Positiivinen käänne?

Loppuuko maapallolta elämä?

Mitä kannattaa ostaa?

Ensimmäinen oli suunnilleen se kysymys, jota minulta on kysytty, kun puhe on koskenut sijoittamista ja taloutta viimeisen viikon aikana. Sitten vielä yksi random-tyyppi pääsi televisioon laukomaan näkemyksiään (kirjoitin täällä). Yleensäkin toimittajien tavasta suodattaa ja ymmärtää ks. kaverin juttuja kertoo se, että jossakin lehdessä häntä kutsuttiin analyytikoksi ja jossakin toisessa meklariksi ikään kuin ne olisivat samoja asioita kuin “independent trader.” Seuraavan markkinakommentaattorin voisi sitten vaikka hakea BB-talosta…

Miksi kukaan ei kysy nyt, että mitä kannattaa ostaa? Sitä kysyttiin viime talvella… Nyt minä olen ainakin ostanut…jopa pankkien arvopapereita.

Samaan aikaan Euroopan tilanteessa on tapahtunut merkittävä käänne. Ensimmäinen pankki on pelastettu kaiken turhien puheiden, kieltämisen, hyödyttömien stressitestien ja lyhyeksi myyntikieltojen jälkeen. Kävi siis niin, että lopulta pelastettiin pankki, jonka piti olla  propagandakoneiston stressitestien mukaan kunnossa, ja kaiken aikaa vieläpä on syytetty spekulantteja ja lyhyeksi myyjiä. Mitä ilmeisemmin ollaan menossa siihen, että pankkeja aletaan pääomittamaan, mikä on hyvä asia.

Kaiken negatiivisuuden keskellä markkinoilla on ollut myös paljon muita positiivisia merkkejä; kuluttajien luottamus on kautta maailman näyttänyt merkkejä kääntymisestä, Irlannin valtion bondien tuotto on pysynyt stabiilina… Itse markkinan viime kädessä tiistaina käänsi Bernanke. Huomaa kuinka USA:n markkina oli juuri edennyt S&P 500 tekniseen karhumarkkinaan ja kuinka sen tukitaso oli ohitettu (ts. FED:in epävirallinen S&P 500 tavoite alittui). Mitä järkeä on tässä vaiheessa suojata salkkua siis vaikka myyntioptioilla, kun niitä saa FED:iltä ilmaiseksi…?

Minä itse olen nyt optimistisempi.

J. Vahe & J. Peltomäki: Omalla Rahalla

/Jarkko Peltomäki

 

Kommentit vanhasta Nordnet Blogista:

Jarno7 Lokakuu, 2011

Itsekin ihmettelen sitä pessimismin määrää. Tapiolakin julkaisi sijoitustutkimuksen minkä mukaan nyt vain yritetään suunnilleen selvitä ei vaurastua. Syynä käsittääkseni on tähän tämä tarinankerronnan kulttuuri. Tarina ratkaisee, ei toiminta, ei historia ei mikään muu. Nyt on helppo kertoa negaiivisia juttuja. Kuvitellaan, että pankkien taseissa vain vastuut säilyvät ei saatavat. Maailmassa kuitenkin töitä tekee useampi ihminen kuin koskaan, myös tehokkaammin ja paremmilla välineillä kuin ikinä. Mitä olisi tapahtunut että jos useampi tekee paremmilla vehkeillä enemmän ja on vielä koulutetumpia, niin heidän tuottavuus olis kuitenkin heikompi kuin ennen? Veikkaan, että tämä on aivan tavallista talouden heiluntaa. Heilunta on vain hieman kasvanut, se tekee sitä aina joskus.

Jarkko Peltomäki7 Lokakuu, 2011Jarno: Samaa mieltä.

” Nyt on helppo kertoa negaiivisia juttuja. ”

Kyllä! Ne myyvät nyt.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit