Siirry pääsisältöön

Sähkökaaos + Fees & Money | #rahapodi 295

Sähkö ja kaikki muukin kallistuu. Oletko valmis? Miikka ja Martin jakavat vinkkinsä syksyn ja talven sähkökaaoksesta selviämiseen sekä vastaavat kuulijakysymyksiin.

Voit kuunnella/katsoa jakson seuraavissa palveluissa:

Vastuunrajoitus.
Rahapodiin kerätyt tiedot on voitu hankkia useista eri julkisista lähteistä. Nordnetin pyrkimyksenä on käyttää luotettavaa ja kattavaa tietoa, mutta tämä ei sulje pois mahdollisuutta siitä, että tiedoissa ei voisi esiintyä virheitä. Nordnet ja sen palveluksessa oleva henkilökunta eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tässä rahapodissa kuultujen tietojen käytöstä tai näiden perusteella tehtävien sijoituspäätösten taloudellisesta tuloksesta.

Mikään tässä rahapodissa esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan tutkimukseensa, arvioonsa rahoitusvälineen arvoon vaikuttavista seikoista ja ottaa huomioon omat tavoitteensa, taloudellinen tilanteensa sekä tarvittaessa käytettävä neuvonantajia. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä. Sijoittajan tulee myös ymmärtää, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Tässä rahapodissa esitetyn tiedon sisältö voi muuttua milloin tahansa. Nordnet ei sitoudu ilmoittamaan mahdollisista materiaalin sisällön muutoksista. Tämä rahapodi on tarkoitettu ainoastaan kuuntelijan yksityiseen käyttöön. Materiaalin muokkaaminen, levittäminen ja kaupallinen hyödyntäminen ilman Nordnetin kirjallista lupaa on kielletty.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
7 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nordnet
Nordnet
20.01.2023 17:31

<a href=”https://www.youtube.com/nordnetsuomi“>Nordnet Suomi</a>

Teemu
Teemu
20.01.2023 15:44

Odotettavasti vielä hyvinki ajankohtanen aihe, vaikka tästäkin podista jo 4 kuukautta. Vielä ei oo koko talvi ohi mutta olihan tämä nyt selkeästi helpompi kuin mitä mediassa odotettiin – varsinkaan kun ei kaikkien pelkäämiä sähkökatkoksia sitten tullukkaan. Tein kuitenkin huvikseen laskelmia mahdollisista helmi-maaliskuun sähkölaskuista jos kovat pakkaset vielä pääsee yllättämään. Sähkölasku oli helppo arvioida sähkölaskurin avulla https://xn--shksopimukset-bfb6y.com/sahkolaskuri/ minkä löysin sattumalta tänään.

Merja
Merja
03.10.2022 12:30

Sähkömarkkinoiden tilanne on kyllä tällä hetkellä todella huolestuttava niin kuluttajille kuin yrityksille. Sähköfutuurien hinnat vuodella 2023 hipoo pilviä (https://xn--halvinshksopimus-1nb04a.fi/artikkelit/sahkofutuurit-2023/) eikä merkkejä futuurien laskulle oikeastaan näy missään.

Sami
Sami
26.08.2022 11:40

Lumo ei käsittääkseni mennyt konkurssiin, vaan lopetti liiketoiminnan.

Lasse
Lasse
26.08.2022 11:29

Joulukuu ei lämmityskuukausi? LVI-perusalkeissa opetettiin, että joulu-, tammi, ja helmikuu kukin kuluttavat 15% vuoden lämmöntarpeesta.
Pörssisähkö on mainio jos talon kivirakenteet voi ajastimilla lämmittää useammaksi päiväksi.

Lasse
Lasse
26.08.2022 11:23

Ääliö tekee kaksivuotissopimuksen.
Kvartaalisähkö Energiaviraston vertailussa (puolueeton ja kaikki kattava) minulle 1200 euroa, kaksivuotinen 1800 euroa.

Ilmaisin tempuin olen jo vähentänyt lämmityssähkön kulutusta. (Maanpinnan nosto sokkelilla, kuplamuovia ikkunoihin…)

Trolli
Trolli
Vastaa  Lasse
29.08.2022 13:48

Paljonko enemmän vielä säästäisit jos asuisit talossa jossa ei ole ikkunoita laisinkaan.