Siirry pääsisältöön

Sijoita siihen, minkä ymmärrät

Millainen on täydellinen sijoitusstrategia? Mistä tunnistaa täydellisesti kootun sijoitussalkun tai vakaan osingonmaksajayhtiön? Entä miten löytää indeksit hakkaavat voittajarahastot? Nämä ovat hyviä kysymyksiä, mutta häviävät tärkeydessään muutamalla oleellisemmalle havainnolle, joita käsittelemme tässä kirjoituksessa.

Aloita sijoittaminen heti

Yllä esitetyt kysymykset ovat tavallisia uusien sijoittajien keskuudessa. Ongelma on, että vastaukset kysymyksiin ovat usein monimutkaisia ja tilannesidonnaisia, eikä oikeaa vastausta välttämättä edes löydy. Menneisyydessä hyvin toiminut sijoitusstrategia ei välttämättä ole sitä enää jatkossa.

Tärkeintä ei ole löytää täydellistä sijoitusstrategiaa tai -sijoituskohdetta, koska sellaisia et tule löytämään, vaan aloittaa sijoittaminen nyt ja korjata myöhemmin kurssia, jos havaitset joidenkin sijoitustesi menneen pieleen.

Sijoita siihen, minkä ymmärrät

Aloita tutkimalla eri sijoituskohteita ja pyri ymmärtämään, miten ne ansaitsevat rahansa. Analysoinnissa pääsee helpoimmin alkuun, jos aloittaa sen asioista, joista ymmärtää jo jotakin. Oletko esimerkiksi jonkin pörssiyhtiön palkkalistoilla, tai oletko sellaisen asiakas? Käytätkö paljon jonkin pörssiyhtiön tuotteita tai palveluita? Jos olet töissä esimerkiksi rakennussektorilla, voi olla järkevää aloittaa osakkeiden tutkiminen rakennussektorilta.

Se, että satut vaikkapa juomaan paljon Coca-Cola Companyn juomia ei tietenkään sinällään tarkoita, että kyseiseen yhtiöön kannattaisi sijoittaa, mutta tällainen näkökulma voi kuitenkin auttaa löytämään mielenkiinnon sijoittamiseen ja yhtiöiden vuosikertomusten tutkailemiseen tarkemmin. Hyvässä lykyssä voit löytää myös oivalluksia, joita muut sijoittajat eivät ehkä ole huomanneet.

Kokoa unelmatiimi ja hajauta riskit

Poimi salkkuusi eri tyyppisiä sijoituskohteita riskien hajauttamiseksi. Salkku kannattaa koota kuin All Star -jääkiekkojoukkue: poimi parhaita toimijoita eri sektoreilta ja muista riittävä hajautus. Ideoita sijoituskohteiden poimimiseen voi etsiä vaikkapa Sharevillen eri keskusteluryhmistä tai top-sijoittajien suosituimpien omistusten listoilta.

Tulet varmasti poimimaan salkkuusi joskus myös heikompia sijoituksia, mutta vuosien päästä et tule katumaan sitä, että aloitit sijoittamisen. Aloita siis jo tänään!

Onko sinulla vinkkejä alkuun pääsemiseksi sijoittamisessa? Jätä ne alla olevaan kommenttikenttään!

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
1 Kommentti
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
10.12.2018 14:22

Hyviä vinkkejä!