Siirry pääsisältöön

Sammon osinkohistoria

Osingot ovat yhtiön omistajilleen maksama palkkio. Näitä tuloja sijoittaja voi sitten käyttää itse haluamallaan tavalla. Osinkotulojen kasvattamiseen on kolme hyvää keinoa: Osakkeiden osto esimerkiksi palkkatuloilla, osinkorahojen uudelleensijoittaminen ja sijoittaminen yhtiöihin, jotka nostavat osinkoaan.

Jos mietitään Helsingin pörssistä yhtä osinkoaan hyvin kasvattanutta yhtiötä, heti ensimmäisenä mieleen tulee Sampo. Tämä finanssikonserni on nostanut osinkoaan yhtäjaksoisesti jo vuodesta 2009 saakka. Tuona vuonna he joutuivat laskemaan finanssikriisin takia osinkoaan 1,2 eurosta 0,8 euroon. Siitä saakka osinkoa on korotettu tasaiseen tahtiin. Nyt osinko on kasvanut jo 2,85 euroon!* Lisäystä on siis tullut kymmenessä vuodessa jo 2,05 euroa. (* Jos yhtiökokous hyväksyy hallituksen osinkoehdotuksen 9.4.2019 järjestettävälle yhtiökokoukselle.)

Sammon osinkohistoria

Itse ostin ensimmäisen kerran Sampoa hintaan 18,85€ osingon ollessa 1,15€. Osinko on kasvanut ostohetkestä 1,7€ ja osakkeen arvo on noussut 42€ pintaan. Tänä vuonna Sampo nousee eurooppalaisten osinkoaristokraattien harvaan joukkoon 10. peräkkäisellä osingonkorotuksellaan, jos yhtiökokous hyväksyy hallituksen osinkoehdotuksen.

Sammon konsernijohtaja Kari Stadighin mukaan yhtiön osingon kehityksen on oltava ”graafisesti kaunis kokemus”. Mielestäni tämän hetkinen osingon kehitys heijastelee hyvin tuota tavoitetta 🙂

Lue lisää Sammosta sijoituskohteena tästä linkistä.

Kirjoittaja lähipiireineen omistaa tekstissä mainituista yhtiöistä kirjoitushetkellä Sammon osakkeita. Kirjoittaja ei sitoudu päivittämään tähän blogiin omistusmuutoksia tekstin julkaisun jälkeen. Teksti ei ota kantaa ajoitukseen eikä yksittäisiin sijoituskohteisiin, sijoitusstrategioiden paremmuuteen tai yksittäisiin yrityksiin. Blogi ei sisällä sijoitussuosituksia tai -kehotuksia taikka strategiaehdotuksia, eikä kirjoituksen tarkoituksena ole laatia tekstissä mainituista yhtiöistä, strategioista tai edes niiden osista sijoitusanalyysiä, taikka antaa osakkeesta tai strategiasta suositusta taikka tavoitehintaa. Tässä blogissa esitetyt ajatukset eivät ole sijoitusneuvoja. Kukaan ei voi antaa oikeita neuvoja tuntematta sijoittajan taloudellista tilannetta, sijoitushorisonttia, riskinsietokykyä tai muita hänen sijoitussuunnitelmansa yksityiskohtia. Pelkästään blogin välityksellä ei ole myöskään mahdollista käsitellä sijoituskohteita sillä tarkkuudella kuin jokaisen sijoittajan tulisi tehdä ennen sijoituspäätöksen tekoa. Sijoitustoiminta sisältää riskin menettää pääoma kokonaan, ja jokainen vastaa sijoituksistaan itse.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit