Siirry pääsisältöön

Energiasektorin suosio jatkuu | rahastokaupankäynti 7/2022

Nordnet Suomen asiakkaiden osalta rahastojen netto-ostot olivat heinäkuussa noin 20 miljoonaa euroa ja ETF:ien noin 21 miljoonaa euroa. Tarkastelussa on mukana kaikki Nordnetin omat rahastot sekä palvelusta löytyvät yli 600 rahastoa yli 60 eri rahastoyhtiöltä.

Alkuvuoden markkinaturbulenssin keskellä muhkeita tuottoja tarjoilleen energiasektorin suosio rahasto- ja ETF-sijoittajien keskuudessa jatkui myös heinäkuussa. Etenkin Global X:n uraani-ETF (URNU) keräsi viime kuun tapaan reilusti uusia omistajia.

Energiakriisin syventyessä tehokkaiden ja puhtaiden energialähteiden, kuten ydinvoiman, merkitys on korostunut entisestään. Samalla suuret kehittyvät maat Kiinan ja Intian johdolla suunnittelevat ydinvoimakapasiteettinsa merkittävää kasvattamista, minkä voidaan odottaa lisäävän ydinvoiman polttoaineena käytettävän uraanin kysyntää tulevaisuudessa.

URNU tarjoaakin tavan sijoittaa hajautetusti uraaniteollisuuden osa-alueilla toimiviin yrityksiin. ETF:n suurimpiin omistuksiin lukeutuvat mm. maailman johtaviin uraanin tuottajiin kuuluvat Cameco ja Kazatomprom sekä hieman pienempi Denison Mines. Voit lukea lisää uraanista sijoituskohteena ja tutustua tarkemmin Global X:n uraani-ETF:ään tästä (kaupallinen yhteistyö: Global X).

Valmiiksi hajautettu sijoitusratkaisu edullisin kustannuksin

Kesäkuun lopussa lanseeratut Nordnetin oman rahastoyhtiön hallinnoimat Nordnet One -yhdistelmärahastot saivat lämpimän vastaanoton, kun kaikki kolme uutta Nordnet One -rahastoa nousivat heinäkuussa eniten uusia omistajia keränneiden rahastojen kärkikymmenikköön. Rahastokolmikon suosituin oli 100 % painolla osakemarkkinoille sijoittava Nordnet Rohkea.

Nordnet One tarjoaa ammattimaisesti laaditun ja hoidetun sijoitusratkaisun, jolloin sinun ei tarvitse itse seurata markkinoiden kehitystä tai ostaa ja myydä yksittäisiä arvopapereita. Siten se sopiikin erityisesti sijoittajalle, joka haluaa pitkäaikaisen sijoitusratkaisun, mutta ei halua käyttää siihen aikaa. Lue lisää Nordnet One -rahastoista tästä.

Heinäkuun trendaavat ETF:t:

Eniten uusia omistajia saaneet ETF:tOmistajamäärän muutos (1 kk)*Tuotto (1 v)
Global X Uranium UCITS ETF+59 %-11,26 %
iShares MSCI ACWI UCITS ETF USD (Acc)+14 %+2,96 %
Xtrackers MSCI World Energy UCITS ETF 1C+8 %+70,13 %
Tuottotiedot poimittu 2.8.2022

Heinäkuun trendaavat rahastot:

Eniten uusia omistajia saaneet rahastotOmistajamäärän muutos (1 kk)*Tuotto (1 v)
Amundi Fds Pio US S/T Bond A2 USD C+51 %+14,43 %
Luxembourg Selection Active Solar C USD+35 %+22,91 %
BGF World Energy A2+9 %+73,05 %
Tuottotiedot poimittu 2.8.2022

Nordnet Suomen netto-ostetuimmat rahastot heinäkuussa 2022:

 1. Nordnet Indeksirahasto Suomi ESG
 2. Nordnet Indexfond Sverige ESG
 3. Handelsbanken Usa Indeksi
 4. Nordnet Indeksfond Norge
 5. Nordnet Indeksirahasto USA ESG
 6. Nordnet Indeksirahasto Maailma ESG
 7. Nordnet Indeksfond Danmark ESG A
 8. Nordnet Rohkea EUR
 9. Nordnet Indeksi Kehittyvät Mark ESG
 10. Handelsbanken Eurooppa Indeksi

Nordnet Suomen netto-ostetuimmat ETF:t heinäkuussa 2022:

 1. iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Acc)
 2. iShares Core MSCI World UCITS ETF
 3. iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF USD (Acc)
 4. iShares NASDAQ 100 UCITS ETF USD (Acc)
 5. iShares $ Treasury Bond 20+yr UCITS ETF
 6. Xtrackers IE Physical Gold ETC Securities1
 7. Lyxor NASDAQ-100 UCITS ETF – Acc
 8. Vanguard FTSE All-World UCITS ETF
 9. Xtrackers Euro STOXX 50 UCITS ETF 1C
 10. iShares MSCI World SRI UCITS ETF EUR (Acc)

Lähde: Nordnetin oma kaupankäyntitilasto

*Omistajamäärien muutoksissa on tarkasteltu rahastoja tai ETF-rahastoja niiltä osin, kun muutos on ollut yli 45 asiakasta kuukauden aikana.
1Tracker-sertifikaatti

Mikään tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sijoittajaa kehoitetaan perehtymään rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen sijoittamista rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit