Siirry pääsisältöön

Suomalaiset vastasivat kyselyyn: vain 14 prosentin mielestä Donald Trump olisi pörssin kannalta paras valinta presidentiksi

Yli puolet suomalaisista pitää Joe Bidenin valintaa Yhdysvaltain presidentiksi pörssin kannalta parhaana vaihtoehtona. Vain joka seitsemäs vastaaja näkee Donald Trumpin valinnan parhaaksi pörssille. Vastaajien, jotka eivät tiedä tai osaa sanoa kantaansa, määrä on yli kaksinkertainen Trumpin valintaa kannattaviin vastaajiin verrattuna. Tiedot ilmenevät tuoreesta kyselytutkimuksesta koskien suomalaisten mielipiteitä siitä, kuka olisi pörssin kannalta paras Yhdysvaltain presidentti seuraaville neljälle vuodelle.

Yli puolet (55 %) tutkimukseen vastanneista suomalaisista on sitä mieltä, että Joe Biden olisi pörssin kannalta paras valita Yhdysvaltain presidentiksi. Vain 14 % vastaajista näkee, että Donald Trumpin valinta presidentiksi tukisi pörssiä paremmin. 31 % suomalaisista ei tiedä tai osaa sanoa, kumpi ehdokkaista olisi pörssin kannalta parempi.

Trumpin kauden pörssikehitys on ollut vahvaa, mutta se ei silti vakuuta suomalaisia

New Yorkin pörssin S&P 500 -indeksi on tänään yli 50 prosenttia korkeammalla kuin Donald Trumpin vaalivoittopäivänä syksyllä 2016. Vaaleista vaaleihin keskimääräinen vuosituotto näyttää asettuvan selvästi yli pörssin pitkällä aikavälillä toteutuneen keskituoton. Tätä taustaa vasten on pysäyttävä kyselytulos, että nimenomaan pörssin kannalta kysyttäessä Trumpin jatkokautta pitää Joe Bidenia parempana vaihtoehtona vain joka seitsemäs vastaaja.

Trumpin hallinnon johdolla Yhdysvalloissa on kevennetty tuntuvasti rahapiirien ja yritysten verotusta. Lisäksi markkinoiden on annettu toimia vapaammin kuin säännellymmin. Trump on myös viestinnällään osoittanut olevansa erityisen kiinnostunut pörssin kehityksestä. Vaalivoittonsa mahdollisesti uusiessaan Trump mitä todennäköisimmin jatkaisi samalla linjalla. Bidenin voitto puolestaan tarkoittaisi mitä ilmeisimmin veronkorotuksia, jotka leikkaisivat yritysten nettotuloksia. Tämä jää suomalaisvastaajien mielissä sivuseikaksi. Vaikuttaa siltä, että Bidenissa arvostetaan oletettua vakautta ja hänet ilmeisesti koetaan riittävän markkinamyönteiseksi.

Sekä suomalaiset miehet että naiset valitsisivat Bidenin selvästi Trumpia mieluummin. Vain 7 % naisista uskoo, että Trump olisi pörssin kannalta paras valinta Yhdysvaltain presidentiksi seuraaville neljälle vuodelle. Tosin huomionarvoisesti naisista 41 % ei osaa sanoa, kumpi ehdokkaista olisi parempi. Suomalaismiesten keskuudessa luottamus Trumpiin yltää 22 %:iin vastaajista.

Yli 60-vuotiailla suomalaisilla on muita ikäryhmiä selkeämpi näkemys siitä, kumpi ehdokkaista tukisi pörssiä paremmin. Tästä ikäryhmästä vain 10 % puoltaa Trumpin valintaa. Kaikkiaan vastaajien kannat ovat ehdokkaansa puolesta sitä selkeämmät, mitä korkeammat bruttotulot vastaajien kotitalouksilla on.

Ammattiryhmittäin Trumpin kannatus on Suomessa korkeinta yrittäjätaustaisten vastaajien keskuudessa, siinä missä Biden saa korkeimman kannatuksen suomalaisvastaajilta, jotka eivät ole työelämässä.

Eniten heitä, jotka näkevät Trumpin paremmaksi valinnaksi, löytyy ikäryhmästä 40–49-vuotiaat (19 % vastaajista). Bidenin kannattajia löytyy eniten ikäryhmästä yli 60-vuotiaat (67 % vastaajista).

Tutkimuksen toteutti Nordnetin toimeksiannosta tutkimusyhtiö YouGov ajalla 2.–5.10.2020. Kyselyyn vastasi 1 005 yli 18-vuotiasta suomalaista. Virhemarginaali on +/-3 %.

Lisää aiheesta:

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
7 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
12.10.2020 19:34

Huomaa, etteivät suomalaiset mitään asiasta ymmärrä ja ovat totaalisesti kotimaisen mediasensuurin uhreja. Lyhyesti sanoen Suomen mediassa toistellaan uskollisesti ja yksisilmäisesti US-demokraattileirin propagandaa. Lopputulos on sitten tässä.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
12.10.2020 20:58

Juuri näin ! Asiaa puhut Ninnu666 !

Tämä olis erityisen hyvä kohta, nauroin katketakseni:

“…siinä missä Biden saa korkeimman kannatuksen suomalaisvastaajilta, jotka eivät ole työelämässä.”

Nimetön
Nimetön
12.10.2020 15:07

Hyvä juttu ja aiheellinen herättäjä meille suomalaisille. En kannata kumpaankaan ehdokkaista enkä oikeasti tunne heidän ohjelmaansa enkä aikaansaannoksiaan valtakunnan politiikassa poislukien tuo pörssin kurssikehitys. Tilanne lienee sama ylivoimaisella enemmistöllä meistä suomalaisista.

Mielenkiintoista on se miten yksipuolisen tiedonvälityksen varassa me suomalaiset joudumme olemaan. Tämä on hyvä muistaa ei ainostaan äänestyspäätöksiä tehdessä vaan myös silloin kun miettii mihin kannattaa rahansa sijoittaa,.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
12.10.2020 23:12

Trumpillahan ei edes ole mitään ohjelmaa. Kokeile vaikka käydä hänen vaalisivullaan ja yritä selvittää sieltä mitä hän aikoo tehdä toisella kaudella, jos tulee valituksi.

Nimetön
Nimetön
09.10.2020 13:00

Hyvä kysely, mutta todellisuuden kanssa sille ei ole mitään tekemistä. Pitihän Hillarynkin aikanaan voittaa yli 90% todennäköisyydellä.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
11.10.2020 11:38

Kun Nordnet on ruotsalainen yhtiö, niin olisin ollut kovin kiinnostunut siitä, mitä ruotsalaiset asiasta ajattelevat. Tanskalaisten ja norjalaistenkaan kannat eivät varmaan ole vähättelemisen arvoisia, sillä ovathan ne isompia kansakuntia.

Samalla kyselylinjalla voitaisiin tiedustella / valaista muitakin poliittisia asioita, joihin kannoillamme ei ole edes teoreettista mahdollisuutta vaikuttaa. Pari hyvää kohdettakin olisi jo valmiina mielessä, mutta korrektiuteni estää niitä tähän listaamasta.

Voisitteko ystävällisesti miettiä asioita tarkoin ennenkuin antaudutte “poliittisen viihteen” äänitorveksi blogissa, jossa puhutaan sijoittamisesta, toivottavasti faktapohjaisesti eikä jonkin pienen maan kansalaisten mielipiteiden (eivät muuten saa äänestää niissä vaaleissa) pohjalta.

Odotan mielenkiinnolla vaalienjälkeistä päivitystä tähän kirjoitukseen (saa hehkuttaa) – tuloksesta riippumatta 🙂

Nimetön
Nimetön
09.10.2020 09:03

Kertoo ehkä jotakin tiedonvälityksestäkin.