Siirry pääsisältöön

Sharevillen tarina

Nordnetin ja Sharevillen yhteinen tarina sai alkunsa jo kauan ennen kuin sana fintech nousi kaikkien huulille. Kaikki alkoi vuonna 2010, kun eräässä isossa pankissa internetpalveluiden parissa työskennellyt Fabian Grapengiesser sai idean “sijoittajien omasta Facebookista”. Grapengiesser uskoi ideaansa niin paljon, että jätti työnsä pankissa ja perusti oman yrityksen. Hän kuitenkin tarvitsi kumppanikseen verkossa toimivan pankin, jotta käyttäjät voisivat jakaa toisilleen reaaliajassa tietoa omistuksistaan sekä osake- ja rahastokaupoistaan. Yhteistyökumppaniksi valikoitui verkkopankkipalveluiden edelläkävijä, Nordnet.

Mitä fintech sitten on? Fintech tarkoittaa teknologioita ja toimintamalleja, jotka haastavat pankkien perinteiset palvelumallit. Usein fintech-innovaatiot liittyvät esimerkiksi manuaalisten prosessien automatisoimiseen, säästöjen luomiseen ja käyttäjäkokemuksen parantamiseen.

Nordnet on käynnistänyt hiljattain Nordnet Ventures -hankkeen, jonka kautta sijoitamme fintech-alan startup-yrityksiin. Hankkeen taustalla on ajatus, jonka mukaan yhden yrityksen ei kannata tehdä kaikkea itse. Me Nordnetissä olemme avoimia uusille ideoille, tulivatpa ne sitten yrityksen sisältä tai sen ulkopuolelta. Voit lukea lisää Nordnet Ventures -hankkeesta täältä (englanniksi).

Olemme tehneet Sharevillen tarinasta lyhyen videon, jossa näytämme miten palvelu on kehittynyt alkuaikojen ideasta tähän päivään. Video on ensisijaisesti suunnattu tuleville Nordnet Ventures -yhteistyökumppaneillemme ja kaikille muille joita kiinnostaa nähdä, miten toimimme fintech-sijoitustemme kanssa. Videon avulla haluamme näyttää, mitä Nordnet voi kumppanina tarjota. Video on toki itsessään myös kiinnostava katsaus siihen, miten Pohjoismaiden suurin sosiaalinen sijoitusverkosto sai alkunsa.

/Niklas Odenwall

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
5 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
03.05.2016 21:05

Sharevillen historian sijaan haluaisin lukea kirjoituksen ulkomaan osakevälityksen hinnoittelun tarkistamisesta. Luvattu mikä luvattu eiks je? Lisäksi uskon aiheen kiinnostavan asiakkaita huomattavasti sarevilleä enemmän.

Nimetön
Nimetön
03.05.2016 16:22

Shareville on pelkkä vitsi. Itse pysyttäydyn edelleenkin SeekingAlphan-tasoisissa palveluissa.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
03.05.2016 18:48

Itse osaan käyttää kumpaakin. Eikä se seekingAlphakaan aina ole niin kummoista luettavaa. Laukoo välillä itsestään selvyyksiä ja välillä ollaa jälkiviisaita. Mutta SeekingAlphassa on kyllä yleensä hyvä tasoisia artikkeleita.

Aseenteestasi puskee vähän läpi wannabe “kokenut suursijoittaja”, jos tarvii alkaa täällä muiden palveluita haukkumaan.
Yleensä niiden kellä oikeasti menee hyvin, ei tarvitse buustata egoaan muita haukkumalla.

Toivottavasti sinullakin joskus onnistuu sijoitukset.

Terveisin,
Maalaisjärki

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
03.05.2016 21:10

Älä jätä vielä päivätyötäsi ja siirry pseudo psykologiksi. Tottakai saa esittää kritiikkiä, vaikka olisi toki suotavaa tehdä se rakentavalla otteelle.

Itselleni on Shareville täysin turha, mutta jos sitä joku kokee saavansa jotain irti, niin silloin se puolustaa paikkaansa.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
04.05.2016 12:28

@Maalaisjärki:
Minä en halua lukea juttuja Sharevillestä vaan uutisen ulkomaan kaupankäynnin hinnanlaskusta. Nykyiset hinnat ovat törkeän kalliit. Maksan keskimäärin 1% toimarin kun ostan ulkomaisia osakkeita.

Minä “haukun” täällä Nordnetiä niin kauan kunnes ulkomaan törkyhinnastot laskevat. Salkun siirto toiselle välittäjälle maksaa mansikoita ja Nordnet varmasti myös tietää tämän. Yleisesti ottaen en ole tyytyväinen hinnastoon, enkä asiakaspalvelun tietotaitoon.