PKC analyytikkosuosikkina tuloskauteen

Tuloskauden alla analyytikot suhtautuvat positiivisimmin PKC:hen, UPM-Kymmeneen ja Konecranesiin.
Kahdeksasta PKC:tä seuraavasta analyytikosta viisi suosittelee ostamaan ja kolme lisäämään osaketta salkkuun. Moisilla suosituksilla PKC nousee selvästi ylimmäksi vähintään viiden Factsetin tietokantaan suosituksensa toimittavan analyysitalon seuraamista osakkeista Helsingin pörssissä.

Kesla ja Revenio Group saavat analyytikoilta pelkästään ostosuosituksi, mutta Keslalle on Factsetin tietokannassa vain yhden analyytikon näkemykset, Reveniolle kahden. Exeliä seuraavista kolmesta analyytikosta kaksi kehottaa ostamaan, yksi lisäämään osaketta.

Suuryhtiöistä suupielet kääntyvät muikeimpaan hymyyn UPM-Kymmenen kohdalla. Metsäyhtiö kerää kahdeltakymmeneltä analyytikolta peräti kaksitoista osta-suositusta ja vain yhden myy-kehotuksen. Metsäyhtiöt ylipäätään ovat hyvin edustettuina suositelluimpien osakkeiden listalla.

Alla oleva lista on laadittu niin, että osta-suositus antaa kaksi pistettä, lisää-suositus yhden ja pidä nolla pistettä. Vähennä-suositus tuo yhden ja myy-suositus kaksi miinuspistettä. Pisteiden määrä on jaettu suositusten kokonaismäärällä, joten yhtiön pisteet liikkuvat -2:sta (kaikki suositukset myy-suosituksia) 2:een (kaikki suositukset osta-suosituksia). Taulukkoon olen koonnut vain ne yhtiöt, joista tietokannassa on vähintään viiden analyytikon näkemys.

Kaikkein penseimmin osaketutkijat katsovat lihanjalostaja Atriaa, joka saa kahden pidä-suosituksen rinnalle kuusi vähennä- ja kolme myy-kehotusta. Vähintään viiden analyysitalon seurannassa olevista yhtiöistä pessimismiä lietsovat myös Orion (7 negatiivista, 0 positiivista suositusta), Tieto (11 negatiivista, 3 positiivista) ja Stockmann (7 negatiivista, 1 positiivinen).

Viidenneksi hyljeksityin on Nokia, jolle on tietokannassa 72 analyytikon suositukset: 9 kehottaa ostamaan, 3 lisäämään, 11 vähentämään ja 20 myymään osaketta. Peräti 29 analyytikkoa on nostanut matkapuhelinvalmistajan edessä kädet ylös ja antanut pidä-suosituksen. Se kertoo mielestäni siitä, kuinka vaikeaa Nokian tulevan kehityksen arvioiminen on.

Tarkastelen analyytikkojen suosikkeja ja niissä tapahtuneita muutoksia uudelleen tuloskauden jälkeen. Analyytikkonäkemysten seuraaminen on paitsi kiintoisaa myös mahdollisesti hyödyllistä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että oma sijoitushorisontti ei välttämättä ole sama kuin se useimmiten 6–12 kuukauden aikajänne, jolle analyytikot antavat suosituksensa.

Omistan tekstissä mainituista yhtiöistä UPM-Kymmeneä, Tietoa ja Nokiaa. Omistan lisäksi taulukossa mainituista yhtiöistä Amer Sportsia.

PKC Group 1,6
UPM-Kymmene 1,4
Konecranes 1,2
F-Secure 1,2
M-real 1,2
Technopolis 1,2
Nokian Renkaat 1,1
Affecto 1,0
Amer Sports 1,0
Stora Enso 1,0
Tilanne 12.7.2011.

Karo Hämäläinen

 

Photo credit: Lori Greig / Foter / CC BY-NC-ND

/Karo Hämäläinen

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit