Paras raaka-aineindeksi

Usein kuulee,kuinka raaka-aineisiin ei missään nimessä kannata sijoittaa , koska ne eivät tuota mitään inflaatiokorjattuna.

Pitkäjänteiselle sijoittajalle tämä lieneekin totta, mutta peli on muuttunut markkinoilla entistä hetkisemmäksi. Lyhyen aikavälin sijoittaja hyötynee edelleen raaka-ainesyklistä allokoimalla raaka-aineisiin muutaman prosentin varallisuudestaan.

Pörssilistatuilla etc:illä laajasti hajautetun raaka-aine salkun ostaminen onnistuu käden käänteessä.

Tarjolla on forward-indeksejä, jotka seuraavat pitkälle erääntyviä futuurisopimuksia, perinteisiä indeksejä, jotka träkkäävät lähimpinä erääntyviä futuurisopimuksia sekä niin sanottuja enhached-indeksejä, jotka yrittävät aktiivisella strategialla päihittää  passiiviset kilpakumppaninsa.

Hyödykeindeksin tuottohan voi perustua vakuustuottoon, futuurien rullaustuottoihin tai hinnanmuutoksiin.

Mielenkiintoinen ja tasapainoinen korirakenne löytyy Dow Jones UBS Commodity indeksistä (tikkeri: DJCI). 33 prosenttia korista sisältää eri energian lähteitä, 30 prosenttia on maataloushyödykkeitä, teollisuusmetalleja on 18 prosenttia, jalometalleja 14 prosenttia ja loput karjateollisuutta.

Vakavasti otettaviin kilpailijoihinsa  Deutsche Bank Liquid Commodities indeksiin ja  S&P Goldman Sachs Commodity indeksiin verrattuna Dox Jonesin indeksi on selkeästi tasapainoisin. DJCI:n vuotuiskulut ovat 0,5 prosenttia.

Petre Pomell, www.valistunutsijoittaja.com

 

Kommentit vanhasta Nordnet Blogista:

Eläkkeelle?3 Toukokuu, 2012“Lyhyen aikavälin sijoittaja hyötynee edelleen raaka-ainesyklistä allokoimalla raaka-aineisiin muutaman prosentin varallisuudestaan.”

Tämähän tarkoittaisi, että sijoittaja osaisi ajoittaa sijoituksensa syklin oikeaan vaiheeseen. Osakesijoituksissa tämä tutkitusti onnistyy hyvin harvoilta, joten onko tämä olennaisesti helpompaa hyödykesijoituksissa?

petre4 Toukokuu, 2012Moi, ja pahoittelen hidasta reagointiani.

Olet oikeassa, ettei oikean syklin arvailu ole hyödykesijoittamisessa yhtään sen helpompaa kuin osakesijoittamisessakaan.
Matemaattisesti lahjakkaat yksilöt ja sijoitustutkimuksien valtavirran kollanneet sijoittajat tietävät, että kolikonheitto on eräs kustannustehokkaimmista tavoista ennustaa lyhyen aikavälin suunnanmuutoksia.

Idea onkin hajauttamisessa, jolloin matalien korrelaatioyhdistelmien löytäminen auttaa laskemaan koko salkun riskitasoa. Tässä suhteessa pienestä hyödykekorista saattaa olla arvaamatonta hyötyä.

Kyse on kuitenkin jatkuvasta etsimisestä, sillä mennyt korrelaatio ei välttämättä kerro tulevasta korrelaatiosta juuri mitään. Tämä taas selittyy korrelaatioiden dynaamisella luonteella, Ne veijarit ( allokaation sisäiset korrelaatiot) kun eivät tunnu tottuvan staattiseen ympäristyöön vaan ovat aina liikkeessä. Tämä ilmiö taas tekee jatkuvaa kiusaa sijoitusneuvojille, jotka oikeasti osaavat asiansa.

Yhtä kaikki, pieni ripaus hyödykkeitä koriostoksena voi olla fiksua, vaikka sitä ei klassisessa mielessä voi pitääkään tuottavana sijoituskohteena, koska se ei itsessään tuota mitään (osinkoa, yritystoimintaan liittyvää arvonnousua tms).

SH7 Toukokuu, 2012Oletko Petre ehtinyt analysoida tarkemmin kehittyvien markkinoiden valtioiden lainamarkkinoille pääasiallisesti paikallisessa valuutassa sijoittavia indeksi(osuus)rahastoja?

Etkö ole vielä Nordnetin asiakas? Tule asiakkaaksi tästä.

Alla olevassa kommenttikentässä voit kommentoida tämän blogikirjoituksen sisältöä ja lukea muiden jättämiä kommentteja. Kommenttien sisältö ei edusta Nordnetin mielipidettä. Nordnet ei tarkista kommentteja ennen niiden julkaisemista, mutta poistamme epäasialliset kommentit, jos sellaisia esiintyy.
Jos haluat tietää lisää siitä, miten Nordnet käsittelee henkilötietojasi, klikkaa tästä.

guest
0 Kommentti
Inline-palaute
Näytä kaikki kommentit