Siirry pääsisältöön

Rahastosäästäjät ottavat markkinamyrskyt tyynesti | rahastokaupankäynti 9/2022

Nordnet Suomen asiakkaiden osalta rahastojen netto-ostot olivat syyskuussa* reilut 9 miljoonaa euroa ja ETF:ien noin 8 miljoonaa euroa. Tarkastelussa ovat mukana kaikki Nordnetin omat rahastot sekä palvelusta löytyvät yli 600 rahastoa yli 60 eri rahastoyhtiöltä. Haastavasta markkinatilanteesta huolimatta Nordnet Suomen rahastosijoittajat jatkoivat sijoitussuunnitelmiensa noudattamista luottavaisin mielin, sillä netto-ostojen määrä oli myös syyskuussa positiivinen, kuten on ollut joka kuukausi tänä vuonna.

Syyskuu ei tuonut suuria muutoksia tai uusia trendejä rahastosijoittajien kartalle. Nordnetin omat Nordnet One -yhdistelmärahastot jatkoivat suosituimpien rahastojen listan kärjessä ja ETF-sijoittajien fokus puolestaan oli viime kuun tavoin uraanissa. Vallitsevan maailmantilanteen johdosta moni sijoittaja ei välttämättä tiedä, mihin juuri nyt kannattaisi sijoittaa, joten yhden rahaston/ETF:n taktiikkaan erinomaisesti soveltuvat Nordnet One -rahastot ja iShares MSCI ACWI UCITS ETF keräsivät reilusti uusia omistajia.

Nordnet One -rahastoista Nordnet Tasapaino ja Nordnet Rohkea mahtuivat syyskuussa myös Nordnet Suomen netto-ostetuimpien rahastojen kärkikymmenikköön. Elo- ja heinäkuusta poiketen Nordnet Tasapaino oli syyskuussa Nordnet Rohkeaa suositumpi sekä uusien omistajien että netto-ostojen määrällä mitattuna, mikä voi kieliä sijoittajien lisääntyneestä varovaisuudesta osakemarkkinoilla. Varovaisuudesta kertoo myös korkorahastojen suosion lisääntyminen, kun mm. lyhyen maturiteetin korko-ETF:t IBCC ja QDVY moninkertaistivat omistajamääränsä syyskuussa.

Mielenkiintoinen uutuus trendaavien rahastojen listalla on myös Turkin markkinalle keskittyvä HSBC GIF Turkey Equity AC, jonka vuosituotto on kirjoitushetkellä peräti 60 %. Nordnetin asiakkaat näyttävät uskovan Turkin pörssin vahvan kehityksen jatkuvan geopoliittisesta turbulenssista huolimatta.

Syyskuun trendaavat rahastot:

Eniten uusia omistajia saaneet rahastotOmistajamäärän muutos (1 kk)**Tuotto (1 v)
Nordnet Tasapaino EUR+58 %-2,17 %***
Nordnet Rohkea EUR+51 %-2,60 %***
HSBC GIF Turkey Equity AC+48 %+60,81 %
Tuottotiedot poimittu 29.9.2022

Syyskuun trendaavat ETF:t:

Eniten uusia omistajia saaneet ETF:tOmistajamäärän muutos (1 kk)**Tuotto (1 v)
Sprott Global Uranium Miners UCITS ETF – Acc+66 %+5,09 %***
Global X Uranium UCITS ETF+41 %-11,96 %***
iShares MSCI ACWI UCITS ETF USD (Acc)+12 %-3,36 %
Tuottotiedot poimittu 28.9.2022

Nordnet Suomen netto-ostetuimmat rahastot syyskuussa 2022:

 1. Nordnet Indeksirahasto Suomi ESG
 2. Handelsbanken Usa Indeksi
 3. Nordnet Indeksirahasto USA ESG
 4. Nordnet Indexfond Sverige ESG
 5. Nordnet Indeksirahasto Maailma ESG
 6. Nordnet Indeksfond Norge
 7. Nordnet Tasapaino EUR
 8. Nordnet Rohkea EUR
 9. Nordnet Indeksi Kehittyvät Mark ESG
 10. Storebrand Global All Countries A EUR

Nordnet Suomen netto-ostetuimmat ETF:t syyskuussa 2022:

 1. iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Acc)
 2. iShares Core MSCI World UCITS ETF
 3. iShares MSCI ACWI UCITS ETF USD (Acc)
 4. iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF USD (Acc)
 5. iShares Global Clean Energy UCITS ETF USD (Dist)
 6. iShares $ Treasury Bond 0-1yr UCITS ETF USD (Dist)
 7. iShares MSCI World Small Cap UCITS ETF USD (Acc)
 8. Franklin FTSE India UCITS ETF
 9. Global X Uranium UCITS ETF
 10. Sprott Global Uranium Miners UCITS ETF – Acc

Lähde: Nordnetin oma kaupankäyntitilasto

*Data ajalta 1.–28.9.2022
**Omistajamäärien muutoksissa on tarkasteltu rahastoja tai ETF-rahastoja niiltä osin, kun muutos on ollut yli 50 asiakasta kuukauden aikana. Data ajalta 31.8.–27.9.2022.
***Rahaston/ETF:n tuottohistoria alle vuoden mittainen.

Mikään tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sijoittajaa kehoitetaan perehtymään rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen sijoittamista rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit