Sammolta uskomaton Q2 tulos

Sammon eilinen Q2 tulos oli kokonaisuutena häkellyttävän hyvä ja koko raportista on vaikea löytää negatiivisia seikkoja. Etenkin IF:n ja Nordean tuloskunto on hyvä osoitus Sammon liiketoimintojen korkeasta laadusta.

Kokonaisuutena Sammon Q2 tulos on erinomainen osoitus siitä, miksi se on eräs salkkumme tukijalkoja. Yhtiön tulos ennen veroja toisella neljänneksellä oli 440 miljoonaa euroa, kun konsensusodotukset olivat vertailukauden tasolla 373 miljoonassa eurossa. Tulosylitys oli pitkälti IF:in ansiota, sillä vahinkovakuutustoiminnan kulusuhde oli lähes luonnottoman vahva 86.4 %, kun konsensusodotukset olivat yli 90 %:ssa.

Sammon paino on tällä hetkellä eksperttisalkussamme hieman yli 9 %. Paino on tällä hetkellä näkemyksemme mukaan sopiva, emmekä ole juuri nyt lisäämässä Sampoa. Pidämme hyvin mahdollisena, että eurokriisi tulee vielä kärjistymään seuraavan 12kk aikana, jonka seurauksena koko eurooppalainen rahoitussektori tulisi olemaan paineessa ja volatiliteetti jatkumaan korkeana. Sammon nykyisellä hinnalla (23 euroa) P/E kerroin on noin 10x. Kerroin on mielestämme huomattavan matala eikä heijastele Sammon oikeaa arvoa. Pidämme kuitenkin epätodennäköisenä, että yhtiön arvostus nousisi lyhyellä tähtäimellä huomattavasti nykytasolta ilman taloustilanteen parantumista.

Emme odota Sammolta merkittäviä liikkeitä yritysjärjestelymarkkinoilla lähikuukausien aikana. IF:lle ei todennäköisesti löydy tällä hetkellä ostajaa, koska eurokriisi painaa pankki- ja vakuutussektoria. Lisäksi nykyisillä kohtalaisen matalilla arvostustasoilla, etenkin rahoitussektorilla, on Sammon vaikea perustella haluamaansa korkeaa hintaa IF:stä. Nordean osalta uskomme mahdollisten järjestelyjen olevan jäissä siihen asti, kunnes Ruotsin valtio luopuu lopullisesti osakkeistaan. Vaikka Ruotsin valtiolla on vain 13 % Nordean osakkeista, on se silti riittävä määrä torppaamaan suuremmat järjestelyt. Topdanmarkin osalta emme usko Sammon olevan kiinnostunut lunastamaan yhtiötä nykyisillä arvostustasoilla.

Toistamme näkemyksemme siitä, että Sammon nykyinen osien summa on selvästi korkeampi kuin nykyinen pörssikurssi ja odotamme levollisin mielen tämän arvon realisoitumista.

Omistamme Sammon osakkeita.

-Inderes

Photo credit: Suviko / Foter / CC BY-NC

 

Kommentit vanhasta blogista:

laakari13 Elokuu, 2012

Terve!

Onko ajatuksissanne, että P/B-kerroin laahaisi huomattavasti alle yhden. Lasketteko siis Sammon “todellisen” arvon sen osien substanssiarvon avulla, vai diskonttaateko esimerkiksi tulevia kassavirtoja/osinkoja tavoitehintaanne?

t. kiinnostunut lääkäri :)

jeje17 Elokuu, 2012miksei kommenttien lähetys onnistu?

jeje18 Elokuu, 2012Mikähän on kun kommenttien lähetys ei toimi?

Vieraskynä
Vieraskynä
vieraileva kirjoittaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit