Reveniossa ylireagoinnin makua

Eksperttisalkkumme vahvasti alkaneen vuoden ensimmäinen kylmä suihku tuli Revenio Groupilta, joka yllättäen antoi tulosvaroituksen eilen. Onneksemme yhtiön tulosvaroituksen taustalla olivat yhden liiketoiminnon yksittäiseen projektiin liittyvät kuluerät, jotka ovat luonteeltaan kertaeriä eivätkä ne vaikuta kokonaisnäkemykseemme yhtiöstä.

Revenio joutui tekemään Järjestelmät-segmentissä Norjan projekteihin liittyvät asennus- ja käyttöönottovaiheen kuluvarauksia. Tämän takia Q4’11 tulos jää vain niukasti voitolle. Tärkeintä kuitenkin, että muissa segmenteissä näkymissä ei ole muutosta.

Olisi kenties hätiköityä muuttaa näkemystämme Revenio Groupin aliarvostuksesta sen takia, että viidestä liiketoiminnasta yhden liiketoiminnan yksittäisen projektin toimituksiin syntyy yllättäviä kuluja. Markkinat eivät jakaneet tätä näkemystä ja yhtiön osake laski eilen 12 prosenttia. Nykykurssilla osake on halpa, vaikka koko varoituksen aiheuttaneen Järjestelmät -segmentin arvoksi oletettaisiin pyöreä nolla.

Painotamme, että näkemyksemme Revenion erittäin houkuttelevasta arvostuksesta perustuu Icare -liiketoiminnan kasvu- ja kannattavuusnäkymään, eikä tähän ole tullut mitään muutosta. Revenion osakkeen nykyinen arvostus pystytään perustelemaan pelkällä Icaren arvolla huonossakin skenaariossa. Pahin paniikki ohitettiin jo, mutta harkitsemme Revenion lisäämistä eksperttisalkkuumme.

Omistamme osakkeita Reveniossa.

-Inderes

Kuva: http://www.reveniogroup.fi/

Vieraskynä
Vieraskynä
vieraileva kirjoittaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit