Rahastosäästäminen – 3 nopeaa vinkkiä alkuun pääsemiseksi

Kiinnostaako rahastosäästäminen, mutta et ole ihan varma, miten sen aloittaisi? Tässä kolme napakkaa vinkkiä, joilla pääset alkuun rahastosäästämisessä!

1. Hajauta

Rahastot ovat itsessään oiva tapa hajauttaa salkun riskiä – rahaston kautta saat yhdellä sijoituksella salkkuusi jopa satojen eri yhtiöiden osakkeita. Ei kuitenkaan kannata tyytyä vain yhteen rahastoon, koska esimerkiksi tietylle maantieteelliselle alueelle keskittyvä tai tiettyyn sektoriin fokusoiva rahasto altistuu kyseisen markkinan heilahtelulle. Hajauta siis sijoituksesi vähintään muutamaan eri rahastoon.

2. Kuukausisäästä

Moni arkailee säästämisen aloittamista, koska rahaa ei välttämättä tunnu jäävän yli riittävästi. Nordnetissä säästämisen aloittaminen on kuitenkin helppoa jo pienillä summilla. Kuukausisäästösopimuksen kautta voit automatisoida rahastosäästämisesi jo alkaen 15 €/kk summilla. Voit koska tahansa aloittaa, lopettaa tai muokata suunnitelmaasi – korottaa säästösummaa, alentaa sitä tai muuttaa rahastoja, joihin säästät. Helppoa, vai mitä!

3. Valitse oikeanlaiset rahastot

Jos säästät useiden vuosien, jopa vuosikymmenten päähän, niin kannattaa sijoittaa pääasiassa osakerahastoihin. Osakerahastoihin liittyy korkeampi riski kuin korkorahastoihin, mutta niiden tuottopotentiaali on vastaavasti myös korkeampi. Pitkässä juoksussa osakemarkkinat ovat tuottaneet kaikista omaisuusluokista parhaiten. Jos sen sijaan suunnittelet realisoivasi säästösi vuoden tai parin päästä, niin korkorahastot ovat sinulle parempi ratkaisu. Korkorahastojen riskit ovat pienemmät, mutta vastaavasti niiden tuottopotentiaali on myös matalampi.

  • Pitkä aikahorisontti = osakerahastot
  • Lyhyt aikahorisontti = korkorahastot

P.S. Kannattaa tutustua myös Voittajarahastolistoihin – olemme koonneet yhteen rahastot, jotka ovat päihittäneet vertailuindeksinsä vuosi toisensa jälkeen.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
2 Kommentti
vanhin
uusin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
15.05.2018 00:49

What harm do intermediaries do to the progress of the world We have already talked about how intermediaries harm producers and buyers of products. The negative impact on production chains, which is exerted by intermediaries, is great, and it must be eliminated. However, these questions arise quite often. They affect a narrow circle of people. And if we limit ourselves to the consideration only of such problems, it seems that the mediators cause very limited harm. However, it is not so. The fact is that intermediary activities stifle the entire world economy and hinder technological progress. Judge for yourselves, today… Lue lisää >>

Nimetön
Nimetön
13.12.2018 11:47

ugh