Sijoittajan kirjallinen kesä

Kesällä ja kesälomalla on aikaa lukea sijoituskirjallisuutta. Ohessa kolme suositusta riippumattoon ja laitureille!

Kirjatoukka  viettää aurinkoistakin kesää kirjoja ahmimalla.  Jos Kim ja Tom Lindströmin mainio ”Onnistu osakemarkkinoilla”, on jo tullut luettua suosittelen jatkoksi hieman oppikirjamaista ”Osakkeen arvonmääritys – onnistunut sijoituspäätös”– teosta.

Siinä kokenut pariairokaksikko Juha-Pekka Kallunki ja Jaakko Niemelä kertovat hyvin yksityiskohtaisesti läpi arvonmääritykseen liittyvät tunnusluvut hyvien ja huonoine puolineen.  Nokia kulkee esimerkkikeissinä läpi teoksen. Loppukeväästä ilmestynyt kirja kuuluu perusteoksiin, joita ei lueta kerralla läpi. Ihme, jos  kauppatieteen tohtorien opusta ei nähdä oppikirjana tulevaisuudessa.

Toisena kirjana suosittelen Raghuram G.Rajanin ”Fault Lines – How Hidden Fractures Still Threaten The World Economy”-kirjaa. Entinen IMF:n pääekonomisti onnistui pilaamaan Yhdysvaltain keskuspankin entisen johtajan Alan Greenspanin läksiäisjuhlat pitämällä kiusallisen puheen Jackson Holessa vuonna 2005,  jossa talouskriisintodelliset syyt nostettiin pintaan. Kirja maalaa laajasti Amerikan asuntomarkkinoiden velkaantumisen syitä ja seurauksia, joita niellään edelleen. Let Them Eat Credit!

Kolmas kirja tuli postista viime viikolla. Pelkästään lähetyksen paino, 2,6 kiloa, oli ennätys. Jussi Koivuniemen ”Sukuyhtiöiden Aika – Rosenlew 1853-1987” , noussee jo ensisilmäykseltä parhaimpiin yrityshistoriikkeihin, mitä maassamme on tehty. Rosenlew-suvun, Waldemar von Frenckellin säätiön ja Svenska Kulturfonden i Björneborgin rahoittamana syntynyt yli 800-sivuinen teos on merkittävä kulttuuriteko. Koivuniemelle on annettu vapaat kädet tehdä tutkimusta, eikä rahoittajatahot ole siloitelleet tekstiä.  Kirja on sukellus teollisuushistorian syviin pohjavesiin, joista ovat syntyneet kansan rakastamat Porin Matit, Sampo-puimurit ja Vähävirtaset.

Google auttaa kirjatoukkaa kahden ensimmäisen kirjan kohdalla. Koivuniemen teoksen eteen joutuukin tekemään enemmän töitä. Sitä on edulliseen hintaan saatavilla vain Rosenlew-museosta. Rosenlewien ja von Frenckellien sponsorointi jatkuu kirjan hinnoittelussa, joka on erittäin säädyllinen sisältöön nähden.

Petre Pomell, www.valistunutsijoittaja.com

 

/Petre Pomell

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit