Revenion arvoloukku avautumassa?

Kun vuosi sitten ostimme ensimmäistä kertaa Reveniota, emme olisi arvanneet, että yhtiön omistama Done Logistics astuu miinaan historian suurimman tilauksensa toimituksissa. Done Logistics teki viimeisen kolmen neljänneksen aikana lähes 3 miljoonaa euroa tappiota ja samalla nämä ongelmat heijastuivat Revenion markkina-arvoon monikertaisesti. Vuoden toiselle puoliskolle yhtiö lähtee kuitenkin puhtaalta pöydältä. Kasvatimme hieman Revenio-omistustamme eksperttisalkussamme Q2 raportin jälkeen.

Viimeinen vuosi on sujunut kohtuullisen hyvin Revenion kaikilla liiketoimintasegmenteillä Done Logisticsia lukuun ottamatta. Erityisesti yhtiön tuloksesta suurimman osan muodostava Terveydenhuolto -segmentti eli Icare on kehittynyt suotuisasti pitäen yllä 15-20 % kasvuvauhtia ja 45 % tuntumassa olevia liikevoittomarginaaleja. Revenion nykyisessä tilanteessa muiden segmenttien tuloskunto riittää lähinnä kattamaan konsernikuluja ja tulos määräytyy pitkälti Icaren perusteella. Tämä johtuu etenkin siitä, että aiemmin suuren osan liikevaihdosta muodostaneen Done Logisticsin liiketoiminta kutistuu loppuvuonna hyvin pieneksi uusien tilausten puutteen takia. Samalla DL:n tappiot eivät kuitenkaan pääse enää hautaamaan alleen Icaren tekemää tulosta.

Icare etenee edelleen vakaasti ja yhtiön vahvojen kilpailuetujen ansiosta emme näe uhkaa erittäin vahvojen marginaalien heikkenemiselle tai kasvun hiipumiselle. Yhtiön johdon mukaan myös USA:ssa Icaren kehitys on pysynyt vahvana, vaikka uuden sukupolven tuotteiden myyntilupia joudutaan edelleen odottamaan. Tuotteet ovat menneet jo Japanin viranomaisten tiukan syynin läpi, mutta USA:ssa lupaprosessin läpimenosta voi esittää vain arvauksia.

Arvioimme edelleen yhtiön omistaman Icaren arvon olevan suurempi kuin Revenio Groupin velaton arvo (noin 26 mEUR). Nyt kun muut segmentit eivät enää pilaa tulosta, Icaren suhteellinen osuus Reveniosta kasvaa jatkuvasti ja uskomme, että markkina alkaa tämän myötä vähitellen hahmottaa yhtiössä piilevää arvoa.

Omistamme Revenion osakkeita.

-Inderes

Photo credit: Rennett Stowe / Foter / CC BY

 

Kommentit vanhasta blogista:

Salkunrakentaja11 Elokuu, 2012

Revenio on todellakin mielenkiintoinen pelipaperi.

Ja myös potentiaalinen käänneyhtiö:

http://www.salkunrakentaja.com/2012/07/pohjoismaisen-kaanneyhtiot-riskisijoittajan-salkkuun/

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit