Siirry pääsisältöön

Pohjoismaiden fiksuin sijoitustyökalu taskussasi – haastattelussa Nordnet-sovelluksen tuoteomistaja Slim Ayadi.

Original interview in English and Swedish here.

Noin vuosi sitten julkaisimme täysin uudistetun Nordnet-sovelluksen. Julkistuksen jälkeen sovellukseen on kehitetty monia uusia ominaisuuksia – muun muassa akkua ja käyttäjän silmiä säästävä Dark Mode sekä sormenjälkitunnistautuminen. Istuimme alas sovelluksen tuoteomistajan (Product Owner) Slim Ayadin kanssa ja kysyimme häneltä sovellustiimin viimeisimmät kuulumiset.

Hei Slim! Kerro meille vähän itsestäsi – kuka olet ja mitä teet?

Olen intohimoinen talousnörtti. Minulla on pitkälti kokemusta mm. treidaamiseen, markkinatakaamiseen ja institutionaalisen rahaston salkunhoitoon liittyen. Olen myös työskennellyt johdannaismeklarina Lontoossa. Olen lisäksi kahden fintech-startupin perustaja – viimeisin näistä keskittyy institutionaaliseen johdannaiskaupankäyntiin. Toimin tällä hetkellä väliaikaisessa roolissa Nordnet-sovelluksen tuoteomistajana.

Tehtäväni on tarjota visio parhaasta mahdollisesta sijoitussovelluksesta ja toteuttaa jatkuvassa muutoksessa olevaa kehityssuunnitelmaa: otan vastaan palautetta käyttäjiltä ja priorisoin kehitysehdotuksia. Yhdessä sovellustiimimme kanssa sitten mietimme ratkaisuja, jotka tekevät sijoittamisesta mahdollisimman helppoa asiakkaillemme.

Jos lukija ei vielä ole ladannut Nordnet-sovellusta, niin miksi hänen kannattaisi se tehdä?

Lataamalla Nordnet-sovelluksen saat Pohjoismaiden fiksuimman sijoitustyökalun taskuusi. Sen kautta pääset käsiksi Nordnetin fantastisen laajaan sijoitustarjontaan missä vain, koska vain!

Mitä uusia ominaisuuksia tiimisi parhaillaan kehittää sovellukseen?

Sijoittajana haluat sovelluksen, joka tarjoaa inspiraatiota, auttaa sinua tekemään sijoituksia helposti ja tarjoaa kätevän tavan seurata toimeksiantojasi ja salkkujasi. Treidauskokemukseni pohjalta olemme käyttäneet paljon aikaa kaupankäyntikokemuksen sujuvoittamiseksi. Emme tosin ole vielä valmiita – teemme parhaillaankin töitä, jotta “polku ideasta sijoitukseen” olisi mahdollisimman helppo, ja että samalla käyttäjä näkisi kaiken oleellisen tiedon hyvän sijoituspäätöksen tueksi.

Kuinka hyödynnätte käyttäjien antamaa palautetta?

Olemme aina kuulolla! Keräämme jatkuvasti asiakkaiden ehdotuksia ja ideoita asiakaspalvelun kautta kaikissa toimintamaissamme. Lisäksi seuraamme asiakasarvioita sosiaalisessa mediassa ja sovelluskauppojen sivuilla. Tämä vuorovaikutus on yksi työn mielenkiintoisimmista puolista.

Kuinka päätät, mikä palaute on tärkeä? Onko priorisointi vaikeaa?

Jokaisen palautteen kohdalla mietimme siihen liittyviä kompromisseja. Kuinka moniin ihmisiin tämä vaikuttaa? Parantaisiko muutos kokemusta useimmille käyttäjille? Parantaisiko ehdotus joidenkin käyttäjien kokemusta tekemättä siitä huonompaa toisille? Hyvin usein saamme ehdotuksia, jotka löytyvät jo kehityssuunnitelmastamme, joten ne priorisoidaan sen mukaisesti. Joskus palautteet kuitenkin tuovat esiin jotakin uutta, jota emme ole aiemmin ajatelleet.

Joskus, jos idea sopii suunnitelmaamme ja yleiseen kehityslinjaukseemme, se voi jopa nostaa sovelluksen käyttökokemuksen aivan uudelle tasolle. Kun näin tapahtuu, täytyy olla rohkea ja poiketa vakiintuneista malleista, koska lopputulos voi olla niin paljon parempi kuin alunperin on suunniteltu. Tämä edellyttää, että tunnet asiasi todella hyvin – kyseessä on sekoitus datavetoista päätöksentekoa ja puhdasta intuitiota.

Nykyään käyttäjien ja asiakkaiden huomiosta käydään jatkuvaa taistelua, joten arvostamme todella paljon, kun ihmiset käyttävät arvokasta aikaansa lähettääkseen meille palautetta. On mahtava tunne, kun voimme vastata palautetta antaneelle asiakkaalle: “Päivitä sovelluksesi, olemme toteuttaneet ehdotuksesi!”

On mahtava tunne, kun voimme vastata palautetta antaneelle asiakkaalle: “Päivitä sovelluksesi – olemme toteuttaneet ehdotuksesi!”

Slim Ayadi, Nordnet-sovelluksen tuoteomistaja

Mitä uusia ominaisuuksia voimme odottaa sovellukseen tulevaisuudessa?

Keskitymme edelleen saumattomaan, täydelliseen sijoituskokemukseen. “Sijoitus-flown” kehittämisen lisäksi julkaisemme pian “suosikkitilit”-ominaisuuden. Työskentelemme parhaillaan myös eräiden erittäin kysyttyjen ominaisuuksien parissa. Näitä ovat mm. rahansiirto Nordnet-tilien välillä, viestintäominaisuus käyttäjän ja Nordnetin asiakaspalvelun välillä sekä täysin uudistetut kurssigraafit, joiden uskomme miellyttävän niin harrastelijasijoittajia kuin aktiivisiakin kaupankävijöitä.

Kiitos haastattelusta Slim ja hyvää kesän jatkoa!

Kiitos – ja älä unohda varavirtalähdettä lomallasi!

Lue lisää Nordnet-sovelluksesta ja lataa se tästä linkistä.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

Subscribe
Lähetä minulle ilmoituksia:
guest
2 Kommenttia
uusin
vanhin tykätyin
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit
Nimetön
Nimetön
03.08.2019 12:20

Se flow alkaa kirjautumisesta, johon tupas/mobiilivarmenne olisivat yleisesti hyväksyttyjä standardeja ja veikkaan että githubista voisi löytyä valmista koodia sen toteuttamiseksi. Vaihtoehtoisesti salasanan resetointi voisi olla hieman helpompaa. Laittakaahan perusasiat kuntoon.

Nimetön
Nimetön
Vastaa  Nimetön
03.08.2019 14:27

Kiitos palautteesta. Mobiilivarmenne on kehittäjillä jo testivaiheessa ja saadaan toivottavasti pian julkaistua. /Henri