Siirry pääsisältöön

Sijoittamalla miljonääriksi

Suomalainen voi tulla miljonääriksi muutenkin kuin lottoamalla – nimittäin sijoittamalla. Sijoittamalla pitkäjänteisesti ja suunnitelmallisesti voit vaurastua nopeammin kuin uskoitkaan. Korkoa korolle -efektin avulla melko maltillinenkin alkupääoma kasvaa aikojen saatossa pieneksi omaisuudeksi.

Sijoittamalla miljonääriksi 20, 30, 40 tai 50 vuodessa

Helsingin pörssin keskimääräinen vuotuinen tuotto viimeiseltä 15 vuodelta (30.12.2002–29.12.2017) on 7,76 %, mukaan lukien osingot ja korkoa korolle -efekti.

Paljonko pitäisi sijoittaa kuukaudessa, jos aikoisi miljonääriksi 20 vuodessa? 8 %:n vuosittaisella tuotolla kuukausierän pitäisi olla 1 700 €. Tavalliselle palkansaajalle summa on suuri.

Jos sijoitusaika on 30 vuotta, miljoonaluokkaan pääsee sijoittamalla 670 € kuukaudessa. Melko huima ero 20 vuoden sijoitusajan 1 700 €:on! Vaikka summa on iso, se ei ole mahdoton.

40 vuodessa miljonääriksi pääsee sijoittamalla 290 € kuukaudessa. Ja 50 vuodessa 130 €:lla kuussa. Nämä ovat jo varsin realistisia summia. 40–50 vuotta on pitkä aika, mutta jos olet nyt 20–30-kymppinen, sinulla olisi miljoona koossa eläkeiässä.

Aika on rahaa!

Sijoittaja ei tarvitse ylivertaista älykkyyttä, ajoittamiskykyä tai täydellistä yhtiöpoimintaa. Markkinoiden keskituotto riittää. Olennaisinta on pitkäjänteinen suunnitelma, joka aloitetaan ajoissa ja annetaan korkoa korolle -tekijän hoitaa työ puolesta. Ajan merkitys on huima!

5 vinkkiä miljoonan alkuun

  1. Kokeile säästölaskurin avulla, millä säästösummilla ja sijoitusajalla sinä voit saavuttaa miljoonan.
  2. Älä sijoita vain yhteen kohteeseen, vaan hajauta. Tee Rahastoneuvojan testi, niin saat ideoita ja inspiraatiota rahastojen valintaan.
  3. Pidä kuukausittainen säästösumma sellaisen suuruisena, että se sopii omaan taloudenpitoosi. Jos tuntuu siltä, voit koska tahansa muuttaa säästösummaa tai jättää välistä yhden kuukauden.
  4. Pyri olemaan koskematta säästöihisi, kunnes oikeasti tarvitset niitä. Anna korkoa korolle -ilmiön tehdä taikaansa.
  5. Tärkeintä on aloittaminen. Aloita jo tänään!

Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
1 Kommentti
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
17.04.2022 14:46

Sijoittamalla voi toki päästä miljonääriksi, mutta se vaatii kovia tuloja ainakin alkupääomaa varten. Jos on kuitenkin onnistunut sijoittamaan CBD-osakkeisiin (katso https://cbd.fi/ selvittääksesi mistä kyse), olet varmaa onnistunut moninkertaistamaan sijoituskassasi, CBD-tuotteiden kasvaneen suosion myötä.