Revenio puki lukunsa kauniimpiin kuoriin

Revenio Groupin aliarvostus lähti viimein purkautumaan, kun yhtiö raportoi hyvästä Q4 tuloksesta ja esitti ensimmäistä kertaa lukunsa jatkuvien toimintojen osalta ilman lopetettua Done Logisticsia. Uusi, siivottu kokonaisuus näytti jopa yllättävän hyvältä. Jatkuvien toimintojen eps oli viime vuodelta 5,9 senttiä. Vuodelta 2013 odotamme jatkuvilta toiminnoilta 6,6 sentin epsiä. Alle 10:n P/E luku on houkutteleva Icaren tuoma tuloskasvu huomioiden. Icare tekee tänä vuonna lähes puolet Revenion liikevaihdosta.

Revenion viime vuosi meni käytännössä Done Logisticsin sotkun pureskeluun. Yhtiön historian suurimman projektin toimitukset epäonnistuivat aiheuttaen mittavat kertakulut. Uusia isoja projekteja ei ollut putkessa Norjan projektin jälkeen. Ongelmien mittakaava tuli meille yllätyksenä ja ne heijastuivat vahvasti myös kurssikehitykseen. Revenio joutui lopulta ajamaan alas koko liiketoiminnan. Lopetetut toiminnot toivat viime vuodelta 6,3 sentin osakekohtaisen tappion. Käytännössä 2012 oli koko Reveniolle tuloksellisesti menetetty vuosi. Nyt sotku on siivottu ja on aika katsoa eteenpäin, sillä tulevaisuus määrittää yhtiön arvon.

Uudessa strategiassaan Revenio on jakanut segmenttinsä Terveysteknologioihin (Icare) sekä Teknologia ja palvelut -segmenttiin. Strategian pääpaino on Terveysteknologioissa, mihin yhtiö tulee todennäköisesti myös investointimaan tulevaisuudessa. Teknologia ja palvelut sisältää neljä pientä yhtiötä, jotka tuovat Reveniolle tasaista rahavirtaa, mutta niiden kasvupotentiaali on rajallinen. Positiivista on se, että näiden kaikkien yhtiöiden liiketoiminta on terveellä pohjalla ja koko segmentin liikevoittomarginaali kaksinumeroinen.

Terveysteknologioissa silmänpainemittareita valmistava Icare jatkoi läpi viime vuoden vakaata kasvuaan laajentuvien markkina-alueiden sekä yhä laajentuvan käyttäjäkunnan myötä (esim. yleislääkärit). Lisäksi Icaren kasvua alkaa yhä enemmän tukea vanhojen laitteiden replacement-markkina (vanhimmat tuotteet jo 10 vuotta vanhoja) sekä laitemyynnin kasvua viiveellä seuraava laitteiden käyttöön perustuva anturimyynti. Ennustamme Icaren kasvavan tänä vuonna 18 %, mutta uskomme marginaalien heikentyvän muutaman prosenttiyksikön, sillä yhtiö aikoo panostaa kasvuun yhä vahvemmin. Yhtiö on edelleen silmänpainemittareiden markkinalla patenttien turvin tuote- ja kustannusjohtajan asemassa ja kasvuvaraa on vielä paljon uusissa markkina-alueissa ja käyttäjäryhmissä.

Omistamme Revenio Groupin osakkeita.

-Inderes

Vieraskynä
Vieraskynä
vieraileva kirjoittaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit