Siirry pääsisältöön

Revenion tarina on käsikirjoitettu Disneyllä

Revenio Groupin tarina muistuttaa yhä enemmän perinteistä koko perheen Disney-elokuvan draamankaarta. Hyljeksitty yhtiö nousee kaikkien yllätykseksi huimaan voittokulkuun ja ihailluksi sankariksi. Juonessa noin 70 %:n kohdalla tapahtuu kuitenkin yllättäviä vastoinkäymisiä, joiden myötä tunteikkaimmat katsojat menettävät jo toivonsa. Lopussa virtaavat onnen kyyneleet. Revenion eilinen kurssireaktio HOME-tiedotteeseen osoittautui ylireagoinniksi. Uusimman tiedotteen perusteella HOME-tuotteen potentiaali ei kadonnutkaan, mutta odotukset siirtyivät pidemmälle tulevaisuuteen ja epävarmuus luvan saamisen suhteen jatkuu. Revenion osakkeen nykyistä noin 25 euron hintaa pidämme perusteltuna, vaikka FDA-lupaa HOME-tuotteelle ei ikinä irtoaisi.

Kevensimme suureksi kasvanutta painoamme Revenion osakkeessa viime marraskuun lopussa yhtiöön ladattujen odotusten noustua liian korkeiksi selvästi yli 30 euron osakekurssilla. Nyt kurssilaskun ja FDA-prosessiin liittyvän pettymyksen jälkeen osakkeen hinnoittelu alkaa taas olla houkuttelevammalla tasolla. Noin 20x EV/EBIT-kerroin on mielestämme käypä arvostus Revenion nykytuotteille niiden kasvunäkymät huomioiden. Osinkotuottokin on noin 3-4 %:n tasolla lähivuosille. Yhtiön tulos tulee jatkamaan kasvu-uralla myös ilman HOME-tuotteen FDA-lupaa.

FDA:n kielteinen päätös kotihoitomittarin lupaan oli meille suuri pettymys ja yllätys, sillä pidimme luvan saamista todennäköisenä. Tämän päivän tuoreen ilmoituksen perusteella Revenio tulee käynnistämään toimenpiteet uuden käytettävyystutkimuksen aloittamiseksi, jonka jälkeen yhtiö tulee jättämään uuden myyntilupahakemuksen FDA:lle. Uuden hakemuksen yhtiö arvioi jättävänsä vuoden 2016 aikana. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että aikaa ja rahaa tulee palamaan lisää, HOME-tuotteen kasvuodotuksia joudutaan lykkäämään kauemmaksi tulevaisuuteen ja aika on tietysti myös kilpailijoiden puolella. Eilisen kurssireaktion perusteella markkina oli vetämässä rukseja koko HOME-tuotteen päälle, joten rekyyli tänään on oikeutettu.

FDA:lle tehtävä “käytettävyystutkimus” viittaa mielestämme siihen, että FDA vaatii vielä lisäselvityksiä mittarin käytöstä kotiolosuhteissa. Siten emme usko kielteisen päätöksen vaikuttavan silmälääkäreiden ja optikoiden käyttöön tarkoitetun ic100-tuotteen FDA-prosessiin. Myöskään Revenion tämän vuoden tulosnäkymiin päätöksellä ei ole merkittävää vaikutusta.

Revenio pysyy edelleen salkussamme merkittävällä painolla, sillä nykyinen arvostus on hyvin perusteltavissa Icaren nykytuotteiden näkymillä, minkä lisäksi osakkeessa on vielä useita optioita arvonnousun jatkumiseen (HOME, Oscare, ihosyöpälaite, astmalaite). Sormemme on myyntiliipaisimella vain, mikäli markkinoiden odotukset nousevat liian korkeiksi tai mikäli yhtiön nykyliiketoiminta alkaa osoittaa heikkenemisen merkkejä.

Omistamme osakkeita Reveniossa.

-Inderes

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit