Siirry pääsisältöön

Kyberturvallisuus ennen kaikkea | rahastokaupankäynti 11/2021

Nordnet Suomen rahasto- ja ETF-sijoittajien netto-ostojen määrässä ei marraskuussa tapahtunut suuria muutoksia lokakuuhun verrattuna – sekä rahastojen että ETF:ien netto-ostot olivat noin 25 miljoonaa euroa. Tarkastelussa on mukana kaikki Nordnetin omat rahastot sekä palvelusta löytyvät yli 600 rahastoa yli 60 eri rahastoyhtiöltä.

Megatrendi, joka on syytä ottaa vakavasti

Kyberturvallisuuteen liittyvien riskien hallinta on yrityksille yhä tärkeämpää ja kyberturvallisuusmarkkina onkin parin viime vuoden aikana kasvanut voimakkaasti. Kyberrikollisten toimintatapojen kehittyessä ja kyberhyökkäysten yleistyessä myös potentiaalisten vahinkojen suuruusluokka on kasvanut. Yritysten on pysyttävä muutostahdissa mukana välttyäkseen tappioilta, jotka voivat vaikuttaa niin taloudelliseen asemaan kuin maineeseenkin.

Koronapandemian myötä monen yrityksen liiketoiminta on tullut entistä riippuvaisemmaksi digitaalisesta infrastruktuurista ja digipalveluista. Samalla kyberturvallisuuden varmistamisen ja mahdollisten haavoittuvuuksien tunnistamisen merkitys on korostunut.

Kyberrikollisuuden uhka ei kuitenkaan kohdistu pelkästään yrityksiin, vaan vaikutukset koskettavat koko yhteiskuntaa. Pahimmillaan kyberhyökkäykset voivat häiritä tai jopa sulkea kriittisen infrastruktuurin toimintaa ja aiheuttaa maailmanlaajuisia vaikutuksia. Maailman talousfoorumin The Global Risks Report 2021 luokittelikin kyberturvallisuudessa epäonnistumisen neljänneksi todennäköisimmäksi maailmaan kohdistuvaksi merkittäväksi uhaksi seuraavien kahden vuoden aikana.

Kyberturvallisuusyritysten osalta näkymät ovat lupaavat, kun yritykset, valtiot ja yksityishenkilöt joutuvat panostamaan enenevässä määrin infrastruktuurinsa suojelemiseen kyberhyökkäysten varalta. Tätä megatrendiä pyrkii hyödyntämään WisdomTree Cybersecurity UCITS ETF (W1TB), jonka omistajamäärä Nordnet Suomen asiakkaiden keskuudessa kasvoi marraskuussa peräti 144 prosentilla. W1TB:n suurimpiin omistuksiin lukeutuvat mm. DNS-palveluita ja suojaa palvelunestohyökkäyksiä vastaan tarjoava Cloudflare, pilvipalveluiden monitorointimenetelmiä tarjoava Datadog ja maailman johtaviin kyberturvallisuusyhtiöihin kuuluva Palo Alto Networks.

Tutustu myös muihin kyberturvallisuus-ETF:iin:

Marraskuun trendaavat ETF:t:

Eniten uusia omistajia saaneet ETF:tOmistajamäärän muutos (1 kk)*Tuotto (1 v)
WisdomTree Cybersecurity UCITS ETF – USD Acc+144 %(uutuus)
Franklin S&P 500 Paris Aligned Climate UCITS ETF+62 %+36 %
WisdomTree US Quality Dividend Growth UCITS ETF – USD Acc+50 %+27 %
WisdomTree Global Quality Dividend Growth UCITS ETF – USD Acc+46 %+23 %
Tuottotiedot poimittu 2.12.2021

Uusiutuvan energian ja pienyhtiöiden suosio jatkuu

Marraskuun trendaavien rahastojen listalta ei suuria yllätyksiä löydy, sillä pienyhtiöt ja uusiutuva energia ovat tänä vuonna yltäneet rahastolistausten kärkipaikoille kuukausi toisensa perään. Marraskuussa sijoittajien ostoslistoille päätyivät kyseisten trendien osalta mm. Storebrand Renewable Energy A2 ja Ålandsbanken Pohjoismaiset Pienyhtiöt B -rahastot.

Marraskuussa saavutettiin myös merkkipaalu, kun toukokuun lopussa lanseerattua Nordnet Indeksirahasto Teknologia EUR -rahastoa löytyy nyt yli 10 000 Nordnet-tililtä. MSCI World Information Technology -indeksiä, eli 185 suurta ja keskisuurta yritystä 23 eri markkinalla, seuraava rahasto tarjoaa mahdollisuuden sijoittaa nykypäivän huipputeknologiaan edullisesti.

Marraskuun trendaavat rahastot:

Eniten uusia omistajia saaneet rahastotOmistajamäärän muutos (1 kk)*Tuotto (1 v)
Storebrand Renewable Energy A2+363 %(uutuus)
Ålandsbanken Pohjoismaiset Pienyhtiöt B+50 %+64 %
DNB Fund – Private Equity retail B+46 %+61 %
Aktia Lyhyt Yrityskorko+ B+33 %+0 %
Tuottotiedot poimittu 2.12.2021

Nordnet Suomen netto-ostetuimmat rahastot marraskuussa 2021:

 1. Nordnet Indeksirahasto Suomi
 2. Nordnet Indexfond Sverige
 3. Handelsbanken Usa Indeksi
 4. Nordnet Indeksirahasto USA ESG – EUR
 5. Nordnet Indeksirahasto Maailma ESG – EUR
 6. Nordnet Indeksfond Norge
 7. S-Pankki High Yield Eurooppa ESG Korko A
 8. Nordnet Indeksirahasto Teknologia EUR
 9. SPP Aktiefond Global A EUR
 10. ODIN Kiinteistö C EUR

Nordnet Suomen netto-ostetuimmat ETF:t marraskuussa 2021:

 1. iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Acc)
 2. iShares Core MSCI World UCITS ETF
 3. Vanguard FTSE All-World UCITS ETF
 4. iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF USD (Acc)
 5. WisdomTree Battery Solutions UCITS ETF USD Acc
 6. Lyxor NASDAQ-100 UCITS ETF – Acc
 7. iShares MSCI World EUR Hedged UCITS ETF (Acc)
 8. iShares S&P 500 Information Technology Sector UCITS ETF USD (Acc)
 9. Xtrackers Euro STOXX 50 UCITS ETF 1C
 10. WisdomTree Artificial Intelligence UCITS ETF – USD Acc

Lähde: Nordnetin oma kaupankäyntitilasto

*Omistajamäärien muutoksissa on tarkasteltu rahastoja tai ETF-rahastoja niiltä osin, kun muutos on ollut yli 50 asiakasta kuukauden aikana.

Mikään tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sijoittajaa kehoitetaan perehtymään rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen sijoittamista rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit