Tarkastelin aiemmin tässä kuussa blogissa Helsingin pörssin potentiaalisia osinkoaristokraatteja. Listaan tähän merkintään lyhyesti ja ainoastaan mekaanisesti Oslon pörssin yhtiöt, jotka ovat orastavalla osingonjaon kasvutrendillä. Valitsin listaukselle pääsyn edellytykseksi, että yhtiö on maksanut vuosittain kasvavaa osinkoa tilikaudesta 2009 lähtien.
Saatan myöhemmin palata yhtiöihin blogissa yksityiskohtaisin kommentein valikoivasti, tutustuttuani ensin potentiaalisiin ostokohteisiin sillä tarkkuudella, että kommentissa voisi olla jotain lisäarvoa.
Seuraavassa esitän mekaanisesti Oslon pörssin osalta nykyhetkellä osinkokasvutrendillä olevat yhtiöt aakkosjärjestyksessä:
Akastor
Aker
Eiendomsspar
Statoil
Telenor
TGS Nopec Geophy
Tomra Systems
Edellä mainittujen yhtiöiden osakekohtainen voitonjako on kasvanut vuodesta 2009 vuoteen 2013 seuraavasti:
Akastor 156,3 %
Aker 62,5 %
Eiendomsspar 44,4 %
Statoil 16,7 %
Telenor 180,0 %
TGS Nopec Geophy 340,3 %
Tomra Systems 145,4 %
Toivottavasti listauksesta on avustavaa hyötyä potentiaalisia ulkomaisia ostokohteita haravoidessa.
—
SIJOITUSKIRJAT NYT ALENNETUIN HINNOIN!
Hyvästä yhtiöstä hyvään sijoitukseen 14,90 euroa (norm. 19,90 euroa).
Hajauta tai hajoa 19,90 euroa (norm. 25,00 euroa).
Molemmat kirjat pakettihintaan 29,90 euroa (norm. 39,90 euroa).
Jos haluat signeerauksen tai omistuskirjoituksen, mainitsethan siitä tilauslomakkeen viestikentässä. Kirjat postitetaan kampanja-aikana kahden arkipäivän sisällä tilauksesta. Pakettitilauksessa kirjat voidaan pyydettäessä postittaa myös eri toimitusosoitteisiin (lasku voi mennä tarvittaessa kolmanteen).
Tarjoushinnat koskevat automaattisesti kaikkia uusia tilauksia loppuvuoden 2014 ajan.
—
Kirjoittaja lähipiireineen ei omista tekstissä mainittujen yhtiöiden osakkeita kirjoitushetkellä. Blogi ei sisällä sijoitussuosituksia, eikä kirjoituksen tarkoituksena ole laatia tekstissä mainituista yhtiöistä tai edes niiden osista sijoitusanalyysiä, taikka antaa osakkeesta suositusta tai tavoitehintaa. Kirjoittajaa voi seurata myös Twitterissä (@JukkaOksaharju).
Miten Jukan analyyttiset postaukset ovat muuttuneet näin keveiksi pintaraapaisuiksi?