Siirry pääsisältöön

Pohjoismaiden ensimmäinen LIVE-treidauskilpailu kiinnosti sijoitusmessuilla

Nordnet järjesti viime viikon Sijoitus Invest -tapahtumassa treidauskilpailun, jonka aikana kilpailijat kävivät kauppaa oikealla rahalla liveyleisön edessä. LIVE-treidauskilpailut ovat maailmalla suosittuja, mutta Pohjoismaissa niitä ei oltu vielä nähty.

Kahdeksan tuntia kestänyt kilpailu keräsi huomattavan määrän yleisöä seuraamaan kilpailua ja kuulemaan treidauksesta. Treidauskilpailu sai huomattavasti kiitosta messukävijöiltä ja sitä pidettiin messujen mielenkiintoisimpana ohjelmanumerona. Treidaamisen vahva kasvu ja Nordnetin treidaussisältöjen saama suosio kertovat siitä, että opettavaiselle ja syvälliselle sisällölle on tilaus.

Treidauslava keräsi sankan joukon yleisöä.

Kilpailijoina neljä treidaajaa

LIVE-treidauskilpailussa toisistaan mittaa ottivat kokeneet ammattilaiset:

LIVE-treidauskilpailun kulku

Jokaisella treidaajalla oli kilpailussa käytössä 5000 euroa omaa rahaa, jolla oli mahdollista tehdä kauppaa Nordnetin verkkopalvelun kautta tai ammattikäyttöön tarkoitetulla Infront Active Trader -ohjelmistolla.

Treidaajille annettiin vapaat kädet käydä kauppaa kaikilla haluamillaan instrumenteilla. Kilpailun luonteen ja matalan pääoman vuoksi kaikki treidaajat valitsivat kaupankäynnin kohteiksi Nordnetin tarjoamat viputuotteet. Eniten kauppaa käytiin Nordnet Markets -tuotteilla, joiden kohde-etuutena oli Saksan DAX-indeksi, kulta, öljy, USA:n Nasdaq-indeksi ja Ruotsin OMXS-indeksi. Lisäksi osa kilpailijoista kävi kauppaa myös yksittäisiä osakkeita seuraavilla viputuotteilla.

Voittaja saavutti 4,5 % päivätuoton

Kilpailun voitti Sami Listola, joka saavutti 4,5 % päivätuoton (225 euroa) omalle pääomalleen. Sami treidasi päivän aikana öljyä, Amazonin osaketta sekä DAX- ja Nasdaq-indeksejä. Edestakaisia treidejä päivän aikana hänelle kertyi yhteensä viisi.

Kilpailun asettamista paineista huolimatta kolme neljästä treidaajasta päätyi voitolle päivän päätteeksi – ainoastaan Jorma Vuoksenmaan päivä päättyi pienelle tappiolle.

Kaikkien treidaajien keskimääräinen päivätuotto oli 1,63 %.

Treidaajien kisasalkun kehitys, päivitetty 30 min välein kilpailun edetessä.

Opi lisää treidaamisesta

Viime syksynä Nordnetin #treidaushaasteessa sijoitusasiantuntija Jukka Lepikkö näytti suoraan omalta ruudultaan, kuinka treidaussalkun voi tuplata vain muutamassa päivässä. Katso tallenne #treidaushaasteesta täältä.

Viikoittaisessa Traders’ Club -videosarjassa Jukka näyttää, kuinka lyhyen ja pidemmän aikavälin markkinaliikkeitä voi ennakoida. Seuraamalla sarjaa opit ymmärtämään paremmin markkinoiden liikkeitä, sijoittajapsykologiaa sekä fundamentti- ja teknistä analyysiä.

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy. Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommenttia
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit