Siirry pääsisältöön

Potentiaalisia osinkoaristokraatteja Tanskasta?

Tarkastelin aiemmin tässä kuussa blogissa Helsingin pörssin potentiaalisia osinkoaristokraatteja. Listaan tähän merkintään lyhyesti ja ainoastaan mekaanisesti Kööpenhaminan pörssin yhtiöt, jotka ovat orastavalla osingonjaon kasvutrendillä. Valitsin listaukselle pääsyn edellytykseksi, että yhtiö on maksanut vuosittain kasvavaa osinkoa tilikaudesta 2009 lähtien.

Saatan myöhemmin palata yhtiöihin blogissa yksityiskohtaisin kommentein valikoivasti, tutustuttuani ensin potentiaalisiin ostokohteisiin sillä tarkkuudella, että kommentissa voisi olla jotain lisäarvoa.

Seuraavassa esitän mekaanisesti Kööpenhaminan pörssin osalta nykyhetkellä osinkokasvutrendillä olevat yhtiöt aakkosjärjestyksessä:

AP Moeller
Carlsberg
Coloplast
DSV
Novo Nordisk
Novozymes

Edellä mainittujen yhtiöiden osakekohtainen voitonjako on kasvanut vuodesta 2009 vuoteen 2013 seuraavasti:

AP Moeller +309,7 %
Carlsberg +128,6 %
Coloplast +475,0 %
DSV +500,0 %
Novo Nordisk +200,0 %
Novozymes +117,4 %

Huomionarvoista on, että Novo Nordisk ja Novozymes täyttävät eurooppalaisen osinkoaristokraatin tittelin reunaehdot. Molempien osakekohtainen osinko on kasvanut yhtäjaksoisesti yli kymmenen vuotta.

Novo Nordiskin osinko on vuoden 2004 jälkeen 10-kertaistunut. Novozymesin kohdalla voitonjako osaketta kohden on samalla ajanjaksolla 4-kertaistunut.

Toivottavasti listauksesta on avustavaa hyötyä potentiaalisia ulkomaisia ostokohteita haravoidessa.

SIJOITUSKIRJAT NYT ALENNETUIN HINNOIN!

Hyvästä yhtiöstä hyvään sijoitukseen 14,90 euroa (norm. 19,90 euroa).

Hajauta tai hajoa 19,90 euroa (norm. 25,00 euroa).

Molemmat kirjat pakettihintaan 29,90 euroa (norm. 39,90 euroa).

Siirry tilauslomakkeelle

Jos haluat signeerauksen tai omistuskirjoituksen, mainitsethan siitä tilauslomakkeen viestikentässä. Kirjat postitetaan kampanja-aikana kahden arkipäivän sisällä tilauksesta. Pakettitilauksessa kirjat voidaan pyydettäessä postittaa myös eri toimitusosoitteisiin (lasku voi mennä tarvittaessa kolmanteen).

Tarjoushinnat koskevat automaattisesti kaikkia uusia tilauksia loppuvuoden 2014 ajan.

Kirjoittaja lähipiireineen ei omista tekstissä mainittujen yhtiöiden osakkeita kirjoitushetkellä. Blogi ei sisällä sijoitussuosituksia, eikä kirjoituksen tarkoituksena ole laatia tekstissä mainituista yhtiöistä tai edes niiden osista sijoitusanalyysiä, taikka antaa osakkeesta suositusta tai tavoitehintaa. Kirjoittajaa voi seurata myös Twitterissä (@JukkaOksaharju).

Photo credit: Christian Bickel / Foter / CC BY-SA

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
2 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
21.11.2014 21:02

Tarkennan että on kaikille selvää. Jos vuonna 2009 osinko on mennyt nollaan, niin kyllähän siitä eteenpäin nousut on mahtavia. Ei kuitenkaan tarkoita että yritys on laadukas.

Nimetön
Nimetön
21.11.2014 20:56

On vaaroja kun ottaa vuoden 2009 lähtöarvoksi. Pohjilta noustaan prosentteina kovasti. Yritykset jotka ei koskaan pudottaneet osinkoa kriisin aikana lienee kovia luita.