Siirry pääsisältöön

Energiaa ja kehittyviä markkinoita | rahastokaupankäynti 6/2022

Nordnet Suomen asiakkaiden osalta rahastojen netto-ostot olivat kesäkuussa noin 15 miljoonaa euroa ja ETF:ien noin 19 miljoonaa euroa. Tarkastelussa on mukana kaikki Nordnetin omat rahastot sekä palvelusta löytyvät yli 600 rahastoa yli 60 eri rahastoyhtiöltä.

Rahastosäästäjien kiinnostus kohdistui kesäkuussa alkuvuoden tapaan erityisesti energiasektoriin. Tutut suosikki-ETF:t, Xtrackers MSCI World Energy ETF ja iShares S&P 500 Energy Sector ETF, nousivat jälleen prosentuaalisesti eniten uusia sijoittajia kerryttäneiden tuotteiden kärkiviisikkoon. Energiasektorin suosio ei yllätä, koska turbulentin alkuvuoden aikana se on pitänyt pintansa hyvin verrattuna yleisindekseihin, jotka ovat laskeneet nousevien korkojen ja kasvavien taantumahuolien saattelemina. Sektorin varsinainen supernousija on ollut ylimpään SFDR-vastuullisuusluokkaan 9 kuuluva aurinkoenergiarahasto Luxembourg Selection Active Solar C USD, joka kasvatti omistajamääräänsä Nordnetissä toukokuun loppuun nähden peräti 134 %.

Niin ikään energiasektoriin ja ydinvoimaan tiiviissä kytköksissä olevaan uraaniin kohdistui merkittävää kiinnostusta kesäkuussa, kun Global X:n uraani-ETF moninkertaisti omistajamääränsä. Kyseistä ETF:ää on hiljattain nostettu Nordnetin palvelussa ja kanavissa kaupallisen yhteistyön merkeissä. Jos uraani sijoituskohteena kiinnostaa, voit lukea lisää aiheesta osoitteessa nordnet.fi/fi/uraani (kaupallinen yhteistyö: Global X). Kuuntelusuositus myös #rahapodi-jaksolle 274: Uraani halkeaa feat. Mikko Leivo.

Energiasektorin lisäksi rahasto- ja ETF-säästäjiä kiinnostivat kesäkuussa perinteisemmätkin kohteet, kuten kehittyvien markkinoiden rahastot (Storebrand Emerging Markets Plus, iShares MSCI ACWI ETF) ja terveydenhuoltosektori (Xtrackers MSCI World Health Care). Top-listoilta löytyvä rahastoyhtiö Storebrand tunnettiin aiemmin nimellä SPP Fonder.

Nordnet One – kesäkuun lopussa lanseerattu uusi rahastotuoteperhe Nordnetiltä

Sijoitustrendit vaihtelevat, mutta helpot ratkaisut puhuttelevat aina. Kesäkuun lopussa palveluumme lanseerattiin Nordnetin oman rahastoyhtiön hallinnoimat Nordnet One -yhdistelmärahastot, joiden ideana on tarjota helppo tapa säästää osake-, korko ja luottomarkkinoille hajautetusti ja maltillisin kuluin. Rahastot on tarkoitettu varsinkin säästäjälle, joka haluaa pitkäaikaisen sijoitusratkaisun, mutta ei ehdi tai halua käyttää sen seuraamiseen erityisesti aikaa. Lue lisää uutuustuotteista tästä.

Kesäkuun trendaavat ETF:t:

Eniten uusia omistajia saaneet ETF:tOmistajamäärän muutos (1 kk)*Tuotto (1 v)
Global X Uranium UCITS ETF+2620 %-21,68 %
iShares MSCI ACWI UCITS ETF USD (Acc)+20 %-4,10 %
Xtrackers MSCI World Energy UCITS ETF 1C+14 %+51,88 %
Tuottotiedot poimittu 5.7.2022

Kesäkuun trendaavat rahastot:

Eniten uusia omistajia saaneet rahastotOmistajamäärän muutos (1 kk)*Tuotto (1 v)
Luxembourg Selection Active Solar C USD+134 %+0,7 %
BGF World Energy A2+12 %+50,43 %
Storebrand Emerging Markets Plus A EUR+5 %-13,20 %
Tuottotiedot poimittu 5.7.2022

Nordnet Suomen netto-ostetuimmat rahastot kesäkuussa 2022:

 1. Nordnet Indeksirahasto Suomi
 2. Nordnet Indexfond Sverige
 3. Handelsbanken Usa Indeksi
 4. Nordnet Indeksirahasto USA ESG
 5. Nordnet Indeksfond Norge
 6. Nordnet Indeksirahasto Maailma ESG
 7. Nordnet Indeksi Kehittyvät Mark ESG
 8. Nordnet Indeksfond Danmark A
 9. Storebrand Global All Countries A EUR
 10. Handelsbanken Eurooppa Indeksi

Nordnet Suomen netto-ostetuimmat ETF:t kesäkuussa 2022:

 1. iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Acc)
 2. iShares Core MSCI World UCITS ETF
 3. iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF USD (Acc)
 4. Seligson & Co OMX Helsinki 25 UCITS ETF
 5. Vanguard FTSE All-World UCITS ETF
 6. Xtrackers Euro STOXX 50 UCITS ETF 1C
 7. iShares NASDAQ 100 UCITS ETF USD (Acc)
 8. Lyxor Core STOXX Europe 600 (DR) – UCITS ETF Acc
 9. Lyxor NASDAQ-100 UCITS ETF – Acc
 10. BlackRock iShares Core MSCI Europe UCITS ETF EUR (Acc)

Lähde: Nordnetin oma kaupankäyntitilasto

*Omistajamäärien muutoksissa on tarkasteltu rahastoja tai ETF-rahastoja niiltä osin, kun muutos on ollut yli 35 asiakasta kuukauden aikana.

Mikään tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sijoittajaa kehoitetaan perehtymään rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen sijoittamista rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit