Sijoittajan tärkein teko!

Syydät rahaa kuumiin osakkeisiin teknisen analyysin, vastavirtastrategian tai jonkun muun menetelmän avulla. Uudet uutiset muuttuvat toistuvasti suunnitelmia. Kuulostaako tutulta?

Sijoittajan tärkein ja unohdetuin yksittäinen toimenpide on kirjallinen sijoitussuunnitelma. Sijoitussuunnitelma on oleellinen osa tavoitteellista sijoittamista. Kun tavoitteet ovat selvillä, on helpompi lähteä niitä toteuttamaan. Sijoitussuunnitelma kannattaa raapustaa paperille siksi, että tiukan paikan tullen siitä saa kummasti henkistä apua, kun sijoitukset ovatkin tippuneet 60 prosenttia ja tekisi kovasti mieli luopua niistä kokonaan.

Tällöin mitataan todelliset kykysi riskin siedon suhteen. Varsinkin osakemarkkinat ovat kuin rodeon härkä joka yrittää tiputtaa sinut satulasta. Kykenetkö pitämään kiinni silloin kun sattuu oikeasti?

Rahoitusteoriassa kerrotaan kuinka riski ja tuotto ovat kuolemattomasti toisiinsa sidoksissa. Matalalla riskillä et saa korkeita tulevaisuuden tuottoja. Tai jos Sinulle tarjotaan korkeita tuottomahdollisuuksia, ole valppaana, sillä riskit ovat silloin suuret. Sinä et vain ole sitä vielä ymmärtänyt.

Sijoitussuunnitelmassa määritellään paitsi yksilöllistä riskinsietokykyä, myös allokaatio linjoja pitkälle tulevaisuuteen. Eläkkeelle, taloon, lomaan, tuleville sukupolville vai vuorotteluvapaalle säästämiseen tarvitaan oikeaa sijoitussuunnitelmaa, jotta haaveet oikeasti toteutuisivatkin jonain päivänä

Tee siis se tärkein päätös. Tee sijoitussuunnitelma, jotta sinulla on kättä pidempää mihin turvautua, kun markkinoilla alkaa taas kiehumaan.

-Petre Pomell,  www.valistunutsijoittaja.com

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit