Siirry pääsisältöön

QSNA ja Nordnet tukemassa ideoita COVID-19-hoidon ratkaisuihin

Nordnet QSNA

Nordnet on Queen Silvia Nursing Award -hankkeen pitkäaikainen yhteistyökumppani. Kyseessä on ainutlaatuinen sairaanhoitajaopiskelijoille suunnattu stipendi. QSNA-palkinto myönnetään vuosittain sairaanhoitajaopiskelijalle tai sairaanhoitajalle, jonka kehittämä idea tarjoaa parhaan ratkaisun tulevaisuuden vanhusten- ja dementiahoidon haasteisiin. Vuosi 2020 on seitsemäs vuosi, jolloin Nordnet on mukana QSNA-hankkeessa. Uusia maita on saatu lähes vuosittain mukaan ja nykyään stipendi on saatavilla Ruotsissa, Suomessa, Puolassa, Saksassa ja Liettuassa.

COVID-19-pandemiassa sairaanhoitajien tärkeää ja keskeistä roolia ei ole koskaan testattu näin laajassa ja kattavassa mittakaavassa. Hoitoalan kriisin takia Queen Silvia Nursing Award -stipendi keskittyy tänä vuonna COVID-19-ideoihin ja -ratkaisuihin. Erityisiä ansioita annetaan vanhusten hyvinvointiin ja dementianhoitoon liittyville näkökannoille.

Pitkäaikainen yhteistyömme Queen Silvia Nursing Award -hankkeen parissa on ollut tänä vuonna ajankohtaisempaa kuin koskaan ja on saanut meiltä enemmän huomiota kuin aiemmin. Sairaanhoitajat ovat terveydenhuollon sykkivä sydän ja heidän nopea ajattelunsa sekä orientoituminen ongelmien ratkaisuun parantavat jatkuvasti potilaiden, perheenjäsenten ja yhtä lailla myös hoitotiimien huolenpitoa.

Luova ajattelu on ajanut Nordnetin kasvua eteenpäin vuosien varrella. On kunnia olla tukemassa Queen Silvia Nursing Award -hanketta ja sen keskittymistä innovatiiviseen ajatteluun terveydenhuollossa. Olen tavannut hankkeen myötä vuosien varrella lukuisia sairaanhoitajaopiskelijoita ja käynyt läpi paljon ideoita, joilla vanhusten- ja dementianhoitoa voidaan parantaa. Olen ilolla seurannut, miten itselle täysin vieraalla toimialalla nuoret ovat yhtä innovatiivisia, idearikkaita ja rohkeita kuin rahoitusalallakin.

Covid-19-kriisin vaikutukset pankkitoimintaan ja rahoitukseen

Covid-19 on opettanut meille, että olemme edelleen alttiita monelle ulkoiselle tekijälle, joita emme voi hallita. Tällä kertaa se on virus, joka on vaikuttanut miljooniin ihmisiin ympäri maailmaa.

Se on vaikuttanut yrityksiin, päivittäiseen elämään ja näin myös ihmisten henkilökohtaiseen talouteen. Monet eivät olleet täysin valmistautuneita tilanteeseen. Yhtäkkiä työpaikat häviävät ja ihmiset jäävät ilman tuloja. Moni tarkastelee omia säästöjä, ja ymmärtää, että tulevaisuutta varten on hyvin vähän puskuria.

Covid-19 on opettanut meitä. Ensinnäkin, ihmiset ovat yleensä käyttäneet rahaa liikaa ja säästäneet aivan liian vähän. On positiivista, että ihmiset alkavat itse oivaltaa tämän. Näissä vaikeissa olosuhteissa kymmenet tuhannet uudet sijoittajat ovat avanneet tilin Nordnetiin. Ihmiset ymmärtävät, että ei ole liian myöhäistä säästää, vaikka tilanne olisikin haastava. He ovat valmiita tekemään muutoksen keskellä pandemiaa.

Toiseksi, Covid-19 on äärimmäisen inhimillinen kriisi etenkin niille, jotka yrittävät pitää meidät turvassa. Meidän on tuettava sairaanhoitajia, jotka vaarantavat henkensä huolehtimalla sairastuvista naapureistamme, ystävistämme tai perheenjäsenistämme. Sairaanhoitajilla on suuri vastuu tuoda oma osaamisensa töihin joka päivä. Kukaan ei voi tällä hetkellä tietää, kauanko tämä kestää.

Oppi pandemiasta on parempi valmistautuminen haasteisiin

Opimme tästä kriisistä paljon – ennen kaikkea sen, että me kaikki voimme oppia suunnittelemaan tulevaa hieman paremmin. Tätä voidaan soveltaa moniin pandemiaan liittyviin skenaarioihin. Meidän on pidettävä kiinni taloudellisesta ja fyysisestä terveydestä, joka edellyttää suunnittelua, turvaamista ja ennaltaehkäisyä.

Oman talouden kannalta on hyvä laittaa säännöllisesti vähän rahaa säästöön, jos vain pystyy. Näin on käytössä puskuri, jonka avulla selviää myös vaikeista ajoista. Vararahaston tulee olla helposti saatavilla ja helppo käyttää, kun tulee aika, jolloin puskuria tarvitsee.

Valmistautuminen pätee myös terveydenhuoltoon. Sen turvaaminen on meidän kaikkien sosiaalinen vastuumme. Meidän on varmistettava, että terveydenhuollon perusta on kunnossa ja, että järjestelmät toimivat mahdollisimman tehokkaasti. Sairaanhoitajat ovat terveydenhuollon tukipilari, joten meidän on tehtävä yhteistyötä yhteiskunnan rajojen yli lisätäksemme sairaanhoitajien osaamista, taitoja ja innovaatiota.

Organisaatiot voivat tehdä muutoksia ja auttaa heikoimmassa asemassa olevia yhteiskunnan jäseniä. Meidän on työskenneltävä yhdessä ja olla tämän kokemuksen jälkeen parempia, mitä olimme sitä ennen.

Oletko sairaanhoitaja tai -opiskelija? Hae QSNA-stipendiä!

Onko sinulla idea, joka tarjoaa ratkaisun COVID-19-hoidon haasteisiin? Oletko sairaanhoitajaopiskelija tai sairaanhoitaja? Hae QSNA-stipendiä 6.11.2020 mennessä osoitteessa www.queensilvianursingaward.fi.

Queen Silvia Nursing Awards QSNA

Katso lista terveydenhuoltoalan osakkeista

Lue myös: Vanhentuvasta ihmiskunnasta syntyy uusia sijoitusmahdollisuuksia

Suvi Tuppurainen
Suvi Tuppurainen
Nordnet Suomen maajohtaja

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit