta hälveni. Jalometallien voimakas kallistuminen vuoden alusta otti hieman takapakkia kuukauden aikana, kun suuri kullan ja reaalikorkojen preemio poistui hinnoista.

Faktorisijoitukset eivät ole tuottaneet Smart-salkkujen lanseeraamisen jälkeisessä markkinaheilunnassa ja ne olivat huhtikuussa suurin negatiivisesti tuottoihin vaikuttanut omaisuusluokka. Faktoreista arvo, koko, matala volatiliteetti ja momentum tuottivat negatiivisesti. Laatu-faktori oli ainoa positiivisesti tuottanut faktorisijoituksista, lähinnä IT-sektorin vahvuuden ansiosta.

Smart-salkkujen sijoitusstrategian tavoitteena on, että faktoristrategiat ovat markkinaneutraaleja (niiden kehitykseen ei vaikuta osakemarkkinoiden suunta) ja ne tuottavat pitkällä aikavälillä tuottoja, joiden volatiliteetti on hyvin matala (noin 4 %). Tämän omaisuusluokan tarkoitus on parantaa hajautushyötyä ja tasapainottaa Smart-salkkuja.

Rahastojen arvoja ei päivitetty 27. huhtikuuta – 6. toukokuuta

Kuten tiedotimme viestikeskuksen kautta kaikille asiakkaillemme, Smart-rahastojen arvoja ei voitu päivittää 10 pankkipäivän ajan. Tämä johtui siitä, että Japanissa vietettiin ns. kultaista viikkoa uuden keisari Naruhiton kunniaksi.

Useimmilla sijoitusrahastoilla on sääntö, jonka mukaan rahasto ei julkaise NAV-kursseja ja keskeyttää merkinnät ja lunastukset, jos yli kymmenen prosentin osuutta salkusta ei voida arvostaa samana päivänä. Syynä on riski väärinkäytöksille epälikvideillä markkinoilla sekä riski siitä, että asiakkaat, jotka ostavat ja myyvät kauden aikana, saavat erilaista kohtelua.

Smart-rahastojen riskiallokaatio on Japanin osalta melko pieni, mutta nimellinen allokaatio on suurempi. Nordnet Smart 5-, 10- ja 15 -rahastojen nimellinen allokaatio Japanissa on noin 11 %, ja ne sijoittavat niin osake- kuin korkomarkkinoille.

Globaaleilla indeksirahastolla on yleensä 7–9 % japanilaisia ​​osakkeita salkussa, ja näin ollen ne pystyttiin arvostamaan normaalisti tänä aikana. Aasiaan sijoittavat alueelliset rahastot sisältävät tyypillisesti yli 50 % japanilaisia ​​osakkeita, joten näillekään rahastoille ei ollut ajantasaisia ​​NAV-kursseja tänä aikana.

Nordnet Smart -salkkujen tuotot 23.10.2018–30.4.2019

Smart 5: 3,2 %, vertailuindeksi 2,7 %

Lähde: Morningstar

Smart 10: 5,1 %, vertailuindeksi 4,4 %

Lähde: Morningstar

Smart 15: 8,5 %, vertailuindeksi 6,4 %

Lähde: Morningstar

Tutustu Nordnet Smart -salkkuihin markkinointisivulla.

Lue blogi: Näin Nordnet Smart -salkut sijoittavat – katso lista sijoituskohteista

Katso video: Nordnet Smart -salkut 5 minuutissa

Nordnet
Nordnet
Nordnetin työntekijät

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit